Βλέπετε 1–50 από 102 αποτελέσματα

Εκπαιδευτικό ποτηράκι

Κάθε ορόσημο στη ζωή ενός μωρού είναι ένα σημαντικό γεγονός και η μετάβαση από το μπιμπερό στο εκπαιδευτικό ποτηράκι αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Η μετάβαση αυτή δεν σημαίνει μόνο ότι το μικρό σας μεγαλώνει, αλλά παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη στοματική του ανάπτυξη. Το εκπαιδευτικό ποτηράκι είτε στην κλασική του μορφή, είτε ως εκπαιδευτικό ποτηράκι με καλαμάκι βοηθά το παιδί να μάθει να πίνει ανεξάρτητα και χωρίς ατυχήματα. 

Τι είναι το εκπαιδευτικό ποτηράκι; 

Το εκπαιδευτικό ποτηράκι είναι ειδικά σχεδιασμένο για να βοηθά το μωρό να μεταβεί από το μπιμπερό ή το θηλασμό σε ένα κανονικό ποτήρι. Τα εκπαιδευτικά κυπελλάκια διαθέτουν σχεδιασμό που δεν επιτρέπουν στο υγρό να χυθεί, και έχουν συνήθως λαβές έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο για το μωράκι να τα πιάσει.

Εκπαιδευτικό ποτηράκι με καλαμάκι

Το ποτηράκι με καλαμάκι είναι μια επίσης φανταστική επιλογή για τη μετάβαση του μωρού σας στο ποτήρι. Απαιτούν από το μωρό να ρουφήξει το υγρό στο καλαμάκι, προωθώντας τη σωστή τοποθέτηση της γλώσσας και ενισχύοντας τους μύες του στόματος. Τα κυπελλάκια αυτά είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στις περιπτώσεις που το μωρό αρνείται να πιει από το στόμιο. 

Πώς να επιλέξετε εκπαιδευτικό κυπελλάκι για το μωρό σας

 • Υλικό
  Αν και μπορείτε να βρείτε εκπαιδευτικά ποτηράκια από διάφορα υλικά, η πιο ασφαλής και πρακτική επιλογή για το μωρό σας είναι το πλαστικό χωρίς BPA και η σιλικόνη. Τα πλαστικά εκπαιδευτικά ποτήρια χωρίς BPA είναι ελαφριά, κάτι που σημαίνει ότι είναι και εύκολα για τα μωρά να τα κρατήσουν με τα μικροσκοπικά χεράκια τους.

  Είναι επίσης ανθεκτικά και σε αντίθεση με το γυαλί καθώς δεν σπάνε. Αυτό είναι ιδανικό χαρακτηριστικό για μικρά παιδιά που αναπτύσσουν συνεχώς με έντονο τρόπο τις κινητικές τους δεξιότητες. Επιπλέον, μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορα διασκεδαστικά χρώματα και σχέδια που μπορούν να κάνουν τη μετάβαση από το μπουκάλι στο ποτήρι συναρπαστική για το παιδί σας!
 • Σχεδιασμός
  Επιλέξτε ένα εκπαιδευτικό κυπελλάκι με χερούλια που μπορεί να πιάσει εύκολα το μωρό σας. Επίσης, αναζητήστε ένα με ειδικό στόμιο ή καλαμάκι. Μερικά μωρά προτιμούν μαλακό στόμιο σιλικόνης που μοιάζει με μπιμπερό, ενώ άλλα μπορεί να προτιμούν σκληρότερο στόμιο.
 • Ευκολία καθαρισμού
  Επιλέξτε ένα εκπαιδευτικό ποτηράκι που αποσυναρμολογείται και καθαρίζεται εύκολα για να διασφαλίσετε την υγιεινή.
 • Χωρητικότητα
  Το μέγεθος που έχει το κυπελλάκι πρέπει να αντιστοιχεί στην ηλικία του μωρού και στις ανάγκες του.

Το εκπαιδευτικό ποτηράκι είναι ένα εξαιρετικό αξεσουάρ που θα διευκολύνει το μωρό σας να μεταβεί με ασφάλεια στη χρήση ποτηριού. Θυμηθείτε πως κάθε παιδί είναι διαφορετικό, και έτσι είναι απαραίτητο να βρείτε αυτό που βολεύει καλύτερα το δικό σας παιδάκι. Στο superbaby.gr θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από εκπαιδευτικά ποτηράκια σε πολλά χρώματα, μεγέθη και σχέδια που θα ξετρελάνουν κάθε μωρό και παιδί!

Call Now Button