Βουλωμένη μύτη μωρού, πώς να το βοηθήσετε | Χρήσιμες συμβουλές

Βουλωμένη μύτη μωρού, πώς να το βοηθήσετε Χρήσιμες συμβουλές

Η βουλωμένη μύτη είναι δυστυχώς ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μωρά κατά τη βρεφανάπτυξη, το οποίο επηρεάζει την ικανότητά τους να τρώνε, να κοιμούνται και να αναπνέουν άνετα. Εάν το μικρό σας λοιπόν έχει βουλωμένη μυτούλα, ακολουθούν μερικές συμβουλές για να το βοηθήσετε να ανακουφιστεί.

 

 • Συσκευή Ρινικής Απόφραξης

  Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο είναι ο αποφρακτήρας μύτης. Πρόκειται για ένα εύχρηστο αξεσουάρ που χρησιμοποιεί μία μαλακή αμπούλα για να απορροφήσει τη βλέννα από τα ρουθούνια. Για να το χρησιμοποιήσετε, απλώς πιέστε την αμπούλα για να δημιουργήσετε αναρρόφηση, τοποθετήστε απαλά το άκρο στο ρουθούνι του μωρού σας, και στη συνέχεια αφήστε την αμπούλα για να αφαιρέσετε τη βλέννα. Αποφύγετε τη χρήση πολύ βαθιά, καθώς μπορεί να προκαλέσει δυσφορία ή ακόμα και να βλάψει τις ρινικές οδούς του μωρού. Μην φυσάτε τη μυτούλα του για τα επόμενα 10 λεπτά μετά την εφαρμογή.

 • Αποφύγετε το ξηρό περιβάλλον

  Προσπαθήσετε να διατηρήσετε τον αέρα στο περιβάλλον του μωρού σας υγρό σε φυσιολογικό πλαίσιο. Ο ξηρός αέρας μπορεί να ερεθίσει τις ρινικές οδούς και να δυσκολέψει το μωρό να αναπνεύσει. Επομένως η χρήση ενός υγραντήρα ή η τοποθέτηση ενός μπολ με νερό στο δωμάτιο, μπορεί να βοηθήσει στην προσθήκη υγρασίας στον αέρα. Απλώς φροντίστε να καθαρίζετε τακτικά τον υγραντήρα για να αποτρέψετε τη συσσώρευση βακτηρίων και μούχλας. Είναι σημαντικό να ελέγξετε τα επίπεδα υγρασίας στους χώρους που βρίσκεται το μωρό, καθώς τα υψηλά ποσοστά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο αναπνευστικό του βρέφους. Ενδεικτικά, το ιδανικό επίπεδο υγρασίας για το δωμάτιο του μωρού είναι μεταξύ 40% και 60%. Αυτό το εύρος θεωρείται βέλτιστο για την αναπνοή του μωρού και για έναν άνετο ύπνο

 • Ενυδάτωση

  Εκτός από τη χρήση συσκευής ρινικής απόφραξης, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας λαμβάνει αρκετά υγρά. Μια βουλωμένη μύτη μπορεί να δυσκολέψει ένα μωρό να θηλάσει ή να ταϊστεί με μπιμπερό, επομένως είναι σημαντικό να του δίνετε μικρότερες ποσότητες, και πιο συχνά, έτσι ώστε να το διευκολύνετε και να το κρατάτε ενυδατωμένο.

 • Φυσιολογικός ορός

  Η χρήση φυσιολογικού ορού μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αντιµετώπιση της ρινικής συµφόρησης, όπως και στον καθημερινό καθαρισμό της μύτης του μωρού. Η χρήση φυσιολογικού ορού, συμβάλλει στη ρευστοποίηση των βλεννών, και την απομάκρυνσή τους.

 • Συμβουλευτείτε τον/την παιδίατρο

  Εάν η μύτη του μωρού σας παραμένει βουλωμένη ή παρουσιάσει άλλα συμπτώματα όπως πυρετό, δυσκολία στην αναπνοή και επίμονο βήχα, είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε άμεσα με τον παιδίατρο για περαιτέρω καθοδήγηση. Εκείνος θα προσδιορίσει την αιτία της συμφόρησης και θα σας συστήσει την κατάλληλη θεραπεία.

Η βουλωμένη μύτη του μωρού είναι μια συχνή πρόκληση για πολλούς γονείς. Ωστόσο υπάρχουν πολλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε έτσι ώστε να του παρέχετε ανακούφιση.

Η χρήση συσκευής ρινικής απόφραξης, το να κρατάτε το μωρό ενυδατωμένο, και η παρακολούθηση των επιπέδων υγρασίας στο χώρο, είναι μερικά από αυτά που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην ανακούφιση της συμφόρησης, και να κάνουν το μικρό σας να αισθανθεί καλύτερα. Με προσοχή, φροντίδα, υπομονή, και τις συστάσεις του παιδιάτρου, η μυτούλα του μωρού θα επανέλθει και πάλι στην αρχική της κατάσταση!

 

* Οποιαδήποτε πληροφορία παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο, δίνεται μόνο ως συμβουλή και δεν πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη ως επαγγελματική ιατρική διάγνωση ή γνώμη. Σας συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντα τον παιδίατρό σας για ιατρικά θέματα.

Προτεινόμενα προϊόντα

Δείτε επίσης:

Call Now Button