Προστατευτικά για μωρά | Είναι το σπίτι σας ασφαλές;

Einai-to-mwro-mou-asfales-sto-spiti

Κάθε γονέας νιώθει υπέροχα βλέποντας το μικρό του να μεγαλώνει, να εξερευνά και να ανακαλύπτει τον κόσμο γύρω του.

Ωστόσο, με αυτήν την ανάπτυξη έρχεται η ευθύνη του να γίνει το περιβάλλον τους ασφαλές. Τα σπίτια μας, αν και οικεία για εμάς, μπορεί να γίνουν ένας “λαβύρινθος” γεμάτος πιθανούς κινδύνους για τα μωρά.

Ας δούμε στους βασικούς τομείς στους οποίους πρέπει να εστιάσετε και τα προστατευτικά για μωρά για να κάνετε το σπίτι σας ένα πραγματικό ασφαλές καταφύγιο για το μωράκι!

Ντουλάπια και συρτάρια

Τα μωρά, στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν τον κόσμο, τρυπώνουν σε διάφορα μέρη του σπιτιού. Η “γοητεία” που τους προκαλούν τα ντουλάπια και τα συρτάρια τους είναι αναμφισβήτητη.

Με ένα απλό τράβηγμα αποκαλύπτεται ένας θησαυρός αντικειμένων! Ωστόσο, ανάμεσα στα είδη οικιακής χρήσης κρύβονται πιθανοί κίνδυνοι.

Η λάμψη ενός αιχμηρού μαχαιριού, τα πολύχρωμα υγρά καθαριστικά ή τα μυστηριώδη μπουκάλια με χάπια. Μπορούν γρήγορα να μετατρέψουν μια ακίνδυνη εξερεύνηση σε μια επικίνδυνη περιπέτεια.

Μεταφέροντας τα πιθανά επιβλαβή αντικείμενα σε ψηλά σημεία ή κλειδωμένα, μπορείτε να μειώσετε δραστικά τους κινδύνους.

Ωστόσο, ο πιο πρακτικός τρόπος να προστατέψετε το μωράκι χωρίς να χρειαστεί να μεταφέρετε τα αντικείμενα, είναι να τοποθετήσετε ειδικές ασφάλειες για ντουλάπια και συρτάρια.

Οι ασφάλειες αυτές είναι πολύ εύκολο να τοποθετηθούν ή να αφαιρεθούν και προσαρμόζονται σε κάθε είδους συρτάρια και ντουλάπια.

Προστατευτικά για μωρά | Είναι το σπίτι σας ασφαλές;

Γωνίες επίπλων

Προστατευτικά για μωρά | Είναι το σπίτι σας ασφαλές;

Τα έπιπλα παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διακόσμηση του χώρου, ωστόσο τα περισσότερα έχουν αιχμηρές γωνίες.

Για έναν ενήλικα, αυτές οι λεπτομέρειες μπορεί να περάσουν απαρατήρητες, αλλά για το μωρό αποτελούν πιθανούς κινδύνους.

Καθώς μαθαίνουν να μπουσουλάνε, να περπατούν και να περιηγούνται στο περιβάλλον γύρω τους, βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στα έπιπλα για υποστήριξη. Αυτή η εξάρτηση οδηγεί συχνά σε συγκρούσεις και χτυπήματα.

Η πιο εύκολη λύση σε αυτό είναι τα ειδικά προστατευτικά επίπλων.

Κατασκευασμένα από μαλακά υλικά όπως η σιλικόνη που απορροφά τους κραδασμούς, μπορούν να στερεωθούν σε οποιαδήποτε γωνία, μετατρέποντας τα πιθανά επικίνδυνα σημεία σε ασφαλείς περιοχές για να εξερευνήσει το μωρό σας με σιγουριά!

Σκάλες, κουζίνα και “απαγορευμένες” ζώνες

Οι σκάλες λειτουργούν συχνά ως μαγνήτης για τα μωρά, ωστόσο είναι πολύ επικίνδυνες για πτώσεις. Οι πόρτες ασφαλείας είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ για σπίτια με σκάλες.

Το ίδιο ισχύει και για σημεία του σπιτιού όπως η κουζίνα ή το μπάνιο που πολλές φορές πρέπει να περιοριστούν.

Αυτές οι πόρτες τοποθετούνται πολύ εύκολα, διαθέτουν μηχανισμό κλειδώματος και ανοίγουν προς τις δύο κατευθύνσεις διευκολύνοντας τους γονείς.

Προστατευτικά για μωρά | Είναι το σπίτι σας ασφαλές;

Πρίζες

Προστατευτικά για μωρά | Είναι το σπίτι σας ασφαλές;

Το σχήμα και οι εσοχές των πριζών συχνά προκαλούν την περιέργεια των μωρών, οδηγώντας τα σε έναν κόσμο αόρατων κινδύνων. Για έναν ενήλικα, έχουν καθαρά πρακτικό και διακοσμητικό ρόλο.

Για το ευφάνταστο μυαλό ενός μωρού όμως, οι μικροσκοπικές τρύπες αντιπροσωπεύουν μια ελκυστική “πρόκληση”. Ένα μέρος για να βάλουν τα δάχτυλά τους ή άλλα αντικείμενα.

Τέτοιες ενέργειες όπως είναι φυσικό είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Πώς μπορείτε λοιπόν αφενός να προστατέψετε το μωράκι και αφετέρου να μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις πρίζες του σπιτιού;

Τοποθετώντας ειδικές ασφάλειες πρίζας! Οι ασφάλειες αυτές, ενώ καλύπτουν τις τρύπες των πριζών, σας επιτρέπουν να μπορείτε ανά πάσα στιγμή να τις χρησιμοποιήσετε. 

Μπαλκόνι

Το μπαλκόνι είναι για πολλούς ένα καταφύγιο χαλάρωσης, προσφέροντας καθαρό αέρα και θέα στον έξω κόσμο.

Ωστόσο, για τους γονείς μικρών παιδιών, αυτός ο χώρος μπορεί να είναι και πηγή άγχους. Τα μωρά συχνά κατευθύνονται προς τα έξω ή επιχειρούν να στριμωχτούν ανάμεσα στα κάγκελα.

Το προστατευτικό δίχτυ μπαλκονιού είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικά και ελαστικά υλικά, ειδικά σχεδιασμένα για να καλύπτουν τους ανοιχτούς χώρους ενός μπαλκονιού, εμποδίζοντας το μωρό να βάλει το κεφάλι του στα κάγκελα ή να γείρει προς το κενό.

Πέρα από την ασφάλεια, το προστατευτικό δίχτυ δεν κρύβει τη θέα, διασφαλίζοντας ότι το μπαλκόνι παραμένει ένας χώρος χαλάρωσης. 

Τα να είναι το σπίτι ασφαλές για το μωρό αποτελεί μια συνεχή διαδικασία που εξελίσσεται με την ανάπτυξή του.

Η επίβλεψη και ο εντοπισμός των πιθανών κινδύνων θα εξασφαλίσει ότι το μικρό σας μπορεί να εξερευνήσει, να μάθει και να αναπτυχθεί σε ένα ασφαλές περιβάλλον!

* Οποιαδήποτε πληροφορία παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο, δίνεται μόνο ως συμβουλή και δεν πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη ως επαγγελματική ιατρική διάγνωση ή γνώμη. Σας συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντα τον παιδίατρό σας για ιατρικά θέματα.

Προτείνονται:

Δείτε επίσης:

Call Now Button