Βαλίτσα μαιευτηρίου: Τι πρέπει να έχει;

Βαλίτσα μαιευτηρίου: Τι πρέπει να έχει;

Η στιγμή που περιμένετε με ανυπομονησία πλησιάζει και η ώρα να συναντήσετε το μωρό σας είναι πλέον κοντά.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν φτάσει αυτή η μεγάλη μέρα είναι να ετοιμάσετε τη βαλίτσα του μαιευτηρίου. Η σωστή προετοιμασία μπορεί να κάνει την εμπειρία σας στο μαιευτήριο πολύ πιο άνετη και να εξασφαλίσει ότι θα έχετε όλα όσα χρειάζεστε για τις πρώτες μέρες με το μωρό σας.

Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να περιλαμβάνει η βαλίτσα του μαιευτηρίου και πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να την ετοιμάσετε.

Βαλίτσα μαιευτηρίου: Τι πρέπει να έχει;

Βαλίτσα μαιευτηρίου: Τι πρέπει να έχει;

Πότε να ετοιμάσετε τη βαλίτσα του μαιευτηρίου;
Είναι καλή ιδέα να ξεκινήσετε την προετοιμασία της βαλίτσας του μαιευτηρίου περίπου στις 32-34 εβδομάδες της εγκυμοσύνης σας.

Αυτό θα σας δώσει αρκετό χρόνο να σκεφτείτε τι ακριβώς χρειάζεστε και να κάνετε τις απαραίτητες αγορές χωρίς άγχος.

Φυσικά, κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική και αν έχετε κάποια επιπλοκή ή αν η γέννα αναμένεται νωρίτερα, μπορεί να χρειαστεί να ετοιμάσετε τη βαλίτσα νωρίτερα.

Τι πρέπει να περιλαμβάνει η βαλίτσα του μαιευτηρίου;

Η βαλίτσα του μαιευτηρίου πρέπει να περιλαμβάνει όλα όσα θα χρειαστείτε εσείς και το μωρό σας κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο μαιευτήριο. Ας δούμε αναλυτικά τι πρέπει να περιλαμβάνει.

Για τη μαμά

Έγγραφα και ταυτότητες:

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Η ταυτότητα ή το διαβατήριο είναι απαραίτητα, όπως και το βιβλιάριο ασθενείας και τα ασφαλιστικά σας έγγραφα.

Επιπλέον, είναι καλό να έχετε μαζί σας αντίγραφα από όλες τις πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις και το ιστορικό σας.

Αυτά τα έγγραφα θα βοηθήσουν το προσωπικό του μαιευτηρίου να έχει μια πλήρη εικόνα της κατάστασής σας.

Βαλίτσα μαιευτηρίου: Τι πρέπει να έχει; Βαλίτσα μαιευτηρίου: Τι πρέπει να έχει;

Ρούχα:

 Η άνεση είναι το κλειδί όταν πρόκειται για τα ρούχα που θα πάρετε μαζί σας στο μαιευτήριο.

Άνετες πιτζάμες ή νυχτικά με κουμπιά ή άνοιγμα μπροστά είναι ιδανικά για τον θηλασμό.

Θα χρειαστείτε επίσης ρούχα για την έξοδο από το μαιευτήριο, τα οποία πρέπει να είναι άνετα και κατάλληλα για την εποχή.

Ένα μπουρνούζι ή μια ρόμπα θα σας προσφέρουν επιπλέον άνεση, ενώ οι παντόφλες

Είδη υγιεινής:

Η προσωπική σας υγιεινή είναι επίσης σημαντική.

Μαξιλάρια στήθους και σερβιέτες λοχείας είναι απαραίτητα, όπως και πετσέτες (μικρές και μεγάλες), οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, σαπούνι, σαμπουάν, χτένα ή βούρτσα και ενυδατική κρέμα.

Άλλα είδη:

Εκτός από τα απαραίτητα, είναι καλό να έχετε μαζί σας και κάποια επιπλέον πράγματα για να περάσετε τον χρόνο σας.

Ένας φορτιστής κινητού είναι απαραίτητος για να μείνετε σε επαφή με τους αγαπημένους σας.

Μπορείτε επίσης να πάρετε μαζί σας ένα βιβλίο ή περιοδικό, μουσική ή ακουστικά για να χαλαρώσετε. Μικρά σνακ και νερό θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ενέργειά σας.

Βαλίτσα μαιευτηρίου: Τι πρέπει να έχει;

Για το μωρό

Βρεφικά ρούχα: Το μωρό σας θα χρειαστεί επίσης τα δικά του ρούχα. Πάρτε μαζί σας αρκετά φορμάκια, σκουφάκια, και καλτσάκια. Επίσης, ένα σκουφί και μια κουβέρτα για την έξοδο από το μαιευτήριο θα το κρατήσουν ζεστό.

Είδη υγιεινής: Οι πάνες νεογέννητου είναι απαραίτητες, όπως και τα μωρομάντηλα. Μια κρέμα για το συγκάματα θα προστατεύσει το ευαίσθητο δέρμα του μωρού σας, ενώ το βαμβάκι και το αποστειρωμένο νερό είναι χρήσιμα για τον καθαρισμό του.

Άλλα είδη: Μην ξεχάσετε το κάθισμα αυτοκινήτου κατάλληλο για νεογέννητα για την επιστροφή στο σπίτι. Μια βρεφική κουβέρτα ή ένα παπλωματάκι θα κρατήσει το μωρό ζεστό και άνετο κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Επίσης, πάρτε μαζί σας ρούχα για την έξοδο από το μαιευτήριο.

Συμβουλές για την προετοιμασία της βαλίτσας

Βαλίτσα μαιευτηρίου: Τι πρέπει να έχει;

Φτιάξτε μια λίστα: Μια λίστα με όλα όσα χρειάζεστε θα σας βοηθήσει να οργανωθείτε καλύτερα. Τσεκάρετε τα αντικείμενα καθώς τα βάζετε στη βαλίτσα, ώστε να μην ξεχάσετε τίποτα.

Διπλή τσάντα: Χωρίστε τα πράγματα σε δύο τσάντες – μία για εσάς και μία για το μωρό. Έτσι, θα βρείτε εύκολα αυτό που χρειάζεστε χωρίς να ψάχνετε.

Πρακτικότητα: Βεβαιωθείτε ότι τα ρούχα και τα είδη που παίρνετε μαζί σας είναι άνετα και πρακτικά. Θα περάσετε αρκετές ώρες στο μαιευτήριο και θέλετε να είστε όσο το δυνατόν πιο άνετες.

Ενημέρωση: Ενημερώστε τον σύντροφό σας ή κάποιον κοντινό σας άνθρωπο για το πού βρίσκονται τα πράγματα στη βαλίτσα. Αυτό θα είναι πολύ χρήσιμο αν χρειαστεί να σας φέρει κάτι.

Τι να περιμένετε στο μαιευτήριο

Η παραμονή σας στο μαιευτήριο μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες μέχρι μερικές ημέρες, ανάλογα με την πορεία της γέννας και την κατάσταση της υγείας σας και του μωρού.

Είναι σημαντικό να είστε προετοιμασμένες για όλες τις περιπτώσεις.

Πρώτες ώρες μετά τον τοκετό

Μετά τη γέννα, θα περάσετε λίγες ώρες στο δωμάτιο ανάνηψης όπου το προσωπικό θα παρακολουθεί την κατάσταση σας και του μωρού. Αυτή είναι η στιγμή για ξεκούραση και για να αρχίσετε να συνηθίζετε το μωρό σας.

Θηλασμός και φροντίδα του μωρού

Το προσωπικό του μαιευτηρίου θα σας βοηθήσει με τον θηλασμό και θα σας δείξει πώς να φροντίζετε το μωρό σας.

Είναι σημαντικό να ακούτε τις οδηγίες και να ζητάτε βοήθεια όποτε τη χρειάζεστε.

Αναχώρηση από το μαιευτήριο

Όταν έρθει η ώρα να φύγετε από το μαιευτήριο, βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα και ότι το κάθισμα αυτοκινήτου είναι σωστά εγκατεστημένο.

Φορέστε στο μωρό σας άνετα ρούχα και βεβαιωθείτε ότι είναι ζεστό.

Η προετοιμασία της βαλίτσας του μαιευτηρίου είναι μια διαδικασία που μπορεί να φαίνεται αγχωτική, αλλά με λίγη οργάνωση και σωστό προγραμματισμό, μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολη.

Να θυμάστε ότι το πιο σημαντικό είναι να είναι ήρεμες και να απολαύσετε αυτή την ξεχωριστή στιγμή της ζωής σας.

Κάθε στιγμή που περνάτε προετοιμάζοντας την άφιξη του μωρού σας είναι μια ευκαιρία να φανταστείτε το νέο κεφάλαιο της ζωής σας και να συνδεθείτε ακόμη περισσότερο με τον μικρό άνθρωπο που έρχεται στον κόσμο.

Προτείνονται:

Δείτε επίσης:

Call Now Button