Πώς να επιλέξετε τα καλύτερα μασητικά παιχνίδια οδοντοφυΐας για το μωρό σας

Πώς να επιλέξετε τα καλύτερα μασητικά παιχνίδια οδοντοφυΐας για το μωρό σας


Όταν το μωράκι σας είναι μεταξύ 4 έως 7 μηνών, θα παρατηρήσετε ότι βγάζει έντονα σαλάκια, είναι αρκετά ανήσυχο, και συχνά θέλει να δαγκώσει ό,τι βλέπει μπροστά του. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η οδοντοφυΐα είναι ορόσημο για το μικρό σας. Είναι το στάδιο στο οποίο ξεπροβάλλουν τα πρώτα δοντάκια του. Ωστόσο, συχνά είναι δύσκολο και επίπονο με αποτέλεσμα πολλά μωράκια να αισθάνονται έντονους πόνους στα ούλα.

Συνήθως τα βρέφη βγάζουν τα πρώτα τους δοντάκια στην ηλικία των 6 μηνών περίπου.
Τα βασικά συμπτώματα της οδοντοφυΐας (δάγκωμα, κλάμα, σαλάκια, τράβηγμα αυτιών, βήχας, νυχτερινό ξύπνημα, τρίψιμο μάγουλων και ευερεθιστότητα) μπορεί να εμφανιστούν ακόμα και αρκετές εβδομάδες πριν την εμφάνιση του πρώτου δοντιού.

Ποιος είναι λοιπόν ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ανακουφίσετε το μωράκι σας από τον πόνο που νιώθει; Εισάγοντας μασητικά παιχνίδια οδοντοφυΐας.

Τι είναι τα μασητικά παιχνίδια / παιχνίδια οδοντοφυΐας;

Εκτός από το να τρίβετε με μαλακές κινήσεις τα ούλα του μωρού, μπορείτε να δοκιμάσετε τη χρήση ειδικών παιχνιδιών για την οδοντοφυΐα.
Τα παιχνίδια οδοντοφυΐας, παρέχουν στα βρέφη με πόνο στα ούλα, κάτι για να μασήσουν με ασφάλεια. Αυτό αποδεικνύεται πολύ αποτελεσματικό, καθώς η διαδικασία του μασήματος προκαλεί “αντιπίεση” στα ολοκαίνουργια δοντάκια του, καταπραΰνοντας  το αίσθημα πόνου.

Πώς να επιλέξετε μασητικά παιχνίδια για το μωράκι σας

Υπάρχουν διάφορα σχέδια παιχνιδιών οδοντοφυΐας ανάλογα τα υλικά, τους τύπους και τις ανάγκες του εκάστοτε βρέφους.

Τύπος

 

Οι πιο κλασικοί τύποι μασητικών παιχνιδιών είναι οι κρίκοι οδοντοφυΐας. Ωστόσο, μπορείτε να βρείτε και άλλους τύπους μασητικών όπως: γάντια οδοντοφυΐας, ζωάκια, κουδουνίστρες, ή μασητικά ψυγείου που περιέχουν αποστειρωμένο νερό και τοποθετούνται στο ψυγείο έτσι ώστε να παγώσουν και να προσφέρουν επιπλέον ανακούφιση στο μωράκι.

Υλικό και υφή

 

Τα βρέφη έλκονται πιο πολύ από συγκεκριμένα υλικά και υφές τα οποία θέλουν να δαγκώσουν. Σε ορισμένα αρέσουν τα εύκαμπτα και μαλακά υλικά όπως υφάσματα και σιλικόνη, ενώ άλλα προτιμούν πιο σκληρά όπως το καουτσούκ. Μια επίσης συχνή προτίμηση των βρεφών αποτελούν οι επιφάνειες με ανώμαλη υφή.

Tips για την επιλογή μασητικού παιχνιδιού

  • Προσοχή στη μούχλα. Όπως είναι γνωστό, η μούχλα αναπτύσσεται σε υγρά περιβάλλοντα. Τα μασητικά παιχνίδια βρίσκονται συνεχώς στο στόμα του μωρού και όπως είναι φυσικό συσσωρεύουν υγρασία. Γι΄αυτό, βεβαιωθείτε ότι το παιχνίδι οδοντοφυΐας που επιλέγετε, μπορεί να πλυθεί και να απολυμανθεί εύκολα.

     

  • Τα μασητικά, δεν θα πρέπει να περιέχουν τοξικά και γενικότερα βλαβερά για την υγεία του μωρού υλικά. Θα πρέπει επίσης να είναι BPA free

     

  • Θα πρέπει να έχουν συμπαγή κατασκευή, έτσι ώστε να μην αποκόπτονται τμήματά του με κίνδυνο να τα καταπιεί το μωράκι

Όλα τα παραπάνω θα σας βοηθήσουν στο να κάνετε την καλύτερη επιλογή μασητικού οδοντοφυΐας για το μωράκι σας, έτσι ώστε να ανακουφιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο από τον πόνο που του προκαλεί ο ερχομός των πρώτων του δοντιών. Στο superbaby.gr μπορείτε να βρείτε πολλά είδη μασητικών κάθε είδους που θα καλύψουν ακόμα και το πιο απαιτητικό μωράκι!

Προτείνονται:

Δείτε επίσης:

* Οποιαδήποτε πληροφορία παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο, δίνεται μόνο ως συμβουλή και δεν πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη ως επαγγελματική ιατρική διάγνωση ή γνώμη. Σας συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντα τον παιδίατρό σας για ιατρικά θέματα.

Call Now Button