Tαξίδι με το μωρό στο αεροπλάνο | Τι να πάρω μαζί μου;

Πρώτο ταξίδι με το μωρό στο αεροπλάνο

Η πτήση με το μωρό στο αεροπλάνο, είναι σαν μία μεγάλη βόλτα. Ωστόσο είναι μια εμπειρία που τρομάζει κάθε γονέα. Αν βρίσκεστε και εσείς σε αυτή την κατάσταση, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να εξετάσετε, όπως και αξεσουάρ που πρέπει να προετοιμάσετε έτσι ώστε να έχετε ένα άνετο ταξίδι τόσο για εσάς, όσο και για το μικρό σας. Μην αγχώνεστε όμως, καθώς σε αυτό το άρθρο θα αναφέρουμε όλα τα βρεφικά είδη & μωρουδιακά που θα πρέπει να έχετε μαζί σας κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Πότε είναι έτοιμο το μωράκι για το αεροπλάνο;

Το να προσδιοριστεί αν το μωράκι σας είναι έτοιμο για πτήση, είναι κάτι για το οποίο πρέπει να λάβετε υπόψη την ηλικία, το αναπτυξιακό στάδιο, το χαρακτήρα, και τη διάρκεια της πτήσης. Σε γενικές γραμμές τα βρέφη είναι έτοιμα για πτήση με αεροπλάνο από την ηλικία των 2 – 3 μηνών. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση αυτή πρέπει πάντα να βασίζεται στις συμβουλές του παιδιάτρου σας

Τι θα χρειαστώ;

Πριν κλείσετε τα αεροπορικά εισιτήρια για τον προορισμό σας, είναι απαραίτητο να σιγουρευτείτε πως έχετε όλα τα μωρουδιακά για το μικρό σας, προκειμένου η πρώτη του πτήση να μην μετατραπεί σε “τραυματική” εμπειρία, αλλά σε ένα άνετο ταξίδι!

 • Κάθισμα αυτοκινήτου

  Εφόσον το μωράκι σας είναι έως 2 ετών, μπορείτε να ταξιδέψετε κρατώντας το στην αγκαλιάς σας, αφού φυσικά προσδεθείτε με την ειδική ζώνη που θα σας παράσχει το πλήρωμα του αεροπλάνου.Σε περίπτωση όμως που το παιδί είναι μεγαλύτερο από 2 έτη, ή απλά προτιμάτε να έχει τη δική του θέση, τότε θα πρέπει να έχετε μαζί σας ένα κάθισμα αυτοκινήτου το οποίο θα πληροί τις προϋποθέσεις που ορίζει η πολιτική της εκάστοτε αεροπορικής εταιρείας.

 • Πιπίλα

  Η πιπίλα είναι ένα αξεσουάρ που εκτός της ηρεμίας που θα προσφέρει στο μωράκι κατά τη διάρκεια της πτήσης, θα βοηθήσει πολύ και κατα την απογείωση, που λόγω της αλλαγής της πίεσης μπορεί να προκληθεί πόνος στα αυτάκια του. Επομένως, το πιπίλισμα είτε της πιπίλας, ή του μπιμπερό, προτείνεται ειδικά κατά τη διάρκεια της απογείωσης, και της αρχής της προσγείωσης.

 • Πάνες

  Πρώτα απ’ όλα, είναι σημαντικό να έχετε μαζί σας αρκετές πάνες και μαντηλάκια που θα σας καλύψουν για όλη η διάρκεια της πτήσης, καθώς και για τυχόν καθυστερήσεις. Για την αλλαγή της πάνας είναι απαραίτητη η φορητή αλλαξιέρα. Είναι επίσης καλή ιδέα να φέρετε επιπλέον ρούχα τόσο για το μωράκι όσο και για εσάς, καθώς μπορεί να συμβούν “ατυχήματα”.

 • Καρότσι

  Το καρότσι μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο κατά τη παραμονή και πλοήγησή σας στο αεροδρόμιο. Αν το μωράκι σας βρίσκεται στην κατάλληλη ηλικία, προτείνουμε να πάρετε μαζί σας καρότσι μικρό σε όγκο και βάρος, που να διπλώνει πολύ εύκολα! Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι με το καρότσι θα φτάσετε μέχρι τη σκάλα του αεροπλάνου. Εκεί, πριν την επιβίβασή σας θα πρέπει να το παραδώσετε στους υπαλλήλους διαχείρισης αποσκευών, οι οποίοι θα το αποθηκεύσουν, και θα σας το παραδώσουν και πάλι, μόλις αποβιβαστείτε.

 • Μάρσιπος

  Ένα άλλο απαραίτητο αξεσουάρ για το ταξίδι με το μωρό στο αεροπλάνο είναι ο μάρσιπος. Σας επιτρέπει να έχετε τα χέρια σας ελεύθερα, ενώ ταυτόχρονα το μωρό παραμένει στη αγκαλιά σας με ασφάλεια. Είναι εξαιρετικά χρήσιμος για τις στιγμές που πρέπει να σηκωθείτε ή να μετακινηθείτε στο αεροπλάνο.

 • Αξεσουάρ για το τάισμα

  Για το τάισμα του μωρού, είναι σημαντικό να έχετε αρκετό γάλα μαζί σας, έτσι ώστε να διαρκέσει για όλη τη διάρκεια της πτήσης. Βάλτε μέσα στην τσάντα σας και μερικά σνακ αν πρόκειται για μεγαλύτερο μωρό. Γενικότερα φροντίστε να έχετε μαζί σας όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως μπιμπερό, θήλαστρο, ώστε να μην ανησυχείτε αν το μωράκι σας πεινάσει κατά τη διάρκεια της πτήσης.

 • Παιχνίδια

  Για να κάνετε τη διαδικασία του ταξιδιού με το μωράκι σας πιο διασκεδαστική, προτείνουμε έχετε μαζί σας τα αγαπημένα του παιχνίδια. Τα παιχνίδια αυτά θα πρέπει να είναι 100% ασφαλή, και κατάλληλα για το ηλικιακό group το μωρού, έτσι ώστε να αποφύγετε ατυχήματα σε περίπτωση αναταράξεων.

 • Ρούχα

  Επειδή όπως αναφέραμε και παραπάνω, τα “ατυχήματα” είναι μέσα στο πρόγραμμα, θα πρέπει να προνοήσετε, και να έχετε μαζί σας επιπλέον αλλαξιές για το μωράκι σας. Φροντίστε να βρεφικά ρουχαλάκια που θα επιλέξετε να είναι άνετα, και να συμβαδίζουν με τη θερμοκρασία και τις συνθήκες στις οποίες θα βρίσκεστε.

 • Ψυχραιμία

  Είναι σημαντικό να διατηρείτε την ψυχραιμία σας και να είστε προετοιμασμένοι καθώς στην πτήση με το μωρό μπορεί να προκύψουν δύσκολες προκλήσεις όπως έντονο κλάμα, αλλαγή πάνας ή έντονη ανησυχία, τα οποία συντελούν στη δημιουργία μιας ιδιαίτερα αγχωτικής εμπειρίας. Τα μωρά μπορούν να αισθανθούν όταν οι γονείς τους είναι νευρικοί και νιώθουν άγχος, και αυτό μπορεί να τους οδηγήσει σε κλάμα. Διατηρώντας την ψυχραιμία σας, μπορείτε να διαχειριστείτε καλύτερα τις προκλήσεις που μπορεί να προκύψουν. Επιπλέον, το να είστε ήρεμοι, βοηθάει πάντα να πάρετε καλύτερες αποφάσεις και να ανταποκριθείτε καλύτερα στις ανάγκες του παιδιού σας.

Το κλειδί της επιτυχίας για μια ήρεμη πρώτη πτήση με ένα μωρό,  είναι η σωστή προετοιμασία και η οργάνωση.

Έχοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι η εμπειρία σας θα είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή και χωρίς άγχος τόσο για εσάς όσο και για το μικρό σας!

Προτεινόμενα προϊόντα

Δείτε επίσης:

* Οποιαδήποτε πληροφορία παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο, δίνεται μόνο ως συμβουλή και δεν πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη ως επαγγελματική ιατρική διάγνωση ή γνώμη. Σας συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντα τον παιδίατρό σας για ιατρικά θέματα.

Call Now Button