Τι λίκνο να πάρω;

Πώς να επιλέξω λίκνο μωρού

Με τον ερχομό του νεογέννητου στο σπίτι, όπως είναι λογικό το πρώτο μέλλημά σας  είναι η ασφάλειά του, ειδικότερα κατά τον ύπνο του. Οι ειδικοί προτείνουν μέχρι τους 6 μήνες, τα μωρά να κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς, αλλά όχι στο ίδιο κρεβάτι.

Η αγορά ενός λίκνου σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε το μωράκι διπλα απ’ το κρεβάτι σας, χωρίς να πρέπει να έχετε αναγκαστικά βρεφικό κρεβάτι. Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρουμε όλα όσα θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το κατάλληλο λίκνο που διασφαλίζει άνεση και ασφάλεια για το μικρό σας!

  • Ασφάλεια

Το πρώτο και βασικότερο κριτήριο επιλογής βρεφικού λίκνου είναι τα ισχύοντα πρότυπα ασφαλείας. Όποιο λίκνο και να επιλέξετε, είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε πως είναι ελεγμένο και πιστοποιημένο σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας EN 1130 & EN 71. Στη συνέχεια θα πρέπει να ελέγξετε ότι διαθέτει στιβαρή και σταθερή κατασκευή, ότι το στρώμα του είναι υποαλλεργικό και κατάλληλο για να υποστηρίξει το κορμάκι του μωρού σας, και ότι δεν προεξέχουν σημεία που θα μπορούσαν να το τραυματίσουν.

Βασικό είναι σε περίπτωση που επιλέξετε λίκνο που ενώνεται με το κρεβάτι σας να φροντίσετε να ασφαλίσετε τους ιμάντες που περιλαμβάνονται ώστε να παραμένει σε σταθερή θέση το λίκνο.

  • Μέγεθος

Αν και τα περισσότερα λίκνα είναι κατάλληλα για χρήση μέχρι τους 6 μήνες, και έως 9 κιλά περίπου, αυτό δεν σημαίνει πως όλα έχουν και το ίδιο μέγεθος. Ορισμένα είναι πιο ογκώδη, ενώ άλλα διαθέτουν πιο λιτή κατασκευή. Επιλέξτε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στο χώρο σας, και σας προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων πάνω και γύρω από το μωράκι. 

  • Φορητότητα

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των λίκνων, είναι η φορητότητά τους. Αν αυτό αποτελεί προαπαιτούμενο για εσάς, τότε θα σας διευκόλυνε η επιλογή λίκνου με ροδάκια και φρένο τα οποία επιτρέπουν την εύκολη μεταφορά του από δωμάτιο σε δωμάτιο. Εάν πάλι η μεταφορά του λίκνου δεν είναι ψηλά στις προτεραιότητές σας, μπορείτε να βρείτε λίκνα χωρίς ροδάκια.

  • Άνεση

Φυσικά εκτός από ασφαλές το βρεφικό λίκνο θα πρέπει να είναι και άνετο για το μωράκι σας. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, τα βασικότερο στοιχείο που διασφαλίζει αυτή την άνεση, είναι το στρώμα. Θα πρέπει λοιπόν να είναι φυσικά καινούριο, μαλακό και ανθεκτικό έτσι ώστε να μην χάνει την ανατομική ιδιότητά του μετά από καιρό.

  • Πρακτικότητα

Έχοντας ως δεδομένο πως θα χρειαστεί να τοποθετήσετε και να βγάλετε το μωράκι σας από το λίκνο πολλές φορές μέσα στη μέρα, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε ένα λίκνο που θα διευκολύνει τις κινήσεις σας. Σε περίπτωση που επιλέξετε λίκνο που ενώνεται με το κρεβάτι σας οι σημαντικότερες λειτουργίες που πρέπει να διαθέτει είναι η ρύθμιση επιπέδου, έτσι ώστε να το προσαρμόσετε στο επιθυμητό ύψος, και το πλαϊνό άνοιγμα, μέσω του οποίου μπορείτε να αφήσετε και να πάρετε το μικρό σας από το λίκνο με μεγαλύτερη ευκολία, όπως επίσης και να το επιβλέπετε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

  • Λίκνισμα

Η λειτουργία λικνίσματος χαλαρώνει το μωράκι εξασφαλίζοντας σε αυτό αλλά και σε εσάς έναν ευχάριστο και ξεκούραστο ύπνο. Είναι γνωστό πως το ομαλό και επαναλαμβανόμενο λίκνισμα, αποφορτίζει και εν τέλει μπορεί να κοιμίσει με μεγαλύτερη ευκολία το μωράκι.

 Όποιο λίκνο και να επιλέξετε για το μωράκι σας, στο superbaby.gr θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία σε υψηλές προσφορές!
Για οποιαδήποτε απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε στην επιλογή σας!

* Οποιαδήποτε πληροφορία παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο, δίνεται μόνο ως συμβουλή και δεν πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη ως επαγγελματική ιατρική διάγνωση ή γνώμη. Σας συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντα τον παιδίατρό σας για ιατρικά θέματα.

Προτείνονται:

Δείτε επίσης:

Call Now Button