Ποιο εκπαιδευτικό ποτηράκι να πάρω;

Ποιο εκπαιδευτικό ποτηράκι να πάρω;

Ένα στάδιο στην ανάπτυξη ενός μωρού είναι το να μάθει να πίνει νερό από ποτήρι. Η διαδικασία αυτή είναι αρκετά δύσκολη και πολλά παιδιά δυσκολεύονται να κόψουν το μπιμπερό. 

Μια συχνή συμβουλή είναι πως  πρέπει να ξεκινήσετε αυτή τη διαδικασία όσο νωρίτερα γίνεται. Είναι αλήθεια πως όσο μεγαλύτερο είναι ένα παιδί, τόσο περισσότερο θα δυσκολευτεί να μεταβεί από το μπιμπερό στο ποτήρι. 

Τα εκπαιδευτικά ποτηράκια είναι ειδικά σχεδιασμένα για να σας βοηθήσουν σε αυτή τη μετάβαση. Από την ηλικία των 6 μηνών μπορείτε να ξεκινήσετε να τα χρησιμοποιείτε για να περάσετε σταδιακά στο ποτήρι.

Γιατί πρέπει να κόψετε το μπιμπερό;

Ένας από τους πιο βασικούς λόγους που εμποδίζουν τα παιδιά να αποχωριστούν το μπιμπερό τους είναι επειδή το συνδέουν με τη μητρική αγκαλιά. Μάλιστα, πολλά μωρά κόβουν το μπιμπερό αρκετά αργότερα σε σχέση με την πιπίλα. Αυτό το φαινόμενο, μπορεί να παρατηρηθεί πιο έντονο, αν το παιδί περνάει μια περίοδο με άγχος, όπως είναι η έλευση ενός άλλου μωρού στο σπίτι. 

Παρ’ όλα αυτά, το μπιμπερό έχει κάποιες επιδράσεις στο παιδί, και για αυτό το λόγο, πρέπει να κοπεί εγκαίρως. Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να το κόψετε είναι οι παρακάτω:

  • Ενδέχεται να προκαλέσει ορθοδοντικά προβλήματα – Η παρατεταμένη χρήση του μπιμπερό μετά την ηλικία των δυόμιση ετών μπορεί να προκαλέσει ορθοδοντικά προβλήματα. Για παράδειγμα, τα πάνω μπροστινά δόντια να μην εφάπτονται με τα κάτω.
  • Μπορεί να προκαλέσει ωτίτιδα – όταν ένα παιδί πίνει το βραδινό του γάλα σε ξαπλωτή θέση, τότε ενδέχεται να περάσει μια μικρή ποσότητα γάλακτος στην ευσταχιανή σάλπιγγα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων και την εμφάνιση ωτίτιδας.
  • Συμβάλλει στην εμφάνιση τερηδόνας – συχνά, μετά το βραδινό γάλα από το μπιμπερό, το παιδί πέφτει για ύπνο χωρίς να πλύνει τα δόντια του. Αυτό συμβάλλει στην εμφάνιση της τερηδόνας.
  • Καθυστερεί την αυτονόμηση του παιδιού – η διακοπή του μπιμπερό είναι μια σημαντική διαδικασία για την αυτονόμηση και την ανάπτυξη του παιδιού.

Ποιο είναι το κατάλληλο εκπαιδευτικό ποτηράκι;

#1 Με Εργονομικές Λαβές

Εάν ξεκινήσετε τη χρήση του εκπαιδευτικού κυπέλλου από την ηλικία των 6 μηνών, τότε προτιμήστε ένα που να διαθέτει δύο λαβές. Τα εκπαιδευτικά ποτηράκια διαθέτουν εργονομικά χερούλια για να μπορεί να το πιάνει εύκολα το παιδί. Ακόμα, διαθέτουν μαλακό καλαμάκι με καπάκι για να προστατεύεται από βρωμιές. Εκπαιδευτικό ποτηράκι Kikkaboo

#2 Με Στόμιο Σιλικόνης

Η σιλικόνη είναι ένα μαλακό υλικό, με το οποίο είναι εξοικειωμένο το μωρό αφού χρησιμοποιείται και στις πιπίλες και τη θηλή του μπιμπερό. Έτσι, ένα ποτηράκι με στόμιο σιλικόνης θα βοηθήσει το παιδί να το συνηθισει ευκολότερα. Το κύπελλο Magic Cup της Cangaroo προστατεύει τα ούλα και τα νέα δόντια του παιδιού, ενώ διευκολύνει τη μετάβαση στο ποτήρι.

#3 Εκπαιδευτικό Ποτηράκι Χωρίς Καπάκι

Πλέον, οι οδοντίατροι προτείνουν τη χρήση ανοιχτών ποτηριών επειδή συνεισφέρουν στην υγιή ανάπτυξη του στόματος και του λόγου. Το κύπελλο No Knock Cup της Tommee Tippee είναι ένα ιδιαίτερο ποτήρι που δεν πέφτει. Πρόκειται για ένα κύπελλο με ειδικά σχεδιασμένο πάτο με κενό αέρος με στόχο να εκπαιδεύσει το παιδί σας για το πώς να σηκώνει ένα ποτήρι.

Δείτε όλα τα Εκπαιδευτικά Ποτηράκια - Κυπελλάκια

Με τα εκπαιδευτικά ποτηράκια, το παιδί σας θα μεταβεί από το μπιμπερό στο ποτήρι. Σε κάθε περίπτωση, θυμηθείτε πως η διαδικασία χρειάζεται αρκετή υπομονή και επιμονή.

Προτεινόμενα προϊόντα | Προτάσεις για δώρο

Δείτε επίσης:

* Οποιαδήποτε πληροφορία παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο, δίνεται μόνο ως συμβουλή και δεν πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη ως επαγγελματική ιατρική διάγνωση ή γνώμη. Σας συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντα τον παιδίατρό σας για ιατρικά θέματα.

Call Now Button