Τι σαλιάρα να πάρω για το μωρό μου; | Οδηγός αγοράς

Τι σαλιάρα να πάρω για το μωρό μου

Όσο και αν ακούγεται περίεργο, οι σαλιάρες συγκαταλέγονται στη λίστα με τα πιο χρήσιμα βρεφικά είδη για το μωράκι! Η χρήση της κατά τη διάρκεια του φαγητού, σχεδόν επιβάλλεται αν δεν θέλετε να καταλήξετε να πλένετε τα ρουχαλάκια του μωρού σας τις διπλάσιες φορές. 

Γιατί είναι σημαντικές οι σαλιάρες;

Η σαλιάρα είναι ένα πολύ σημαντικό αξεσουάρ που πρέπει να χρησιμοποιείται από όλα το μωράκια, ιδίως όταν βρίσκονται στη φάση που αρχίζουν να εξερευνούν νέες “γεύσεις” συμπεριλαμβανομένων των βρεφικών τροφών, φρούτων, κ.α. Το να λερωθεί το μικρό σας στο φαγητό, μπορεί κάποιες φορές να μοιάζει χαριτωμένο θέαμα, αλλά συχνά ενοχλεί τα μωρά.

Επίσης, η επαφή υγρών με το κορμάκι τους μπορεί να τα κρυώσει. Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η εμφάνιση των πρώτων δοντιών. Σε αυτό το στάδιο μπορεί να τρέχουν σαλάκια (σιελόρροια) τα οποία θα βρέξουν τα ρούχα του μωρού.

Τώρα φανταστείτε την εξής κατάσταση: Μόλις έχετε αλλάξει και κάνει μπάνιο το μωράκι σας, και ετοιμάζεστε να του δώσετε το καθιερωμένο του γεύμα. Ενώ λοιπόν παίζετε το κλασικό παιχνίδι με το αεροπλανάκι, ξαφνικά… βρώμικα ρούχα!

Και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα μιας συνηθισμένης περίπτωσης όπου η χρήση της σαλιάρας είναι εξαιρετικά βοηθητική.
Επιπλέον, τα πολύχρωμα και ζωηρά σχέδια τραβούν την προσοχή των μωρών, συμβάλλοντας στην ανάπτυξή τους και διεγείροντας τις κινητικές και γνωστικές τους δεξιότητες.

Πότε το μωρό πρέπει να αρχίσει να χρησιμοποιεί σαλιάρα;

Η αγορά της σαλιάρας πρέπει να γίνει από πολύ νωρίς. Τα μωρά μπορούν να αρχίσουν να τις φοράνε από την ημέρα που θα γίνουν 1-2 εβδομάδων. Τα μωρά τα οποία τρέφονται με μπιμπερό ξεκινούν ακόμη και πριν από τη 1 εβδομάδα.

Πώς να επιλέξω την κατάλληλη σαλιάρα;

Μία αδιάβροχη σαλιάρα πέρα από τη χρήση για προστασία των ρούχων του μωρού κατά τη διάρκεια των γευμάτων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά τον θηλασμό, όπου το παιδί θηλάζει με μεγάλη ένταση και το γάλα στάζει πάνω στα ρούχα του. Πώς όμως θα επιλέξετε την κατάλληλη;

 

Αρχικά συμβουλεύουμε να προμηθευτείτε αρκετές σαλιάρες έτσι ώστε αφενός να έχετε πάντα κάποιες καθαρές, και αφετέρου να έχετε για διαφορετικές χρήσεις, ανάλογα την περίσταση.

Για παράδειγμα, η σαλιάρα που χρησιμοποιείται στο σπίτι κατά τη διάρκεια του φαγητού, δεν πρέπει να είναι η ίδια που χρησιμοποιείται όταν βγαίνετε έξω. Οπότε την επόμενη φορά που ετοιμάζεστε για τη βολτούλα σας, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας μια…δυο.

Τύποι σαλιάρων

Όλες οι σαλιάρες διαθέτουν χαριτωμένα σχέδια και χρώματα είτε για αγοράκι, είτε για κοριτσάκι. Ωστόσο υπάρχουν διάφοροι τύποι σαλιάρων με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Κλασικές σαλιάρες

Ιδανικές για γεύματα, οι κλασικές σαλιάρες έχουν ορθογώνιο ανατομικό σχήμα με στρογγυλεμένες άκρες. Είναι κατασκευασμένες από απαλά και άνετα υφάσματα, συνήθως βαμβακερά, δανικά για να απορροφούν υγρά. Πολλές διαθέτουν και τσέπη που συλλέγει τα ψίχουλα για να μην πέφτουν κάτω. Συνήθως έχουν κουμπιά ή Velcro.

Σαλιάρες μπαντάνα

Οι σαλιάρες μπαντάνα έχουν τριγωνικό σχήμα, παρόμοιο με μαντίλι. Εκτός από την προστασία που προσφέρουν, αποτελούν και μία πολύ όμορφη προσθήκη στο outfit του μικρού σας! Είναι πολύ εύχρηστες και ιδανικές για εξόδους, αλλά και για καθημερινή χρήση στο σπίτι. Συνήθως είναι κατασκευασμένες από βαμβακερό ύφασμα.

Σαλιάρες σιλικόνης

Υπάρχουν και οι σαλιάρες από σιλικόνη, ένα μαλακό, εύπλαστο και εξαιρετικά άνετο υλικό. Είναι αδιάβροχες, διαθέτουν τσέπη  και έχουν ρυθμιζόμενο κλείσιμο που προσαρμόζεται εύκολα ανάλογα με το μέγεθος του μωρού. Έχουν ελάχιστα μεγαλύτερο βάρος από τις υπόλοιπες, ενώ είναι κατάλληλες και για μεγαλύτερα μωρά που μαθαίνουν να τρώνε ανεξάρτητα.

Σαλιάρες με μανίκια

Προσφέρουν τη μέγιστη προστασία από ανεπιθύμητους λεκέδες μιάς και καλύπτουν πλήρως τα χεράκια και τον κορμό του μωρού. Είναι κατασκευασμένες από 100% ασφαλή υλικά που επιτρέπουν στο δερματάκι του μωρού να αναπνέει.

Όποιο τύπο σαλιάρας και να επιλέξετε, στο superbaby.gr θα βρείτε σίγουρα αυτή που θέλετε και θα σας βοηθήσει στην αποφυγή “ατυχημάτων” στο φαγητό!

Προτεινόμενα:

Δείτε επίσης:

* Οποιαδήποτε πληροφορία παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο, δίνεται μόνο ως συμβουλή και δεν πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη ως επαγγελματική ιατρική διάγνωση ή γνώμη. Σας συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντα τον παιδίατρό σας για ιατρικά θέματα.

Call Now Button