Προβολή όλων των 48 αποτελεσμάτων

Παιδικά καθίσματα τουαλέτας

Μόλις το μικρό σας φτάσει σε μια ορισμένη ηλικία, θα πρέπει να αρχίσετε να εξερευνάτε το ταξίδι της μετάβασης από την πάνα στην τουαλέτα. Αυτό γίνεται ή με το γιογιό ή με το παιδικό κάθισμα τουαλέτας. Σε ό,τι αφορά τα δεύτερα, αποτελούν μια πολύ δημοφιλή επιλογή τα τελευταία χρόνια. Ας δούμε λοιπόν τι είναι τα καθίσματα τουαλέτας για παιδιά και ποια τα οφέλη τους.

Τι είναι το παιδικό κάθισμα τουαλέτας;

Το παιδικό κάθισμα τουαλέτας έχει σχεδιαστεί για να εφαρμόζει σε μια τυπική λεκάνη τουαλέτας. Ο πρωταρχικός σκοπός του είναι να μειώσει το μέγεθος της τρύπας της τουαλέτας, παρέχοντας έναν άνετο και ασφαλή χώρο για να κάνει την ανάγκη του παιδί. Με την άνετη εφαρμογή και το μικρότερο άνοιγμα, διασφαλίζεται ότι το παιδί σας δεν θα πρόκειται να πέσει, κάτι που είναι ένας κοινός φόβος. 

Χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε

  • Αντιολισθητική επιφάνεια: Τα περισσότερα παιδικά καθίσματα τουαλέτας έχουν αντιολισθητική επιφάνεια έτσι ώστε ότι το παιδί σας παραμένει με ασφάλεια στη θέση του.

  • Εύκολος καθαρισμός: Με αναπόφευκτα ατυχήματα που θα συμβούν στη μετάβαση του παιδιού στην τουαλέτα, επιλέξτε ένα κάθισμα από λείο πλαστικό, που κάνει τον καθαρισμό παιχνιδάκι.

  • Λαβές: Ορισμένα σχέδια ενσωματώνουν λαβές, επιτρέποντας στο παιδί να κρατιέται και να αισθάνεται πιο ασφαλές.

  • Διασκεδαστικά σχέδια: Ένα κάθισμα τουαλέτας με πολύχρωμα σχέδια μπορεί θα κάνει τη διαδικασία εκπαίδευσης τουαλέτας πολύ πιο ελκυστική για το παιδί. 

Οφέλη του παιδικού καθίσματος τουαλέτας

  • Συνέπεια: To παιδικό κάθισμα τουαλέτας σημαίνει ότι το παιδί σας συνηθίζει τη λεκάνη, κάτι που διευκολύνει σημαντικά τη μετάβαση.

  • Εξοικονόμηση χώρου: Σε αντίθεση με τα γιογιό, το κάθισμα τουαλέτας δεν καταλαμβάνει επιπλέον χώρο στο πάτωμα. Μπορεί να κρεμαστεί ή να τοποθετηθεί δίπλα στην τουαλέτα όταν δεν χρησιμοποιείται.

Χρήσιμες συμβουλές
Ας δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για επιτυχημένη μετάβαση από την πάνα στην τουαλέτα:

  • Ασφάλεια: Να επιβλέπετε πάντα το παιδί σας όταν χρησιμοποιεί το βρεφικό κάθισμα της τουαλέτας. Ενώ το κάθισμα έχει σχεδιαστεί για να είναι ασφαλές, είναι σημαντικό να διασφαλίζετε ότι είναι ασφαλές ανά πάσα στιγμή.

  • Ανεξαρτησία: Μάθετε στο παιδί σας να βάζει το κάθισμα πάνω στην τουαλέτα. Αυτό προάγει την ανεξαρτησία και του δίνει αυτοπεποίθηση.

  • Ενθάρρυνση: Είτε είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιεί το παιδί το κάθισμα είτε η δέκατη χωρίς ατύχημα, γιορτάστε το. Η θετική ενίσχυση θα το βοηθήσει πολύ!

Το ταξίδι της διακοπής της πάνας πολλές φορές δεν είναι και το πιο εύκολο ή γρήγορο, αλλά με αξεσουάρ όπως το παιδικό κάθισμα τουαλέτας, μπορεί να γίνει λίγο πιο εύκολο. Έτσι, καθώς ξεκινάτε αυτή τη νέα φάση με το παιδί, θυμηθείτε να οπλιστείτε με υπομονή, αγάπη και ίσως ένα παιδικό κάθισμα τουαλέτας!

Call Now Button