Πότε να ξεκινήσω τα ψώνια για το μωρό;

Pote-na-xekinisw-ta-pswnia-gia-to-mwro

Το ταξίδι της γονεϊκότητας ξεκινά πολύ πριν γεννηθεί το μωρό. Ένα από τα πιο συναρπαστικά μέρη αυτού του ταξιδιού είναι η προετοιμασία για τον ερχομό του, η οποία περιλαμβάνει αγορές για τα απαραίτητα βρεφικά προϊόντα, μωρουδιακά και βρεφικά αξεσουάρ.

Ωστόσο, πολλοί μελλοντικοί γονείς έχουν το εξής ερώτημα:

Πότε πρέπει να αρχίσω τα ψώνια;

Σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσουμε να πλοηγηθείτε στο χρονοδιάγραμμα και τον προγραμματισμό της αγοράς των βασικών ειδών για το μωρό, διασφαλίζοντας μια χωρίς άγχος και χαρούμενη προετοιμασία για τον ερχομό του μικρού σας!

Οι πρώτες εβδομάδες

Πότε να ξεκινήσω τα ψώνια για το μωρό;

Το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης είναι ένα στάδιο σημαντικών αλλαγών και προσαρμογών. Ωστόσο, είναι και μία περίοδος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έρευνα και προγραμματισμό.

Ξεκινήστε να έρχεστε σε επαφή με βρεφικά προϊόντα, διαβάστε κριτικές, άρθρα και συζητήστε με άλλους γονείς για να καταλάβετε τι θα  μπορεί να χρειαστείτε.

Το δεύτερο τρίμηνο

Το δεύτερο τρίμηνο είναι συχνά όταν οι περισσότεροι γονείς αρχίζουν να εξοπλίζονται με βρεφικά είδη. Αυτή η περίοδος είναι ιδανική καθώς μειώνεται ο κίνδυνος επιπλοκών και η εγκυμοσύνη γίνεται πιο σταθερή.

Είναι επίσης μια στιγμή που πολλοί γονείς ανακαλύπτουν το φύλο του μωρού, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις τους για την επιλογή των βρεφικών ειδών.

 

Το τρίτο τρίμηνο

Μέχρι το τρίτο τρίμηνο, θα πρέπει να έχετε τα περισσότερα από τα απαραίτητα, ειδικά καθώς πλησιάζει η ημερομηνία του τοκετού. Οι τελευταίες εβδομάδες θα πρέπει να αφορούν περισσότερο τη χαλάρωση και λιγότερο με το τρέξιμο για ψώνια 

Σχεδιασμός της λίστας αγορών 

Πρώτα τα απαραίτητα

Εστιάστε πρώτα στα βασικά. Αυτά περιλαμβάνουν είδη όπως η κούνια, το λίκνο το κάθισμα αυτοκινήτου, το καρότσι μωρού, τις πάνες, τα βασικά βρεφικά ρούχα, είδη σίτισης και κιτ περιποίησης για το μωρό.

Εξετάστε τις συνθήκες 
Κάτι που πολλοί γονείς δεν λαμβάνουν υπόψη κατά την αγορά των βρεφικών ειδών είναι συνθήκες όπως ο διαθέσιμος χώρος. Τα αντικείμενα & αξεσουάρ είναι τόσα πολλά που αν μένετε σε μικρό σπίτι θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά εξοπλισμό που θα σας βολέψει στην αποθήκευση. 

Πότε να ξεκινήσω τα ψώνια για το μωρό;

Bασικά αντικείμενα και αξεσουάρ

Το να ξεκινήσετε με λεγόμενα “βαριά αντικείμενα”, όπως το καρότσι μωρού, το καθισματάκι αυτοκινήτου και τα έπιπλα του βρεφικού δωματίου  είναι μια στρατηγική προσέγγιση για τις αγορές σας. Αυτά δεν είναι μόνο απαραίτητα από την πρώτη μέρα, αλλά αντιπροσωπεύουν επίσης ένα σημαντικό μέρος του συνολικού κόστους του βρεφικού εξοπλισμού.

Δίνοντας λοιπόν προτεραιότητα σε αυτά, φεύγει από πάνω σας ένα μεγάλο βάρος αλλά και άγχος, έτσι ώστε να μπορείτε στη συνέχεια πιο άνετα να επιλέξετε τα υπόλοιπα προϊόντα.

Πότε να ξεκινήσω τα ψώνια για το μωρό;

Ρούχα

Σε ό,τι αφορά τα βρεφικά ρούχα, είναι σημαντικό να δίνετε προτεραιότητα στην άνεση, τη λειτουργικότητα και την ευκολία στην αλλαγή. Κατά τους πρώτους μήνες, επιλέξτε απαλά, αναπνεύσιμα υφάσματα όπως το βαμβάκι, τα οποία είναι απαλά για το ευαίσθητο δέρμα ενός νεογέννητου.

Επίσης, να έχετε κατά νου τον ρυθμό ανάπτυξης του μωρού. Συχνά είναι πιο πρακτικό να αγοράζετε ελαφρώς μεγαλύτερα μεγέθη στα οποία μπορεί να μεγαλώσει το μωρό σας.

Θυμηθείτε, ο αριθμός των ρούχων που χρειάζεστε θα εξαρτηθεί επίσης από το πόσο συχνά σκοπεύετε να πλένετε ρούχα. Ωστόσο γρήγορα θα αντιληφθείτε, ότι ποτέ δεν είναι αρκετά, μιας και θα χρειαστεί να τα πλένετε πολύ συχνά.

 

Εξοπλισμός για το τάισμα

Για τον εξοπλισμό σίτισης, οι επιλογές σας θα διαφέρουν ανάλογα με το εάν θα θηλάσετε, ή θα ταΐσετε το μωρό με φόρμουλα ή συνδυασμό και των δύο.

Για το θηλασμό, τα απαραίτητα είδη περιλαμβάνουν ενδεικτικά ένα άνετο μαξιλάρι θηλασμού, θήλαστρο (χειροκίνητο ή ηλεκτρικό) και σακουλάκια αποθήκευσης γάλακτος.

Εάν ταΐζετε με φόρμουλα, θα χρειαστείτε μπουκάλια, θηλές, βούρτσα για τα μπιμπερό. Είναι επίσης απαραίτητο να έχετε έναν αποστειρωτή υψηλής ποιότητας για να διατηρείτε τον εξοπλισμό σίτισης απολυμασμένο.

Καθώς το μωρό σας μεγαλώνει, θα χρειαστείτε πρόσθετα αντικείμενα όπως ποτήρια, σαλιάρες και βρεφικά σκεύη για τη μετάβαση σε στερεές τροφές.

Πότε να ξεκινήσω τα ψώνια για το μωρό;

Το να ξεκινήσετε τις αγορές για το μωράκι που έρχεται είναι μια διαδικασία που αν γίνει με το σωστό προγραμματισμό και μελέτη θα περιορίσει σημαντικά το άγχος σας.

Θυμηθείτε να λάβετε υπόψη τα παραπάνω και όλα θα πάνε καλά! 

* Οποιαδήποτε πληροφορία παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο, δίνεται μόνο ως συμβουλή και δεν πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη ως επαγγελματική ιατρική διάγνωση ή γνώμη. Σας συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντα τον παιδίατρό σας για ιατρικά θέματα.

Προτείνονται:

Δείτε επίσης:

Call Now Button