Πώς να επιλέξω ρούχα για το μωράκι μου;

Πώς να επιλέξω ρούχα για το μωράκι μου

Η γέννηση ενός μωρού είναι μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής ενός γονιού. Ωστόσο, η προετοιμασία για τον ερχομό του φέρνει άγχος σε πολλές μαμάδες και μπαμπάδες, μιας και δε γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν.

Όταν έρχεται η ώρα να επιλέξετε τα βρεφικά είδη & μωρουδιακά, μία απ’ τις σημαντικότερες “σπαζοκεφαλιές” είναι τα βρεφικά ρούχα που πρέπει να έχουν πάρει πριν ακόμα τη γέννησή του. 

Σ’ αυτό το άρθρο, θα μάθετε ποια είναι τα βασικά ρουχαλάκια που απαρτίζουν την πρώτη ντουλάπα του μωρού σας, και χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην επιλογή τους. 

 • Ποια ρούχα πρέπει να έχει η ντουλάπα του μωρού σας

Πριν ξεκινήσετε τις αγορές σας, θα ήταν καλό να κάνετε μια λίστα με τα βασικά ρούχα που πρέπει να έχετε. Θυμηθείτε πως ένα μωρό θα χρειαστεί αρκετές αλλαξιές μέσα στην ημέρα, πράγμα που σημαίνει πως θα χρειαστεί να προμηθευτείτε τον ανάλογο αριθμό ρούχων. 

Πιο αναλυτικά, η πρώτη ντουλάπα του μωρού σας θα πρέπει να έχει:

 • 5-7 φορμάκια χωρίς πόδια,
 • 5-7 φορμάκια με πόδια, τα οποία ανοίγουν στο κάτω μέρος για εύκολη αλλαγή της πάνας,
 • 5-6 μπλουζάκια, κοντομάνικα ή αμάνικα ανάλογα με την εποχή,
 • 7-8 κολάν ή παντελονάκια,
 • 2 ζακετούλες,
 • 1 μπουφανάκι ή παλτό εάν είναι χειμώνας,
 • 4 πιτζάμες,
 • 1 υπνόσακος εάν είναι χειμώνας
 • 2 κουβέρτες αγκαλιάς,
 • Καλτσάκια και παπούτσια,
 • Σκούφος για το χειμώνα ή καπέλο για το καλοκαίρι.
 • Χρήσιμες συμβουλές για να επιλέξετε τα σωστά ρούχα

1. Προτιμήστε τα φυσικά υφάσματα
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το ύφασμα του ρούχου είναι πολύ σημαντικό αφού μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στο ευαίσθητο δέρμα του μωρού. Γι’ αυτό, προτιμήστε φυσικά υφάσματα, όπως είναι το βαμβάκι και το λινό, παρά συνθετικά. Η Mayoral έχει ρουχαλάκια που αγκαλιάζουν απαλά το δέρμα του μωρού σας.

2. Βρείτε ρούχα χωρίς κουμπιά και κορδόνια
Ακόμα ένα στοιχείο που πρέπει να έχετε κατά νου είναι πως τα ρουχαλάκια δεν πρέπει να έχουν κάποια διακοσμητικό που ενδέχεται ν’ αποτελέσει κίνδυνο για το μωρό. Για παράδειγμα, το μωρό μπορεί να καταπιεί τα κουμπιά και τα άλλα διακοσμητικά στοιχεία ή να τυλίξει γύρω από το λαιμό του τα κορδόνια και τις κορδέλες. 

3. Αγοράστε ρούχα που μπορούν να αλλαχτούν γρήγορα
Όπως αναφέραμε παραπάνω, θα χρειαστεί ν’ αλλάζετε το μωρό σας πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Γι’ αυτό και θα πρέπει να βρείτε μπλούζες με ανοιχτή λαιμόκοψη και παντελόνια με λάστιχο ώστε να μπορείτε να τα αλλάζετε εύκολα και γρήγορα, χωρίς να ταλαιπωρείτε το μωρό.

4. Αναζητήστε ρούχα κατάλληλα για τα κιλά του μωρού σας
Είναι γεγονός πως κάθε παιδί έχει διαφορετικό ρυθμό ανάπτυξης. Ένας τρόπος για να βρείτε ρούχα που ταιριάζουν στο μωρό σας είναι να σκεφτείτε τα κιλά του και όχι την ηλικία του. 

5. Ψωνίστε ρούχα σε μεγαλύτερα μεγέθη
Τα μωρά μεγαλώνουν μέρα με την ημέρα. Γι’ αυτό το λόγο, χρειάζεται συνεχώς καινούργια ρουχαλάκια που να του κάνουν. Μια χρήσιμη συμβουλή είναι να ψωνίσετε ορισμένα ρούχα σε λίγο μεγαλύτερα νούμερα ώστε να μπορείτε να του το φορέσετε για μήνες. 

Οι παραπάνω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να πάρετε τις καλύτερες αποφάσεις για τα πρώτα ρούχα του μωρού σας. Στο superbaby.gr θα βρείτε τη συλλογή με ρούχα Mayoral.

Προτείνονται:

Δείτε επίσης:

* Οποιαδήποτε πληροφορία παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο, δίνεται μόνο ως συμβουλή και δεν πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη ως επαγγελματική ιατρική διάγνωση ή γνώμη. Σας συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντα τον παιδίατρό σας για ιατρικά θέματα.

Call Now Button