Μαξιλάρι θηλασμού και εγκυμοσύνης: Πώς να το χρησιμοποιήσω; Ποιο είναι το καλύτερο;

Μαξιλάρι θηλασμού και εγκυμοσύνης: Πώς να το χρησιμοποιήσω; Ποιο είναι το καλύτερο;

Το μαξιλάρι θηλασμού αποτελεί ένα απαραίτητο βρεφικό αξεσουάρ για τη μαμά που θηλάζει το νεογέννητό της. Παρέχουν την απαραίτητη υποστήριξη τόσο στην ίδια όσο και στο βρέφος κατά τη διαδικασία του θηλασμού, κάνοντας την εμπειρία πιο άνετη και ευχάριστη και για τους δύο.

Τα μαξιλάρια θηλασμού παρέχουν επίσης στήριξη στη μέλλουσα μαμά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τι είναι τα μαξιλάρια θηλασμού, πώς να τα χρησιμοποιήσετε και πώς να επιλέξετε το καλύτερο για τις ανάγκες σας!

Τι είναι το μαξιλάρι θηλασμού και εγκυμοσύνης;

Το μαξιλάρι θηλασμού και εγκυμοσύνης είναι ειδικά σχεδιασμένο για να παρέχει υποστήριξη τόσο κατά τη διάρκεια της κύησης για τη μητέρα, όσο και για το μωρό κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Συνήθως έχει σχήμα μισοφέγγαρου, με επίπεδη επιφάνεια στη μία πλευρά και καμπύλη στην άλλη.

Το μαξιλάρι τοποθετείται στη μέση της μητέρας και το μωρό τοποθετείται πάνω στο μαξιλάρι για να στηρίξει το κεφάλι και το σώμα κατά τη διάρκεια του ταΐσματος.

Πώς να χρησιμοποιήσω το μαξιλάρι θηλασμού;

Η χρήση μαξιλαριού θηλασμού είναι πολύ απλή και βασίζεται στα παρακάτω βήματα:

 • Βρείτε ένα άνετο σημείο
  Επιλέξτε ένα άνετο σημείο για να θηλάσετε το μωρό σας. Αυτό μπορεί να είναι μια πολυθρόνα ή ένα κρεβάτι. Βεβαιωθείτε ότι το σημείο είναι αναπαυτικό τόσο για εσάς όσο και για το βρέφος.
 • Τοποθετήστε το μαξιλάρι θηλασμού
  Τοποθετήστε το μαξιλάρι γύρω από τη μέση σας. Εξασφαλίστε ότι το μαξιλάρι είναι σταθερά τοποθετημένο.
 • Τοποθετήστε το μωρό σας
  Τοποθετήστε το μωρό σας στο μαξιλάρι θηλασμού, με το κεφάλι και το σώμα του να είναι στραμμένο προς το μέρος σας, με την κοιλιά του πάνω στην κοιλιά σας.
 • Υποστηρίξτε το μωρό σας
  Χρησιμοποιήστε το μαξιλάρι θηλασμού για να στηρίξετε το κεφάλι και το λαιμό του μωρού ενώ θηλάζει.

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο μαξιλάρι θηλασμού

Το να επιλέξετε το καλύτερο μαξιλάρι θηλασμού για τις ανάγκες σας είναι πολύ σημαντικό, μιας και θα το χρησιμοποιείτε πολύ συχνά είτε κατά τη διάρκεια της κύησης, είτε κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Μερικά από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι:

 • Υλικό
  Τα μαξιλάρια θηλασμού διατίθενται στην αγορά σε διαφορετικά υλικά, όπως βαμβάκι ή πολυεστέρας. Το βαμβάκι είναι η πιο δημοφιλής επιλογή καθώς είναι απαλό και επιτρέπει στην επιδερμίδα να αναπνέει.
 • Σχήμα
  Τα μαξιλάρια θηλασμού έχουν διαφορετικά σχήματα, με τα πιο συνήθη να είναι αυτά σε σχήμα μισοφέγγαρου και σχήματος U. Επιλέξτε το σχήμα που είναι άνετο για εσάς και παρέχει επαρκή υποστήριξη για το μωρό σας.
 • Μέγεθος
  Μπορείτε να βρείτε μαξιλάρια θηλασμού σε διαφορετικά μεγέθη. Επιλέξτε ένα μέγεθος που είναι κατάλληλο για το μέγεθος του σώματός σας και το μέγεθος του μωρού σας.
 • Ευκολία καθαρισμού
  Με ένα νεογέννητο μωράκι, όπως είναι φυσικό, μπορεί να υπάρξουν “ατυχήματα”… Γι΄αυτό θα πρέπει να επιλέξετε ένα μαξιλάρι θηλασμού που καθαρίζεται εύκολα. Συγκεκριμένα να μπορεί να μπει στο πλυντήριο, ή να διαθέτει αφαιρούμενο κάλυμμα.

Το μαξιλάρι θηλασμού είναι εξαιρετικά χρήσιμο τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωράκι. Αναζητώντας το καλύτερο για τις ανάγκες σας, μπορείτε να πετύχετε άνεση για εσάς, και δημιουργία μιας ασφαλούς φωλίτσας για το μικρό σας!

Θυμηθείτε ότι η θηλαστική σας εμπειρία είναι μοναδική και μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο για να βρείτε τη θέση και τον τρόπο θηλασμού που σας κάνει πιο άνετη και βοηθά το μωρό σας να θηλάσει αποτελεσματικά.

* Οποιαδήποτε πληροφορία παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο, δίνεται μόνο ως συμβουλή και δεν πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη ως επαγγελματική ιατρική διάγνωση ή γνώμη. Σας συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντα τον παιδίατρό σας για ιατρικά θέματα.

Προτεινόμενα προϊόντα

Δείτε επίσης:

Call Now Button