Βλέπετε 1–50 από 61 αποτελέσματα

Μασητικά

Τα μασητικά είναι πολύ χρήσιμα για ένα μωράκι καθώς κάποια στιγμή μεταξύ 4 έως 7 μηνών, θα παρατηρήσετε ότι το μωράκι σας βγάζει σαλάκια, είναι ασυνήθιστα ανήσυχο και  θέλει να δαγκώσει ό,τι βλέπει.
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Η οδοντοφυΐα, δηλαδή το στάδιο κατά το οποίο ξεπροβάλλουν τα πρώτα δοντάκια του μωρού, είναι ορόσημο για το μικρό σας. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο και επίπονο καθώς πολλά μωράκια αισθάνονται έντονες ενοχλήσεις στα ούλα.
Τα περισσότερα βρέφη βγάζουν τα πρώτα τους δόντια όταν βρίσκονται στην ηλικία των 6 μηνών περίπου, αν και το εύρος ηλικίας μπορεί να ποικίλλει κατά μερικούς μήνες.
Τα συμπτώματα της οδοντοφυΐας (σαλάκια, δάγκωμα, κλάμα, βήχας, άρνηση φαγητού, νυχτερινό ξύπνημα, τράβηγμα αυτιών, τρίψιμο στα μάγουλα και γενικά ευερεθιστότητα) μπορεί στην πραγματικότητα να αρχίσουν να εμφανίζονται λίγους μήνες  πριν την εμφάνιση του πρώτου δοντιού του μωρού (συνήθως μεταξύ 4 και 7 μηνών).
Ποιος είναι λοιπόν ο πιο απλός τρόπος για να ανακουφίσετε τον πόνο της οδοντοφυΐας του μωρού σας; Εισαγάγετε παιχνίδια οδοντοφυΐας.

Τι είναι τα μασητικά παιχνίδια οδοντοφυΐας;

Εκτός από το να τρίβετε απαλά τα ούλα του μωρού ή να του δίνετε κάτι κρύο να μασήσει, μπορείτε να δοκιμάσετε να του δώσετε ειδικά μασητικά παιχνίδια για την οδοντοφυΐα.
Τα παιχνίδια οδοντοφυΐας, προσφέρουν στα μωρά με πόνο στα ούλα, κάτι ασφαλές για μάσημα. Αυτό είναι αποτελεσματικό, καθώς η διαδικασία του μασήματος προσφέρει “αντιπίεση” στα ολοκαίνουργια δοντάκια του, κάτι το οποίο καταπραΰνει το αίσθημα πόνου που συχνά νιώθουν.

Επιλέγοντας μασητικά παιχνίδια για το μωράκι σας

Τα παιχνίδια οδοντοφυΐας διατίθενται σε μια σειρά από διαφορετικά υλικά και τύπους ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του κάθε βρέφους.
Τύπος. Οι κρίκοι οδοντοφυΐας  είναι οι πιο κλασικοί τύποι μασητικών παιχνιδιών. Παρ΄ όλα αυτά,  μπορείτε επίσης να βρείτε  τύπους μασητικών όπως: ζωάκια, γάντια, κουδουνίστρες, ή μασητικά με αποστειρωμένο νερό που μπαίνουν στο ψυγείο έτσι ώστε να είναι παγωμένα και να προσφέρουν επιπλέον ανακούφιση στο μωράκι.
Υλικό και υφή.  Τα βρέφη, θέλουν να δαγκώνουν ό,τι μπορούν να πάρουν στα χέρια τους όταν βγάζουν τα δόντια. Η αλήθεια όμως είναι πως έλκονται πιο πολύ από  συγκεκριμένα υλικά και υφές. Σε ορισμένα βρέφη αρέσουν τα μαλακά, εύκαμπτα υλικά όπως σιλικόνη ή ύφασμα, ενώ άλλα προτιμούν πιο σκληρά υλικά όπως το καουτσούκ. Οι ανώμαλες υφές επίσης αποτελούν συχνή προτίμησή τους.

Tips:

  • Προσέξτε τη μούχλα. Η μούχλα όπως είναι γνωστό αναπτύσσεται σε υγρά περιβάλλοντα. Επομένως τα μασητικά που βρίσκονται συνεχώς στο στόμα του μωρού σας, μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε αυτή. Βεβαιωθείτε ότι τα παιχνίδια οδοντοφυΐας που επιλέγετε, μπορούν εύκολα να καθαριστούν και να απολυμανθούν.
  • Τα μασητικά οδοντοφυΐας, είναι απαραίτητο να μην περιέχουν τοξικά ή βλαβερά για την υγεία του μωρού υλικά, και φυσικά να είναι BPA free
  • Η κατασκευή τους πρέπει να είναι συμπαγής, έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να αποκοπούν τμήματά τους.
Call Now Button