Τι χρειάζεται ένα βρεφικό δωμάτιο;

Τι χρειάζεται ένα βρεφικό δωμάτιο;

Κάθε στιγμή πιο κοντά στη γέννηση του μωρού σας, φέρνει χαρούμενα και πρωτόγνωρα συναισθήματα. Ανυπομονείτε να κρατήσετε στην αγκαλιάς σας το νέο μέλος της οικογένειας και να του προσφέρετε όσα θα το κάνουν ευτυχισμένο. Ωστόσο, πριν έρθει αυτή η στιγμή, είναι απαραίτητο να έχετε προετοιμάσει το βρεφικό δωμάτιο έτσι ώστε να είναι έτοιμο να το υποδεχτεί.

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε έναν πλήρη οδηγό με όλα όσα πρέπει να προμηθευτείτε έτσι ώστε το δωμάτιο του μωρού να έχει όλα τα απαραίτητα βρεφικά είδη, έπιπλα & αξεσουάρ που θα κάνουν την καθημερινότητά σας πολύ πιο εύκολη.

Κούνια μωρού

Η κούνια μωρού ή αλλιώς το βρεφικό κρεβάτι είναι κεντρικό στοιχείο στο βρεφικό δωμάτιο. Είναι το σημείο που το μωρό σας θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος της μέρας του τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Είναι σημαντικό να επιλέξετε μια στιβαρή κούνια που πληροί όλα τα πρότυπα ασφαλείας, και φυσικά ταιριάζει στο δωμάτιο που έχετε διαμορφώσει για το μικρό σας. Σε ό,τι αφορά το στρώμα, αναζητήστε ένα που θα είναι σταθερό και θα εφαρμόζει καλά στο κρεβατάκι. Θα πρέπει επίσης να είναι ανατομικό έτσι ώστε να υποστηρίζει με τον καλύτερο τρόπο το κορμάκι του μωρού, καθώς και κατασκευασμένο από υποαλλεργικά και μη τοξικά υλικά.

Τι χρειάζεται ένα βρεφικό δωμάτιο;

Προίκα μωρού

Τι χρειάζεται ένα βρεφικό δωμάτιο;

Η προίκα μωρού περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα λευκά είδη όπως παπλώματα, σεντονάκια, μαξιλάρια, κουνουπιέρες κ.α. Προτείνουμε την επιλογή σετ προίκας μωρού, που περιλαμβάνει όλα τα μωρουδιακά λευκά είδη μαζί. Κατά την επιλογή σας, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι αποτελείται από ποιοτικά και ανθεκτικά υφάσματα που είναι φιλικά για την επιδερμίδα του βρέφους.
Μπορείτε να βρείτε βρεφικά λευκά είδη σε πολλά χρώματα και σχέδια, ανάλογα με το βρεφικό δωμάτιο που έχετε διαμορφώσει, όπως και το φύλο του μωρού.

Συρταριέρα

Η συρταριέρα είναι ένα απαραίτητο έπιπλο για το βρεφικό δωμάτιο, καθώς είναι το σημείο στο οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε όλα τα ρουχαλάκια και λευκά είδη του μωρού, ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να τοποθετήσετε και την αλλαξιέρα πάνω, για να πραγματοποιήσετε την αλλαγή της πάνας. Βεβαιωθείτε ότι έχει το κατάλληλο ύψος για εσάς, και αρκετό χώρο για όλα όσα θέλετε να αποθηκεύσετε.

Τι χρειάζεται ένα βρεφικό δωμάτιο;

Αλλαξιέρα μωρού

Τι χρειάζεται ένα βρεφικό δωμάτιο;

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, το αξεσουάρ που τοποθετείται συνήθως πάνω στη συρταριέρα είναι η αλλαξιέρα μωρού. Είναι απαραίτητη για την αλλαγή της πάνας, καθώς παρέχει άνεση για το μωρό και πρακτικότητα για εσάς. Μπορείτε να βρείτε είτε μαλακές, είτε σκληρές αλλαξιέρες. Οι διαφορές τους δεν έχουν να κάνουν με την άνεση του μωρού, μιας που και τα δύο είδη προσφέρουν τα μέγιστα σε αυτό, όσο με τη σταθερότητα και τη φορητότητά τους.

Σκληρές αλλαξιέρες

Οι σκληρές αλλαξιέρες έχουν άκαμπτη βάση, γι΄αυτό και είναι ιδανικές για τοποθέτηση σε επιφάνειες όπως το κρεβατάκι του μωρού, το γραφείο κλπ.


Μαλακές αλλαξιέρες

Οι μαλακές αλλαξιέρες είναι κατασκευασμένες από πιο μαλακά υλικά, γεγονός που τις κάνει πιο εύκαμπτες και μικρές, ενώ είναι ιδανικές για εύκολη μεταφορά και αποθήκευση.

Λίκνο μωρού

Το λίκνο επιτρέπει στο μωράκι σας να κοιμάται δίπλα στο δικό σας κρεβάτι με ασφάλεια και άνεση. Ωστόσο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και αφού το μικρό σας αρχίζει να κοιμάται στο δικό του δωμάτιο. Η κατασκευή του επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση και επίβλεψη, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικά βολικό. Επιπλέον, τα περισσότερα προσφέρουν δυνατότητα εύκολης μεταφοράς με ρόδες, έτσι ώστε να μπορείτε να το μετακινείτε στο χώρο που επιθυμείτε.

Ρηλάξ

Τι χρειάζεται ένα βρεφικό δωμάτιο;

Το ρηλάξ είναι πολύ χρήσιμο για τη χαλάρωση του μωρού, καθώς μέσω των απαλών κινήσεών του ηρεμεί το βρέφος ενώ ταυτόχρονα το κρατά σε άνετη θέση. Επιπλέον, πολλά διαθέτουν και σύστημα αυτόματης κίνησης και μουσική. Επιλέξτε αυτό που πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, και εξυπηρετεί τις ανάγκες σας καλύτερα. Για παράδειγμα αν έχετε περιορισμένο χρόνο, επιλέξτε relax με αυτόματο λίκνισμα και δυνατότητα επιλογής ταχύτητας & τηλεχειρισμού.

Ενδοεπικοινωνία

Η ενδοεπικοινωνία του μωρού σας προσφέρει ηρεμία και ασφάλεια, καθώς σας επιτρέπει να ακούτε και να βλέπετε (ανάλογα τη συσκευή) το μωρό σας ενώ είναι στην κούνια του. Επιλέξτε με βάση τον καθαρό ήχο & εικόνα, καθώς και την εμβέλεια, ώστε να μπορείτε να κινείστε στο σπίτι ενώ επιβλέπετε το μωρό σας.
Πολλές συσκευές επιτρέπουν τη σύνδεση με το κινητό, κάτι το οποίο προσφέρει μεγάλη ευελιξία, μιας και μπορείτε ανά πάσα στιγμή, όπου και αν βρίσκεστε, να βλέπετε και να ακούτε το μικρό σας.

Τι χρειάζεται ένα βρεφικό δωμάτιο;

Φωτάκι νυκτός

Ένα απαλό, βρεφικό φωτάκι νυκτός είναι απαραίτητο στοιχείο για το δωμάτιο ενός μωρού. Παρέχει αρκετό φως για να μπορείτε να ελέγχετε το μικρό σας, χωρίς όμως να είναι τόσο ισχυρό έτσι ώστε να το ξυπνάει. Πολλά φωτάκια νυκτός διαθέτουν και λειτουργία μουσικής έτσι ώστε να συμβάλλουν στη χαλάρωση αλλά και ψυχαγωγία του βρέφους πριν τον ύπνο.

Βρεφικά παιχνίδια

Φυσικά δεν γίνεται το βρεφικό δωμάτιο να μην έχει και τα αντίστοιχα βρεφικά παιχνίδια. Ακόμα και για νεογέννητο, υπάρχουν παιχνίδια τα οποία εκτός από διασκέδαση, θα προσφέρουν στο μωράκι ευκαιρίες για ενίσχυση των αισθήσεων, και των κινητικών του δυνατοτήτων.

Τι χρειάζεται ένα βρεφικό δωμάτιο;

Κάδος για πάνες

Ο κάδος για πάνες είναι ειδικά κατασκευασμένος έτσι ώστε να απομονώνει με πολύ εύκολο τρόπο, δυσάρεστες οσμές και μικρόβια από την λερωμένη πάνα. Έτσι, αφενός τα χέρια σας μένουν πάντα καθαρά όταν πετάτε τη χρησιμοποιημένη πάνα, και αφετέρου απαλλάσσετε το χώρο από τις μυρωδιές. Για μεγαλύτερη ευκολία χρήσης επιλέξτε κάδο που περιστρέφει αυτόματα την πάνα μέσα στη σακούλα κατά την απόρριψη.

Όλα τα παραπάνω, θα συνθέσουν ένα όμορφο και ταυτόχρονα λειτουργικό αποτέλεσμα για το βρεφικό δωμάτιο που θα υποδεχτεί το μωράκι σας. Το μόνο που έχετε πλέον να κάνετε, είναι να διαλέξετε τα βρεφικά είδη που καλύπτουν τις δικές σας ανάγκες. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία σχετικά με τα προϊόντα που απαρτίζουν το βρεφικό δωμάτιο. Θα χαρούμε να μιλήσουμε μαζί σας

* Οποιαδήποτε πληροφορία παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο, δίνεται μόνο ως συμβουλή και δεν πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη ως επαγγελματική ιατρική διάγνωση ή γνώμη. Σας συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντα τον παιδίατρό σας για ιατρικά θέματα.

Προτείνονται:

Δείτε επίσης:

Call Now Button