Πότε γυρίζω το παιδικό καρότσι μπροστά;

Πότε γυρίζω το παιδικό καρότσι μπροστά;

Η έλευση ενός μωρού στο σπίτι είναι ένα ευτυχισμένο γεγονός. Ωστόσο, όλοι οι νέοι γονείς ανησυχούν για την ασφάλεια, την υγεία και την άνεση του μωρού τους. Για το λόγο αυτό, η επιλογή ενός βρεφικού καροτσιού είναι μια απαιτητική διαδικασία μιας και θα έχει καθημερινή χρήση.

Μια από τις πιο συχνές απορίες που έχουν όλοι οι νέοι γονείς, είναι το πότε μπορεί να γυρίσει το παιδικό καρότσι μπροστά. Παρακάτω, θα μάθετε όσα πρέπει να γνωρίζετε για το βρεφικό καρότσι και τη μετάβαση από την καλαθούνα στην θέση καροτσιού, ώστε να είστε σίγουροι για την ασφάλεια του μωρού σας.

Οι ανάγκες του νεογέννητου μωρού

Από τη στιγμή της γέννησης του μωρού σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πορτ μπεμπέ για τη μεταφορά και τις βόλτες του. Το πορτ μπεμπέ ή καλαθούνα είναι ειδικά σχεδιασμένο για να παρέχει ένα ασφαλές κρεβατάκι στο νεογέννητο. Μπορείτε να βρείτε παιδικά καρότσια που διαθέτουν καλαθούνα που κουμπώνει στον σκελετό του καροτσιού. Σε αυτή την περίπτωση, το μωρό κοιτάει προς τα πίσω, δηλαδή προς εσάς.

Το πορτ μπεμπέ διαθέτει ξαπλωτή πλάτη καθώς ο αυχένας και η σπονδυλική στήλη του νεογέννητου παιδιού είναι πολύ ευαίσθητα. Υπάρχουν αρκετές καλαθούνες που διαθέτουν θέσεις ανάκλισης της πλάτης όμως δεν συνιστάται η χρήση της για νεογέννητο. Μπορείτε να κάνετε χρήση της ανάκλισης μετά από κάποιους μήνες, πάντα με την σύμφωνη γνώμη του παιδιάτρου διότι κάθε μωρό έχει διαφορετική ανάπτυξη.

Η ιδανική ηλικία για να γυρίσει το παιδικό καρότσι μπροστά

Ωστόσο, τα μωρά αναπτύσσονται γρήγορα κι έτσι μέσα σε λίγους μήνες δε θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλέον την καλαθούνα (6 μήνες ή μόλις το μωρό φτάσει τα 9 κιλά). Στο σημείο εκείνο κάνετε χρήση της θέσης του πολυκαροτσιού και όχι της καλαθούνας.

Από τον έκτο μήνα το μωρό έχει τη δυνατότητα να στηρίξει το κεφαλάκι του, και μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την ανάκλιση της πλάτης. Για τους πρώτους μήνες, το μωρό προτείνεται να κοιτάει προς τους γονείς του κατά τη βόλτα, με την καλαθούνα να είναι στραμμένη προς τα πίσω.

Από τον έκτο μήνα και μετά, η ανάπτυξη του μωρού είναι ραγδαία. Μάλιστα, το παιδί σας θα ξεκινήσει να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το περιβάλλον γύρω του και θα θέλει να το εξερευνά. Έτσι, από τον έκτο μήνα μπορείτε να γυρίσετε το καρότσι μπροστά και να αφήσετε το μωρό σας να κοιτάει προς το δρόμο.

Αυτή η ηλικία ακόμα είναι κατάλληλη για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το καρότσι μπαστούνι ή καρότσι τύπου mini, το οποίο είναι ελαφρύτερο και πιο εύκολο στο χειρισμό του. Με το καρότσι μπαστούνι το παιδί σας έχει τη δυνατότητα να κοιτάει στο δρόμο και να παρατηρεί τι υπάρχει τριγύρω του. Αυτή η αλλαγή στο κάθισμα του καροτσιού είναι σημαντική για την ανάπτυξη του παιδιού, το οποίο καταγράφει κάθε πληροφορία που λαμβάνει.

Φυσικά, είναι πολύ πιθανό να έχετε ήδη ένα πολυκαρότσι 2 σε 1 ή ένα πολυκαρότσι 3 σε 1, μιας και είναι κατάλληλα και για νεογέννητα μωρά. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε, απλά αναστρέφοντας τη θέση του καροτσιού. Έτσι, με μια απλή κίνηση, μπορείτε να έχετε μια ομαλή μετάβαση από το πορτ μπεμπέ στο παιδικό καρότσι και να ικανοποιήσετε τη φυσική περιέργεια του μωρού σας.

Προτεινόμενα αξεσουάρ καροτσιού

* Οποιαδήποτε πληροφορία παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο, δίνεται μόνο ως συμβουλή και δεν πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη ως επαγγελματική ιατρική διάγνωση ή γνώμη. Σας συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντα τον παιδίατρό σας για ιατρικά θέματα.

Call Now Button