Καλαθούνα ή Λίκνο | Τι να πάρω;

Καλαθούνα ή λίκνο

Ως μελλοντικοί γονείς, κάθε απόφαση αγοράς που σχετίζεται με το μωράκι σας είναι πολύ σημαντική. Μία από τις πρώτες αποφάσεις που θα πάρετε σχετίζεται γύρω από το πού θα κοιμηθεί το μωρό σας.

Πιθανότατα μετά από την έρευνά σας αναρωτιέστε αν η καλαθούνα ή το λίκνο θα εξυπηρετήσει καλύτερα τις ανάγκες σας. Παρακάτω θα δούμε τα χαρακτηριστικά και των δύο για να σας καθοδηγήσουμε σε αυτή τη σημαντική απόφαση.

Τι να επιλέξω;

Καλαθούνα

Η καλαθούνα αποτελεί επιλογή των γονιών εδώ και πολλές γενιές. Προσφέρει έναν μικρό, άνετο χώρο που έχει σχεδιαστεί για να μιμείται το ζεστό περιβάλλον της κοιλιάς της μητέρας, παρέχοντας στο νεογέννητό την αίσθηση ασφάλειας και θαλπωρής.

 • Φορητότητα
  Ο ελαφρύς σχεδιασμός της καλαθούνας σας επιτρέπει να τη μετακινείτε από δωμάτιο σε δωμάτιο με ευκολία. Αυτή η ευελιξία είναι πολύ σημαντική καθώς παρέχει στο μωράκι σας ένα σταθερό περιβάλλον ύπνου είτε στο σαλόνι είτε στην κρεβατοκάμαρα.
 • Συμπαγής σχεδιασμός
  Ο συμπαγής σχεδιασμός της καλαθούνας, σας επιτρέπει να την τοποθετήσετε και σε σημεία του σπιτιού που ο χώρος είναι περιορισμένος χωρίς να ανησυχείτε για την άνεση ή την ασφάλεια του μωρού.
 • Εύκολη συναρμολόγηση
  Οι καλαθούνες δεν διαθέτουν περίπλοκες οδηγίες συναρμολόγησης. Στις περισσότερες απλά συναρμολογείτε τη βάση και είστε έτοιμοι!  

Λίκνο

Το λίκνο είναι σχεδιασμένο με γνώμονα την ισορροπία του ανεξάρτητου ύπνου και της ασφαλούς συγκοίμησης. Σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε το μωράκι δίπλα απ’ το κρεβάτι σας με ασφάλεια.

 • Μεγαλύτερη διάρκεια χρήσης
  Το λίκνο, όντας μεγαλύτερο από μια καλαθούνα, προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια χρήσης. Μπορεί να φιλοξενήσει το μωράκι σας που συνεχώς αναπτύσσεται για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν καταστεί απαραίτητη η μετάβαση στην κούνια.
 • Κοντά στο μωρό με ασφάλεια
  Το λίκνο σας επιτρέπει να βιώσετε τα οφέλη του να κοιμάστε μαζί με το μωράκι χωρίς τους κινδύνους που συχνά σχετίζονται με την κοινή χρήση του κρεβατιού. Το μωρό σας, ενώ κοιμάται ακριβώς δίπλα σας, στο ύψος που επιθυμείτε, έχει τον δικό του ασφαλή χώρο.
 • Ευκολία παρακολούθησης
  Τα περισσότερα λίκνα διαθέτουν πλαϊνό άνοιγμα, έτσι ώστε να παρακολουθείτε το μωρό σας χωρίς να χρειάζεται να σηκωθείτε από το κρεβάτι. Αυτή η δυνατότητα σας προσφέρει ηρεμία και διευκολύνει την επίβλεψη κατά τη διάρκεια του ύπνου.
 • Εύκολη πρόσβαση
  Ο σχεδιασμός του λίκνου επιτρέπει ανά πάσα στιγμή, χωρίς να σκύβετε να μπορείτε να πάρετε το μωράκι για να το ηρεμήσετε ή να το ταΐσετε.
 • Φορητότητα
  Όπως και με την καλαθούνα, έτσι και σε ό,τι αφορά το λίκνο, ένα από τα πιο πρακτικά χαρακτηριστικά του σχετίζεται με τη φορητότητα. Τα περισσότερα λίκνα διαθέτουν ροδάκια, κάνοντας τη μετακίνησή τους παιχνιδάκι!
 • Δυνατότητα μετάβασης σε παρκοκρέβατο
  Ορισμένοι λίκνα προσφέρουν τη δυνατότητα μετατροπής σε παρκοκρέβατο.  Αυτό σημαίνει ότι το μωρό σας μπορεί να συνεχίσει να κοιμάται σε ένα οικείο και ασφαλές περιβάλλον, για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα. 

Τελικά ποιο από τα δύο;

Η καλαθούνα, μοιάζει ιδανική λύση για μικρότερους χώρους. Είναι κατάλληλη για γονείς που αναζητούν μια κλασική επιλογή που προσφέρει ένα σταθερό περιβάλλον ύπνου για το μωρό.

Από την άλλη, το λίκνο ξεχωρίζει ως επένδυση με μεγαλύτερη διάρκεια. Ο μεγαλύτερος σχεδιασμός του εξυπηρετεί την ανάπτυξη του παιδιού και η ικανότητά του να προσαρμόζεται σε αυτό σημαίνει ότι θα το χρησιμοποιείτε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η δυνατότητα που προσφέρει να μπορείτε να έχετε το μωρό ακριβώς δίπλα από το κρεβάτι σας βελτιώνει το δεσμό μεταξύ σας διατηρώντας παράλληλα την ασφάλεια στο προσκήνιο.
Να θυμάστε ότι δεν υπάρχει μια πρόταση που ταιριάζει σε όλους.

Η καλύτερη επιλογή θα εξαρτηθεί από τις δικές σας μοναδικές ανάγκες σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε σχετική απορία. Η ομάδα μας θα χαρεί να σας βοηθήσει! 

* Οποιαδήποτε πληροφορία παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο, δίνεται μόνο ως συμβουλή και δεν πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη ως επαγγελματική ιατρική διάγνωση ή γνώμη. Σας συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντα τον παιδίατρό σας για ιατρικά θέματα.

Προτείνονται:

Δείτε επίσης:

Call Now Button