Τι θήλαστρο να επιλέξω;

τι θηλαστο να επιλέξω

Τα θήλαστρα, δίνουν τη δυνατότητα στις μαμάδες να δημιουργήσουν τη δική τους “τράπεζα” γάλακτος, απαλλάσσοντας τες και από το άγχος σχετικά με την ποσότητα που παράγουν. Ο θηλασμός και το μητρικό γάλα αποτελούν βασικά στοιχεία στη διαμόρφωση της σχέσης μητέρας και βρέφους. Μέσω του μητρικού γάλακτος, το μωράκι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και αμινοξέα που χρειάζεται για την υγιή ανάπτυξή του.

Παράλληλα, τα οφέλη για τη μητέρα είναι εξίσου σημαντικά. Είναι χαρακτηριστικό πως ο παρατεταμένος θηλασμός, προστατεύει τις γυναίκες από τον καρκίνο του μαστού αλλά και τον καρκίνο των ωοθηκών.
Συχνά όμως, είτε για λόγους έλλειψης χρόνου, είτε επειδή για πολλές μαμάδες ο θηλασμός είναι μια επίπονη διαδικασία, δεν μπορούν πια να πραγματοποιήσουν φυσικό θηλασμό.

Δημιουργείται έτσι η ανάγκη να βρεθεί μια εναλλακτική λύση, η οποία θα αποφορτίσει μεν τη μαμά, αλλά θα προσφέρει και στο μωράκι το ευεργετικά οφέλη του μητρικού γάλακτος.

Τι θήλαστρο να επιλέξω;

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε θήλαστρα χειροκίνητα ή ηλεκτρικά θήλαστρα, όπως επίσης και θήλαστρα διπλής άντλησης. Το κάθε ένα εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες, όλα όμως θα σας βοηθήσουν στο να προσφέρετε με πιο εύκολο τρόπο, το πολύτιμο μητρικό γάλα στο μωράκι σας.

Ηλεκτρικό θήλαστρο

Αν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος ή γενικότερα θέλετε να πετύχετε μια γρήγορη άντληση γάλακτος, τότε ένα ηλεκτρικό θήλαστρο θα σας λύσει τα χέρια, καθώς θα σας δώσει τη δυνατότητα για άνετη άντληση σε μικρό χρονικό διάστημα.
Ένα ηλεκτρικό θήλαστρο, θα πρέπει:

  • Να είναι αθόρυβο και διακριτικό 
  • Να διαθέτει πολλά επίπεδα άντλησης
  • Να έχει ευρύ, μαλακό σιλικονούχο στόμιο 
  • Να είναι εύκολο στο καθάρισμα. 
  • Να είναι BPA Free

Σε περίπτωση που θέλετε να αποθηκεύσετε ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες μητρικού γάλακτος, υπάρχουν και τα ηλεκτρικά θήλαστρα διπλής άντλησης, τα οποία αντλούν γάλα ταυτόχρονα και από τις δύο θηλές.

Χειροκίνητο θήλαστρο

Το χειροκίνητο θήλαστρο είναι η ιδανική λύση για τις μαμάδες που αναζητούν μια πιο προσιτή λύση. Σας επιτρέπει να ελέγχετε χειροκίνητα τον ρυθμό άντηλης, και θα σας διευκολύνει σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε άντληση περιστασιακά.
Το χειροκίνητο θήλαστρο θα πρέπει:

  • Να διαθέτει άνετη λαβή
  • Μικρό βάρος
  • Να έχει ευρύ, μαλακό σιλικονούχο στόμιο 
  • Να καθαρίζεται εύκολα
  • Να είναι BPA Free

Σε κάθε περίπτωση, είτε εργάζεστε και ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, είτε θέλετε να αποθηκεύσετε το μητρικό γάλα για το μωράκι σας, ένα θήλαστρο θα σας λύσει κυριολεκτικά τα χέρια!

Μην ξεχάσεις να πάρεις!

Σακουλάκια αποθήκευσης 

Το να αντλήσεις το μητρικό γάλα είναι απλά το πρώτο βήμα. Για να το αποθηκεύσεις με ασφάλεια και χωρίς απώλειες θρεπτικών ουσιών, θα χρειαστείς ειδικά προ-αποστειρωμένα σακουλάκια αποθήκευσης 

Επιθέματα στήθους

Τα επιθέματα στήθους, είναι ειδικοί, μαλακοί, αντιβακτηριακοί δίσκοι που τοποθετούνται πάνω στη θηλή, με σκοπό την αποφυγή ανεπιθύμητης διαρροής γάλακτος, ενώ ταυτόχρονα παρέχουν άνεση και επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει.Η ομάδα του superbaby.gr μπορεί να σας βοηθήσει στην επιλογή του κατάλληλου θήλαστρου που θα καλύψει τις ανάγκες σας, απαντώντας σε οποιαδήποτε ερώτηση μπορεί να έχετε!

Προτείνονται:

Δείτε επίσης:

* Οποιαδήποτε πληροφορία παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο, δίνεται μόνο ως συμβουλή και δεν πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη ως επαγγελματική ιατρική διάγνωση ή γνώμη. Σας συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντα τον παιδίατρό σας για ιατρικά θέματα.

Call Now Button