Ποια ενδοεπικοινωνία μωρού να πάρω;

Πώς να επιλέξετε ενδοεπικοινωνία μωρού

Ως γονέας, θέλετε ανά πάσα στιγμή να μπορείτε να επιβλέπετε το μωράκι σας έτσι ώστε να του προσφέρετε ό,τι χρειάζεται. Ακόμα και την ώρα του ύπνου, το να μπορείτε να ακούσετε το κλάμα του, ή να δείτε ότι είναι ανήσυχο, σας δίνει τη δυνατότητα για άμεση “δράση”!

Ένας από τους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι χρησιμοποιώντας ενδοεπικοινωνία μωρού, ή αλλιώς baby monitor. Η συσκευή αυτή σας επιτρέπει να παρακολουθείτε το μωρό σας από άλλο δωμάτιο ή ακόμα και αν βρίσκεστε εκτός σπιτιού. Με την πρόοδο της τεχνολογίας, υπάρχουν πλέον πολλοί τύποι ενδοεπικοινωνίας με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Ποια συσκευή όμως θα πρέπει να επιλέξετε; Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε έτσι ώστε να επιλέξετε την ενδοεπικοινωνία που θα καλύψει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες σας.

Τύποι ενδοεπικοινωνίας μωρού

Πριν δούμε τις λεπτομέρειες για το πώς να επιλέξετε την κατάλληλη συσκευή, ας δούμε τους διαφορετικούς τύπους που διατίθενται στην αγορά:

Ενδοεπικοινωνία ήχου

Οι ενδοεπικοινωνίες ήχου είναι η πιο απλή μορφή ενδοεπικοινωνίας, και αποτελούνται από έναν πομπό που τοποθετείται κοντά στο μωρό, και έναν δέκτη για το γονέα. Λειτουργούν με τη μετάδοση ήχου από τον πομπό που βρίσκεται στο χώρο του μωρού, προς τη συσκευή του γονέα, επιτρέποντάς να ακούτε το μωράκι ανά πάσα στιγμή.

Ενδοεπικοινωνία Με Κάμερα Focus BM-280 Cangaroo

Ενδοεπικοινωνίες εικόνας & ήχου

Οι ενδοεπικοινωνίες που διαθέτουν εικόνα και ήχο είναι πιο προηγμένες, και προσφέρουν τη δυνατότητα να μπορείτε να βλέπετε το μωράκι σας. Συνήθως συνοδεύονται από πρόσθετες λειτουργίες, όπως νυχτερινή όραση, αμφίδρομη επικοινωνία και δυνατότητα ελέγχου της γωνίας της κάμερας.

Ενδοεπικοινωνίες μωρού smart

Οι έξυπνες συσκευές ενδοεπικοινωνίας αποτελούν το πιο προηγμένο τύπο και, χρησιμοποιούν Wi-Fi για να συνδεθούν στο οικιακό σας δίκτυο. Έτσι, σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση σε live βίντεο και ήχο του μωρού σας από οπουδήποτε διαθέτετε σύνδεση στο διαδίκτυο. Ορισμένες smart ενδοεπικοινωνίες διαθέτουν επίσης λειτουργίες όπως ανίχνευση κίνησης, ανίχνευση ήχου, ακόμη και ένδειξη θερμοκρασίας δωματίου ή αμφίδρομη επικοινωνία.

Πώς να επιλέξετε

Αφού λοιπόν έχετε πάρει μια ιδέα για τους διαφορετικούς τύπους ενδοεπικοινωνίας, ας δούμε τους βασικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή σας.

Εμβέλεια

Η εμβέλεια είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Το εύρος αναφέρεται στη μέγιστη απόσταση μεταξύ πομπού και δέκτη. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ενδοεπικοινωνία με εύρος που καλύπτει τουλάχιστον όλο το σπίτι σας.

*Η αναγραφόμενη εμβέλεια που αναφέρουν οι κατασκευαστές αφορά συνήθως μέγιστη απόσταση σε επίπεδο χώρο χωρίς εμπόδιο. Συνεπώς θα πρέπει να προσέξετε πριν την τελική επιλογή εάν το δωμάτιο του μωρού βρίσκεται σε διαφορετικό όροφο κτλ.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας για την επιλογή σας. Η μεγάλη διάρκεια ζωής των μπαταριών σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τη συσκευή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς να ανησυχείτε για την επαναφόρτιση ή αλλαγή.

Μπορείτε να βρείτε ενδοεπικοινωνίες είτε με ενσωματωμένες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, είτε με αποσπώμενες. Στη δεύτερη περίπτωση είναι σημαντικό η ενδοεπικοινωνία να μπορεί να δέχεται και τροφοδοτικό έτσι ώστε να μη διακόπτεται η λειτουργία του σε περίπτωση που τελειώσουν οι μπαταρίες.

Οθόνη

Εάν επιλέξετε ενδοεπικοινωνία μωρού με εικόνα, η οθόνη προβολής είναι ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό. Αναζητήστε οθόνη με υψηλή ευκρίνεια και μεγάλο μέγεθος.

Ενδοεπικοινωνία Με Κάμερα Focus BM-280 Cangaroo

Ποιότητα ήχου

Η ποιότητα ήχου της συσκευής που θα επιλέξετε αποτελεί ίσως το σημαντικότερο στοιχείο. Ένας καθαρός και δυνατός ήχος σας επιτρέπει να ακούτε με ακρίβεια το μωράκι σας.

Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά

Πρόσθετες λειτουργίες, όπως η παρακολούθηση θερμοκρασίας, η ανίχνευση κίνησης, η αμφίδρομη επικοινωνία ή η ενεργοποίηση φωνής είναι χρήσιμες καθώς  αυξάνουν τις δυνατότητες και τα δεδομένα που έχετε κατά την επίβλεψη του μωρού σας.

Η συσκευή ενδοεπικοινωνίας μωρού είναι ένα από τα πιο χρήσιμα αξεσουάρ για το βρεφικό δωμάτιο, που σας επιτρέπει ανά πάσα στιγμή να επιβλέπετε το μικρό σας αγγελούδι. Λάβετε υπόψη όλα τα παραπάνω, και επιλέξτε αυτό που εξυπηρετεί τις ανάγκες σας με τον καλύτερο τρόπο!

* Οποιαδήποτε πληροφορία παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο, δίνεται μόνο ως συμβουλή και δεν πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη ως επαγγελματική ιατρική διάγνωση ή γνώμη. Σας συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντα τον παιδίατρό σας για ιατρικά θέματα.

Προτείνονται:

Δείτε επίσης:

Call Now Button