Καρότσι Μωρού

Όταν έρχεται η στιγμή που πρέπει να επιλέξετε το καρότσι μωρού, γίνεται αντιληπτό το πόσο σημαντική απόφαση αποτελεί, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται να το χρησιμοποιείτε σχεδόν καθημερινά για αρκετά χρόνια.

Εδώ θα βρείτε όλες τις κατηγορίες για καρότσι μωρού όπως πολυκαρότσι 3 σε 1, καρότσι 2 σε 1, ελαφρύ καρότσι μπαστούνι, βρεφικό καρότσι περιπάτου και καρότσι διδύμων, από επώνυμες μάρκες όπως Cybex, Cangaroo, Carello, Chicco, Dovadi, Kikkaboo, Lorelli, Nuna, Roan ή Joie.

Ας δούμε λοιπόν τι έχουν να σας προσφέρουν οι διαφορετικοί τύποι καροτσιού, έτσι ώστε να επιλέξετε αυτό που θα καλύψει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες που έχει το μωράκι σας αλλά και εσείς.

Πολυκαρότσια

Best Seller

Cybex Balios S Lux Grey SoHo

Best Price

Lorelli Alexa Luxe Black

Best Quality

Dovadi Atta Total Grey

Βρεφικά καρότσια περιπάτου

Best Seller

Joie Muze Lx Coal

Best Price

Lorelli Martina Green Bay

Best Quality

Joolz Hub+ Gorgeous Grey

Ελαφριά μπαστουνάκια

Best Seller

Chicco Echo Stone

Best Price

Kikkaboo Beetle Black

Best Quality

Cybex Libelle Lava Grey

Καρότσια διδύμων

Best Seller

Moni Cangaroo Rome

Best Price

Joie Aire Twin Rosy & Sea

Best Quality

Chicco OHlala Silver Cat

Τύποι βρεφικών καροτσιών

Πριν αναλύσουμε τις λειτουργίες, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τους τύπους των καροτσιών που θα συναντήσετε στην αγορά έτσι ώστε να κάνετε τη κατάλληλη επιλογή.

Κλασικό καρότσι μωρού (καρότσι περιπάτου)

Τα κλασικά καρότσια μωρού διαθέτουν μια σειρά από χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα για τους γονείς όπως ρυθμιζόμενη πλάτη που μπορεί να “ξαπλώσει” σε διαφορετικές κλίσεις, άνετα καθίσματα με μαξιλαράκια και ζώνη ασφαλείας 5 σημείων για να παραμένει το παιδί ασφαλές. Διαθέτουν επίσης μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από το κάθισμα, δίνοντας στους γονείς τη δυνατότητα να μεταφέρουν όλα τα απαραίτητα, όπως πάνες, σνακ και παιχνίδια. Ωστόσο, τα κλασικά καρότσια είναι συνήθως μεγαλύτερα και βαρύτερα από άλλους τύπους καροτσιών. Αν και η άνεση και η ευελιξία είναι ασυναγώνιστες, μπορεί να σας δυσκολέψουν σε πολυσύχναστους χώρους ή στις σκάλες.

Καρότσι 2 σε 1

Το καρότσι 2 σε 1 προσφέρει την ευελιξία να λειτουργούν ως καρότσι με καλαθούνα ή με κάθισμα αυτοκινήτου. Το γεγονός αυτό αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για πολλούς γονείς. Είναι μία πολύ πρακτική και ταυτόχρονα οικονομική επιλογή. Το μόνο μειονέκτημα είναι πως η καλαθούνα έχει μαλακό πάτο και δεν μπορούμε να την τοποθετήσουμε σε άλλη επιφάνεια για να κοιμηθεί το μωρό.

 

Καρότσι 3 σε 1 (πολυκαρότσι)

Τα πολυκαρότσια ή αλλιώς καρότσια 3 σε 1 αποτελούν ουσιαστικά ένα πακέτο που περιλαμβάνει καρότσι, πορτ μπεμπέ και κάθισμα αυτοκινήτου. Για τους γονείς που θέλουν να επενδύσουν σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα από την αρχή, αυτή είναι η πιο πρακτική επιλογή. Θα έχετε όλα όσα χρειάζεστε για τη μεταφορά του παιδιού σας, είτε είναι μια βόλτα στο πάρκο, μια βόλτα με το αυτοκίνητο ή μια επίσκεψη στον παιδίατρο. Γι΄αυτό το λόγο και η τιμή τους είναι συνήθως μεγαλύτερη από των άλλων τύπων. Ωστόσο, αν αναλογιστούμε τις δυνατότητες που περιέχουν, αποτελούν την πιο συμφέρουσα λύση.

Καρότσι μπαστούνι (ελαφρύ καρότσι)

Τα ελαφριά καρότσια μπαστούνι αποτελούν την καλύτερη επιλογή για γονείς που θέλουν ένα δεύτερο πιο ευέλικτο, ελαφρύ και λιγότερο ογκώδες καρότσι, ιδανικό για ταξίδια και εύκολο στην αποθήκευση. Το χαρακτηριστικό τους εκτός του μικρού βάρους είναι η γρήγορη αναδίπλωση μέσω της οποίας το καρότσι καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο μετά τη χρήση. Αποτελούν τη βέλτιστη επιλογή για γονείς που  κατοίκους σε πόλεις που χρησιμοποιούν συχνά μέσα μαζικής μεταφοράς, τις κυλιόμενες σκάλες ή στενούς διαδρόμους. Ωστόσο, αυτή η ευκολία συνοδεύεται από συμβιβασμούς σε ότι αφορά την απορρόφηση κραδασμών και πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως μεγάλο καλάθι αποθήκευσης που βρίσκετε στους άλλους τύπους καροτσιών.

 

Χρήσιμες συμβουλές 

Όταν επιλέγετε καρότσι μωρού, έχετε υπόψη τις διαστάσεις, τόσο όταν είναι διπλωμένο όσο και όταν ξεδιπλώνεται. Αυτό θα καθορίσει αν χωράει στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου σας ή στο χώρο αποθήκευσης στο σπίτι. Ο καθημερινός τρόπος ζωής σας είναι ένα άλλο σημαντικό ζήτημα. Οι γονείς που ζουν σε αστικά περιβάλλοντα προτιμούν συνήθως συμπαγή ή ελαφριά καρότσια που είναι ευκολότερα στο χειρισμό σε στενούς χώρους, ενώ οι γονείς που ζουν σε προάστια  επιλέγουν πιο στιβαρές επιλογές κατάλληλες για μεγάλες βόλτες ή ανώμαλα εδάφη. Καθορίστε έναν προϋπολογισμό εκ των προτέρων και προσπαθήστε να βρείτε ένα καρότσι που να προσφέρει τα βασικά χαρακτηριστικά που χρειάζεστε σε αυτό το εύρος.