Οι 10 καλύτερες παιδικές ταινίες

Οι 10 καλύτερες ταινίες

Οι παιδικές ταινίες είναι κάτι περισσότερο από μία μέθοδο απασχόλησης του παιδιού. Αποτελούν οχήματα μάθησης, εισαγωγής σε διαφορετικούς πολιτισμούς, αξίες και πτυχές της φαντασίας.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει μια παιδική ταινία καλή; Πρόκειται για ένα μείγμα από ευχάριστες εικόνες, συναρπαστικό σενάριο, συγκινητικούς χαρακτήρες και πολύτιμα μαθήματα ζωής.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τη λίστα με τις δέκα καλύτερες παιδικές ταινίες βάση των κριτικών, της αγάπης των παιδιών, και την εκπαιδευτική αξία τους. Λοιπόν, πάρτε ποπ κορν γιατί ξεκινάμε!

1. Toy Story (1995)

Το Toy Story ήταν η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων πλήρως σχεδιασμένη σε υπολογιστή, αλλάζοντας για πάντα το τοπίο των παιδικών ταινιών κινουμένων σχεδίων.

Η ταινία αφηγείται μια συγκινητική ιστορία φιλίας και αντιπαλότητας μεταξύ των παιχνιδιών που ζωντανεύουν όταν δεν υπάρχουν άνθρωποι στο χώρο.

Είναι μια διασκεδαστική, συναισθηματική και γεμάτη δράση περιπέτεια που σίγουρα θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους!

Οι δέκα καλύτερες παιδικές ταινίες

2. Frozen (2013)

Frozen

Το Frozen αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Με τα όμορφα γραφικά, τους αξέχαστους χαρακτήρες και τις πανέμορφες μελωδίες, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί είναι τόσο αγαπημένο.

Η ταινία εξερευνά θέματα όπως ο δεσμός της αδελφότητας, η αποδοχή του εαυτού και το θάρρος. Αυτά την κάνουν διασκεδαστική και ταυτόχρονα εκπαιδευτική.

3. Ψάχνοντας τον Νέμο (2003)

Το Ψάχνοντας τον Νέμο είναι μια συγκινητική ιστορία ενός ψαριού-κλόουν που ονομάζεται Marlin και ξεκινά ένα απίστευτο ταξίδι για να βρει τον γιο του, Nemo. Η ταινία είναι γεμάτη χιούμορ και περιπέτεια.

Διδάσκει στα παιδιά τη σημασία της οικογένειας και της αποφασιστικότητας.

Οι δεκα καλυτερες παιδικες ταινιες

4. Moana (2016)

Moana paidiki tainia

Το Moana είναι μια ζωντανή, γεμάτη δράση περιπέτεια που διαδραματίζεται στα νησιά της Πολυνησίας. Η ιστορία είναι εμπνευσμένη από μια νεαρή κοπέλα που ξεκινά την τολμηρή αποστολή για να σώσει τους ανθρώπους της.

Στην πορεία, ανακαλύπτει τη δική της ταυτότητα και συνειδητοποιεί τη δύναμη της αυτοπεποίθησης!

5. Τα μυαλά που κουβαλάς (2015)

Τα μυαλά που κουβαλάς είναι μια έξυπνη και πρωτότυπη ταινία που μας μεταφέρει στο μυαλό μιας νεαρής κοπέλας που ονομάζεται Riley, προβάλλοντας τα πέντε κύρια συναισθήματά της: Χαρά, λύπη, θυμό, φόβο και αηδία

. Αυτή η ταινία προσφέρει έναν δημιουργικό και διορατικό τρόπο συζήτησης και διερεύνησης των συναισθημάτων, καθιστώντας την μια μοναδική εμπειρία διασκέδασης αλλά και μάθησης. 

6. Ο Βασιλιάς των Λιονταριών (1994)

Παιδικες Ταινιες

Ο Βασιλιάς των λιονταριών είναι μια διαχρονική ιστορία που ακολουθεί το ταξίδι ενός νεαρού πρίγκιπα λιονταριού που ονομάζεται Σίμπα, ο οποίος πρέπει να αγκαλιάσει τη μοίρα του για να γίνει βασιλιάς.

Με τη δυνατή ιστορία, τους αξέχαστους χαρακτήρες και την όμορφη μουσική, έχει γοητεύσει το κοινό για γενιές.

7. Coco (2017)

Το Coco είναι μια ζωντανή και συγκινητική ταινία που εξερευνά τη μεξικάνικη κουλτούρα, τη σημασία της οικογένειας και των παραδόσεων.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού αγοριού που ονομάζεται Μιγκέλ και μέσα από μια σειρά γεγονότων βρίσκεται στην εκπληκτική και πολύχρωμη “Χώρα των Νεκρών”.

Παιδικες ταινιες

8. Οι Απίθανοι (2004)

Οι δεκα καλυτερες παιδικες ταινιες

Οι Απίθανοι είναι μια γρήγορη περιπέτεια γεμάτη δράση που ακολουθεί μια οικογένεια μυστικών υπερηρώων! Η ταινία συνδυάζει χιούμορ, δράση και οικογενειακή δυναμική, καθιστώντας την συναρπαστική για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους.

9. Ζωούπολη (2016)

Η Ζωούπολη είναι μια γεμάτη περιπέτεια ταινία που διαδραματίζεται σε μια πόλη ανθρωπόμορφων ζώων.

Η ταινία πραγματεύεται σημαντικά κοινωνικά ζητήματα όπως η προκατάληψη και η μεροληψία με έναν εύκολο στην κατανόηση τρόπο για τα παιδιά. Είναι αστεία, εκπαιδευτική και φυσικά διασκεδαστική! 

Καλυτερες παιδικες ταινιες

10. Μαλλιά Κουβάρια (2010)

Tangeld

Το Μαλλιά Κουβάρια είναι μια ενδιαφέρουσα οπτική του κλασικού παραμυθιού της Ραπουνζέλ. Ακολουθεί την περιπέτειά της καθώς φεύγει από τον πύργο της για πρώτη φορά για να εξερευνήσει τον έξω κόσμο.

Η ταινία είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός χιούμορ, δράσης και ρομαντισμού.

Υπάρχουν πάρα πολλές υπέροχες παιδικές ταινίες εκεί έξω. Ωστόσο οι παραπάνω δέκα ξεχωρίζουν για την εξαιρετική αφήγηση, τα μαγευτικά κινούμενα σχέδια, τους αξέχαστους χαρακτήρες και τα σημαντικά μαθήματα ζωής.

 Κάθε μία προσφέρει μια μοναδική εμπειρία θέασης και είναι βέβαιο ότι θα αιχμαλωτίσει και θα διασκεδάσει τα παιδιά όλων των ηλικιών. 

Καλές προβολές!

* Οποιαδήποτε πληροφορία παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο, δίνεται μόνο ως συμβουλή και δεν πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη ως επαγγελματική ιατρική διάγνωση ή γνώμη. Σας συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντα τον παιδίατρό σας για ιατρικά θέματα.

Δείτε επίσης:

Call Now Button