Τι ρούχα χρειάζεται το νεογέννητο μωράκι; | Η απαραίτητη λίστα

λιστα για το νεογέννητο

Ο ερχομός του νέου μέλους της οικογένειάς σας είναι κοντά, και εσείς συμπληρώνετε με ενθουσιασμό τη λίστα με όλα τα απαραίτητα μωρουδιακά. Σε ό,τι αφορά τα ρούχα του μωρού, ξέρουμε πως είναι πραγματικά δύσκολο να αντισταθείτε σε όλα τα χαριτωμένα φορμάκια, παπουτσάκια, παντελονάκια κ.α. Ωστόσο, σε ότι αφορά τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του, οι ανάγκες για βρεφικά ρούχα δεν είναι πολλές, επομένως δεν χρειάζεται να αγχώνεστε. Παρακάτω ακολουθεί η λίστα μας, έτσι ώστε να διευκολύνουμε την επιλογή σας!

φορμάκια

Βρεφικά φορμάκια

Τα φορμάκια θα σας φανούν χρήσιμα είτε για τον ύπνο του μωρού, είτε για την βόλτα. Το μωράκι σας μπορεί να τα φορέσει τόσο το καλοκαίρι, όσο και το χειμώνα (ως μία πρώτη στρώση ρούχων). Θα τα συναντήσετε ως ενιαίο ρούχο, ή ως 2 κομμάτια (μπλούζα & παντελόνι). 7 φορμάκια είναι αρκετά έτσι ώστε να έχετε ποικιλία επιλογών και να μην χρειάζεται να πλένετε πολλές φορές.

Δείτε όλα τα βρεφικά φορμάκια για αγόρι και για κορίτσι

Βρεφικές πιτζάμες

Οι βρεφικές πιτζάμες είναι το ρούχο που θα φοράει το μωράκι σας τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Είναι αυτές που θα το κρατήσουν άνετο και ζεστό στο κρεβατάκι του όσο κοιμάται. 3 πιτζάμες είναι αρκετές για τους πρώτους μήνες του μωρού στο σπίτι. Στη συνέχεια που οι ανάγκες του μωρού αυξάνονται, μπορείτε να εμπλουτίσετε περαιτέρω την γκαρνταρόμπα του

Δείτε βρεφικές πιτζάμες για αγόρι και για κορίτσι

βρεφικά πανωφόρια

Πανωφόρια / ζακέτες

Ένας σημαντικός παράγοντας που θα επηρεάσει την επιλογή των ρούχων για την “γκαρνταρόμπα” του μωρού σας, είναι η εποχή που θα γεννηθεί. Αν το μωράκι σας πρόκειται να γεννηθεί κατά τους χειμερινούς μήνες, τότε είναι απαραίτητη η αγορά μπουφάν και ζακετών έτσι ώστε το να παραμένει ζεστό στις βόλτες σας! Είναι σημαντικό να επιλέξετε μπουφάν και ζακέτες με εύκολο άνοιγμα έτσι ώστε να τοποθετούνται εύκολα στο μωράκι.

Επιλέξτε πανωφόρια για αγόρι και για κορίτσι 

βρεφικά καλτσάκια

Καλτσάκια

Ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες, πρέπει να διασφαλίσετε ότι τα ποδαράκια του μωρού θα είναι ζεστά. 5 με 7 ζευγάρια βρεφικές κάλτσες θα το προστατεύσουν πολύ καλά από το κρύο, και συνάμα θα σας δώσουν τη δυνατότητα να έχετε απόθεμα καθώς πλένετε. Είναι σημαντικό να προσέξετε ότι τα καλτσάκια δεν σφίγκουν υπερβολικά τα ποδαράκια του μωρού με αποτέλεσμα να περιορίζεται η κυκλοφορία του αίματος.

Δείτε όλα τα καλτσάκια για αγόρι και για κορίτσι

Παπούτσια αγκαλιάς

Παπούτσια αγκαλιάς

Τα βρεφικά παπούτσια αγκαλιάς τοποθετούνται πάνω από τα καλτσάκια του μωρού έτσι ώστε να προσφέρουν επιπλέον προστασία από το κρύο, και να αποτρέψουν τα καλτσάκια από το να πέσουν. “Δένουν” στο ποδαράκι του είτε με λάστιχο, είτε με κορδόνι, ή με velcro.

Παπούτσια αγκαλιάς για αγόρι και για κορίτσι

Γαντάκια

Γαντάκια

Τα γαντάκια θα προστατέψουν τα ευαίσθητα χεράκια του μωρού από το κρύο, αλλά και από τα ίδια του τα νυχάκια τα οποία είναι αρκετα αιχμηρά λόγω του μικρού πάχους τους. 3 σετ είναι αρκετά έτσι ώστε να μπορείτε να έχετε επιλογές συνδυασμών.

Δείτε όλα τα γαντάκια για αγόρι και για κορίτσι

βρεφικό σκουφάκι

Σκουφάκια

Το βρέφος αποβάλλει μεγάλο ποσοστό θερμότητας από το κεφάλι, γι΄αυτό  και συχνά ιδρώνει σε αυτή την περιοχή. Έτσι, ειδικά τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες είναι απαραίτητο να φοράει σκουφάκι έτσι ώστε να παραμένει το κεφαλάκι του ζεστό. Επιπλέον, τα σκουφάκια  μπορούν να φορεθούν και κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Διαλέξτε σκουφάκια για αγόρι και για κορίτσι

Σετ βρεφικών ρούχων

Μια πολύ πρακτική λύση εκτός των μεμονωμένων ρούχων που θα επιλέξετε, είναι να προμηθευτείτε σετ βρεφικών ρούχων. Τα σετ αυτά, περιέχουν όλα όσα θα χρειαστεί το παιδάκι σας σε κάθε στάδιο της ανάπτυξής του. Μπορείτε να επιλέξτε ανάμεσα σε σετ φορμάκια, σετ πιτζάμες, καλτσάκια κ.α. 

Δείτε σετ βρεφικών ρούχων για αγόρι και για κορίτσι

Στο superbaby.gr μπορείτε να βρείτε όλα τα είδη βρεφικών ρούχων που θα ντύσουν το μωράκι σας με αγάπη και θαλπωρή!

Προτείνονται:

Δείτε επίσης:

* Οποιαδήποτε πληροφορία παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο, δίνεται μόνο ως συμβουλή και δεν πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη ως επαγγελματική ιατρική διάγνωση ή γνώμη. Σας συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντα τον παιδίατρό σας για ιατρικά θέματα.

Call Now Button