Σόφι η καμηλοπάρδαλη – Sophie la girafe

sophie la girafeΤο 1960 τα μόνα διαθέσιμα παιχνίδια ζώων ήταν τα ζώα φάρμας και φιγούρες κατοικίδιων. Γι’ αυτό, μια μέρα στη Γαλλία ο κύριος Rampeau, ειδικός στη μεταποίηση του λάτεξ από το δέντρο Hevea, χρησιμοποιώντας την περιστροφική χύτευση από καουτσούκ ως ιδέα κατασκευής παιχνιδιού, σκέφτηκε να σχεδιάσει μια καμηλοπάρδαλη! Αυτή η εξωτική φιγούρα άγριας ζωής ήταν η πρώτη στην αγορά, ενώ το μέγεθος και το σχήμα της ήταν ιδανικά για το μικρό χεράκι ενός μωρού. Η Σόφι η καμηλοπάρδαλη ή Sophie la girafe όπως ονομάστηκε στη Γαλλία, έμοιαζε ακριβώς όπως  σήμερα, και βγήκε στην παραγωγή την Πέμπτη 25 Μαΐου 1961 την ημέρα της γιορτής της Αγίας Μαντλέν Σοφί Μπαράτ, εξ ου και το όνομά της.

Προϊόντα Σόφη η Καμηλοπάρδαλη

Η επιτυχία της ήταν άμεση. Οι γονείς αναγνώρισαν αμέσως ότι ήταν απαραίτητη  για το μικρό τους.  Όταν εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα οδοντοφυΐας, η Sophie la girafe βοηθά τα μωράκια να σταματήσουν το κλάμα! Από στόμα σε στόμα, η φήμη της μικρής καμηλοπάρδαλης εξαπλώθηκε. Από τότε, σε όλο τον κόσμο, γενιές με γενιές παιδιών θα λατρέψουν να ακούν τη Σόφι να τρίζει κάθε φορά που πίεζαν την κοιλιά ή το κεφάλι της!

Τι κάνει τη Σόφι ξεχωριστή;

Η Σόφι η καμηλοπάρδαλη διαθέτει πολλές διαφορετικές γωνίες και περιοχές μάσησης, όπου κάθε μία χαρίζει ανακούφιση από τους πόνους των πρώτων δοντιών. Ξεπλένεται εύκολα για να διατηρείται πάντα καθαρή, ενώ λόγω του μικρού μεγέθους της, χωράει άνετα σε μια τσάντα αλλαξιέρα, έτσι ώστε να είναι διάθεσή σας όταν και όποτε τη χρειαστεί το μωράκι.
Αυτό όμως που την κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μασητικά παιχνίδια και παιχνίδια οδοντοφυΐας, είναι ότι διεγείρει πολλές αισθήσεις ταυτόχρονα. 

 • Αφή
  Η απαλή και μαλακή υφή της, όπως και τα πολλά μασώμενα μέρη της (αυτιά, πόδια κ.λπ.) την καθιστούν ιδανική για να την καταπράυνση των πόνων του μωρού κατά την οδοντοφυΐα.
 • Γεύση
  Η Σόφι η καμηλοπάρδαλη είναι κατασκευασμένη από 100% φυσικό καουτσούκ και φυσικό χρώμα, καθιστώντας την απολύτως ασφαλή για μάσηση από το μωράκι.
 • Όσφρηση
  Η μυρωδιά του φυσικού καουτσούκ που προέρχεται από το χυμό του δέντρου Hevea, κάνει τη Σόφι να ξεχωρίζει  ανάμεσα στα υπόλοιπα μασητικά παιχνίδια οδοντοφυΐας.
 • Όραση
  Κατά τους πρώτους μήνες, η όραση ενός μωρού είναι περιορισμένη και μπορεί να διακρίνει μόνο τις υψηλές αντιθέσεις. Τα έντονα και ελκυστικά σημεία σε όλο το σώμα της Σόφι, παρέχουν υψηλή οπτική διέγερση κάνοντάς την ένα οικείο αντικείμενο για το μωρό.
 • Ακοή
  Η Σόφι η καμηλοπάρδαλη βγάζει ήχο όταν πιέζεται, κάτι το οποίο διασκεδάζει το μωρό και διεγείρει την ακοή του. Το βοηθά επίσης να κατανοήσει τη σχέση μεταξύ αιτίας και αποτελέσματος.

Πότε μπορεί το μωράκι να χρησιμοποιήσει τη Σόφι;
Σύμφωνα με τον κατασκευαστή του δημοφιλούς παιχνιδιού οδοντοφυΐας, η “Sophie la girafe” είναι κατάλληλη από τη γέννηση του παιδιού. Ωστόσο, τα περισσότερα βρέφη  ανακαλύπτουν τα χέρια τους και αρχίζουν να τα βάζουν στο στόμα σε ηλικία περίπου 3 μηνών. Αυτή θεωρείται και η ιδανική στιγμή για την εισαγωγή στη Σόφι.

Πώς πλένεται η Σόφι η καμηλοπάρδαλη;
Ο τακτικός καθαρισμός των παιχνιδιών του μωρού, ιδιαίτερα των μασητικών, είναι απαραίτητος για την αποτροπή εξάπλωσης μικροβίων. Όσον αφορά τον καθαρισμό της Σόφι, η καλύτερη επιλογή είναι να πλυθεί με σαπούνι και στη συνέχεια με ένα καθαρό πανί να σκουπιστεί επιμελώς.
Αποφεύγετε να τη βυθίζετε σε νερό καθώς μπορεί να προκληθούν φθορές.