Πώς να επιλέξετε τον καλύτερο αποστειρωτή μπιμπερό

Πώς να επιλέξετε τον καλύτερο αποστειρωτή μπιμπερό

Ο ερχομός του μωρού είναι μια μοναδική εμπειρία που συνοδεύεται από υπέροχες στιγμές χαράς και αγάπης. Ως γονιός, θέλετε να παρέχετε το καλύτερο για το μικρό σας και ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέχετε είναι να διασφαλίσετε την καθαριότητα και την ασφάλεια των μπιμπερό & αξεσουάρ φαγητού.


Ο αποστειρωτής μπιμπερό θα σας βοηθήσει να το πετύχετε αυτό με τον πιο αποτελεσματικό και εύκολο τρόπο. 

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε έτσι ώστε να κάνετε τη καλύτερη επιλογή!

Γιατί είναι σημαντικός ο αποστειρωτής;

Όταν έρχεται η ώρα του φαγητού για το μωρό σας, θέλετε να ξέρετε ότι όλα τα είναι καθαρά. Ο οργανισμός ενός ενήλικα είναι ανθεκτικός σε πολλά βακτήρια και μικρόβια, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για τον ευαίσθητο οργανισμό ενός βρέφους.

Γι’ αυτό και η αποστείρωση πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινότητας. Ο αποστειρωτής εξαλείφει έως και το 99% των βακτηρίων και τα μικροβίων που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία του βρέφους

Τι πρέπει να αναζητήσετε σε έναν αποστειρωτή;

Όταν επιλέγετε αποστειρωτή, υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη για να διασφαλίσετε ότι θα προμηθευτείτε τον κατάλληλο:

1. Να λειτουργεί με ατμό

Οι αποστειρωτές ατμού χρησιμοποιούν ατμό υψηλής θερμοκρασίας για την εξάλειψη επιβλαβών βακτηρίων και μικροβίων, παρέχοντας μια εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδο αποστείρωσης. Ένα από τα οφέλη της αποστείρωσης με ατμό είναι ότι δεν χρησιμοποιεί χημικά, καθιστώντας την ασφαλέστερη επιλογή τόσο για το μωρό όσο και για το περιβάλλον.

Επιπλέον, οι αποστειρωτές αυτού του είδους είναι πολύ εύκολοι στη χρήση: Απλά γεμίζετε με νερό, τοποθετήστε τα μπιμπερό και τα υπόλοιπα αξεσουάρ μέσα, και αφήνετε τα υπόλοιπα στον αποστειρωτή! Η διαδικασία είναι γρήγορη, διαρκεί μόνο λίγα λεπτά, και τα αντικείμενα βγαίνουν έτοιμα για χρήση.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της αποστείρωσης με ατμό είναι ότι είναι κατάλληλη για μια μεγάλη γκάμα υλικών, όπως πλαστικό, γυαλί, ακόμη και εξαρτήματα θηλάστρου. Αυτή η ευελιξία καθιστά τον αποστειρωτή ατμού εξαιρετική επιλογή για γονείς που θέλουν να διασφαλίσουν ότι όλος ο εξοπλισμός ταΐσματος του μωρού είναι ασφαλής για χρήση.

Είναι σημαντικό μετά την αποστείρωση να αφήνετε τον αποστειρωτή να “κρυώσει” καθώς ο καυτός ατμός  που βγαίνει όταν τον ανοίγετε μπορεί να σας προκαλέσει εγκαύματα. Είναι επίσης σημαντικό να αγγίξετε τα αποστειρωμένα αντικείμενα με προσοχή καθώς και αυτά είναι πολύ θερμά

αποστειρωτής μπιμπερό 1
αποστειρωτης μπιμπερο 2

2. Να χωράει πολλά αξεσουάρ

Το να έχετε αποστειρωτή μπιμπερό με άφθονο χώρο, αποτελεί μεγάλη βοήθεια για να γλιτώσετε πολύτιμο χρόνο στην περίπτωση που έχετε 2 μωράκια ή απλά θέλετε να αποστειρώνετε όσο το δυνατόν περισσότερα σκεύη.

Ένα άλλο πλεονέκτημα ενός μεγάλου αποστειρωτή, είναι ότι μπορεί να φιλοξενήσει μεγαλύτερα σκεύη και μπιμπερό, καθιστώντας τον μια ευέλικτη επιλογή.

3. Να αποστειρώνει γρήγορα

Η γρήγορη αποστείρωση είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν κάνετε την επιλογή σας. Η ταχύτητα με την οποία  μπορεί να αποστειρώσει αποτελεσματικά τον εξοπλισμό του μωρού σας, μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην καθημερινή σας ρουτίνα.

Η γρήγορη διαδικασία αποστείρωσης σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε τα μπιμπερό και τα αξεσουάρ έτοιμα προς χρήση εγκαίρως, χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε για ώρες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

αποστειρωτης μπιμπερο 3
αποστειρωτης μπιμπερο 4

4. Να είναι συμβατός με τα σκεύη σας

Όταν επιλέγετε έναν αποστειρωτή για μπιμπερό, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη αν είναι κατάλληλος για σκεύη και αξεσουάρ φαγητού του μωρού σας. Δεν είναι όλοι οι αποστειρωτές συμβατοί με όλα τα μπιμπερό.

Ορισμένοι έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με συγκεκριμένες μάρκες ή μεγέθη, ενώ άλλοι χωράνε μεγαλύτερα αντικείμενα, όπως εξαρτήματα θήλαστρου ή μεγαλύτερα μπιμπερό.

5. Να διατηρεί την αποστείρωση

Η διατήρηση της απολύμανσης για αρκετές ώρες, είναι εξίσου σημαντική με τη διαδικασία της αποστείρωσης. Ένα μωρό χρειάζεται 4 έως 6 μπιμπερό την ημέρα. Η ύπαρξη αποστειρωτή που μπορεί να κρατήσει τα αντικείμενα καθαρά χωρίς την ανάγκη επαναλαμβανόμενης αποστείρωσης, προσφέρει ευελιξία και εξοικονόμηση χρόνου & χρημάτων.

6. Να είναι ασφαλής

Η ασφάλεια πρέπει να είναι ύψιστη προτεραιότητα για τους γονείς, ειδικά όταν πρόκειται για το φαγητό του μωρού. Έτσι, σε ό,τι αφορά τον αποστειρωτή, θα πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε όσους δεν περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες, όπως το BPA.

Ο όρος BPA αναφέρεται σε μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται στην παραγωγή πλαστικού, και έχει συνδεθεί με διάφορα ζητήματα υγείας, όπως διαταραχές ορμονών, αναπαραγωγικά προβλήματα και προβλήματα ανάπτυξης και συμπεριφοράς σε βρέφη και παιδιά.

Η επιλογή του καλύτερου αποστειρωτή μπιμπερό για τα αξεσουάρ φαγητού του μωρού σας, μπορεί να μοιάζει ως πρόκληση, ωστόσο λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, μπορείτε να έχετε μια ολοκληρωμένη άποψη, που θα εξασφαλίσει την την καλύτερη επιλογή για τις ανάγκες του μωρού, αλλά και τις δικές σας!

Συχνές ερωτήσεις:

Τι σημαίνει αποστείρωση;

Αποστείρωση είναι η διαδικασία που εξαλείφει όλους τους μικροοργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων, των ιών, των μυκήτων από ένα αντικείμενο ή επιφάνεια, καθιστώντας το ασφαλές και απαλλαγμένο από επιβλαβείς παθογόνους οργανισμούς.

Ποιο είναι το καλύτερο είδος αποστειρωτή;

Ο καλύτερος τύπος αποστειρωτή είναι ένας αποστειρωτής ατμού, ο οποίος χρησιμοποιεί ατμό υψηλής θερμοκρασίας για να εξουδετερώσει βακτήρια και μικρόβια από τα μπιμπερό και τα αξεσουάρ φαγητού.

Πρέπει να βάζω απιονισμένο νερό στον αποστειρωτή;

Εάν στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή αναγράφεται ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο απιονισμένο νερό, τότε συνιστάται η χρήση του. Ωστόσο, για τους περισσότερους αποστειρωτές το κανονικό νερό βρύσης είναι κατάλληλο. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε νερό βρύσης θα πρέπει να γίνεται ανα τακτά χρονικά διαστήματα αφαλάτωση του αποστειρωτή.

Πώς καθαρίζω τον αποστειρωτή;

Για να καθαρίσετε έναν αποστειρωτή, ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή, οι οποίες συνήθως περιλαμβάνουν καθάρισμα του εσωτερικού και εξωτερικού μέρους με ένα υγρό πανάκι, και στη συνέχεια σχολαστικό στέγνωμα πριν από την επόμενη χρήση. Επίσης προτείνεται η χρήση ξυδιού για να απομακρυνθούν τα άλατα.

Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ο αποστειρωτής;

Ο ιδανικός αποστειρωτής θα πρέπει να έχει χαρακτηριστικά όπως συμβατότητα με διάφορα είδη μπιμπερό και αξεσουάρ σίτισης, μεγάλη χωρητικότητα, γρήγορη αποστείρωση, ευκολία στη χρήση και απουσία χημικών ουσιών.

Κάθε πότε πρέπει να αποστειρώνω τα μπιμπερό του μωρού;

Γενικά προτείνεται να αποστειρώνετε τα μπιμπερό και αξεσουάρ του μωρού τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, ειδικά κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του που  το ανοσοποιητικό του σύστημα εξακολουθεί να αναπτύσσεται.

* Οποιαδήποτε πληροφορία παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο, δίνεται μόνο ως συμβουλή και δεν πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη ως επαγγελματική ιατρική διάγνωση ή γνώμη. Σας συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντα τον παιδίατρό σας για ιατρικά θέματα.

Προτείνονται:

Δείτε επίσης:

Call Now Button