Πώς να πλύνω τα βρεφικά ρούχα;

Πώς να Πλύνω τα Βρεφικά Ρούχα_

Τα βρεφικά ρούχα έρχονται σε άμεση επαφή με το ευαίσθητο δέρμα του μωρού. Γι’ αυτό το λόγο, εκτός από την ποιότητα των υφασμάτων, θα πρέπει να δώστε ιδιαίτερη βάση και στο πλύσιμό τους.

Γενικά, θα πρέπει να πλένετε και να στεγνώνετε τα ρουχαλάκια του μωρού σας καλά ώστε να μην είναι εστίες μικροβίων. Παράλληλα, θα πρέπει να βρείτε μαλακά απορρυπαντικά που δεν έχουν χημικά και δε θα πειράξουν το δέρμα του.

Παρακάτω, θα διαβάσετε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για το πλύσιμο των μωρουδιακών ρούχων.

  • Διαχωρίστε τα ρούχα του μωρού σας

Πρώτα απ’ όλα, από τη στιγμή που θα φτάσει το μωρό σας στο σπίτι θα πρέπει να αλλάξετε ορισμένες συνήθειες. Μια από αυτές είναι ότι θα πρέπει να βάζετε ένα ξεχωριστό πλυντήριο για τα μωρουδιακά ρούχα. Αυτό συμβαίνει γιατί θα πρέπει να τα πλένετε σε υψηλότερη θερμοκρασία. Επίσης, τα δικά σας ρούχα ενδέχεται να κουβαλούν περισσότερα μικρόβια. Επομένως δεν θέλετε να ανακατευτούν με τα ρούχα του μωρού.

  • Δώστε μεγάλη προσοχή στο απορρυπαντικό ρούχων

Κάτι ακόμα που πρέπει να προσέξετε είναι το απορρυπαντικό ρούχων που χρησιμοποιείτε. Προτιμήστε ένα προϊόν για ευαίσθητες επιδερμίδες, ή κάποιο εξειδικευμένο για μωρά. Αυτά τα απορρυπαντικά δεν έχουν χημικά και αρώματα που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα του μωρού. Μια καλή ιδέα είναι να ψάξετε προϊόντα με βάση τα φυσικά υλικά, όπως είναι το πράσινο σαπούνι.

  • Προσέξτε κατά την επιλογή του μαλακτικού

Το μαλακτικό είναι ένα ακόμα προϊόν που μπαίνει στην πλύση και ενδέχεται να προκαλέσει ερεθισμούς στην ευαίσθητη επιδερμίδα ενός μωρού. Αυτός είναι κι ο λόγος που θα πρέπει να αποφύγετε τα σκληρά μαλακτικά που περιέχουν χημικά κι αρώματα. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε μαλακτικά που είναι ειδικά για τα μωρουδιακά ρούχα και είναι απαλά με το δέρμα.

  • Μουλιάστε τα ρούχα του μωρού σε ζεστό νερό

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ρούχα του μωρού σας θα είναι πολύ λερωμένα. Τότε, μπορείτε να τα μουλιάσετε πρώτα σε νερό για να μαλακώσει ο λεκές και να απομακρυνθεί αποτελεσματικά με την πλύση. Εάν το ύφασμα το επιτρέπει, χρησιμοποιήστε ζεστό νερό ώστε να διώξετε και τα μικρόβια.

  • Πλύντε τα ρούχα στη σωστή θερμοκρασία

Η σωστή θερμοκρασία κατά την πλύση είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε τα ρούχα σαν καινούργια. Για να το κάνετε αυτό, ελέγξτε τις ετικέτες με τις οδηγίες πλύσης που υπάρχουν σε κάθε μωρουδιακό ρούχο. Φυσικά, τα βαμβακερά μπορούν να πλυθούν σε υψηλότερες θερμοκρασίες ώστε να απομακρυνθούν τα μικρόβια.

  • Στεγνώστε τα ρούχα στον ήλιο

Για το στέγνωμα των ρούχων του μωρού σας, προτιμήστε να τα κρεμάσετε στον ήλιο. Μ’ αυτό τον τρόπο, στεγνώνουν χωρίς να γίνονται εστία για την ανάπτυξη καινούργιων μικροβίων από την υγρασία. Γι’ αυτό και θα πρέπει να αποφεύγετε να τα στεγνώνετε σε εσωτερικούς χώρους που δεν αερίζονται καλά.

  • Σιδερώστε καλά τα ρούχα

Τέλος, θυμηθείτε να σιδερώσετε σχολαστικά τα ρούχα του μωρού σας. Η υψηλή θερμοκρασία από το σίδερο σκοτώνει όσα μικρόβια έχουν μείνει πάνω στο ύφασμα.

Τα μωρουδιακά ρούχα πρέπει να απολυμαίνονται καλά αφού έρχονται σε άμεση επαφή με το μωρό σας. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να τα πλύνετε και να τα στεγνώσετε αποτελεσματικά. Στο superbaby θα βρείτε όλα τα βρεφικά ρούχα που χρειάζεται το μωρό σας!

Προτείνονται:

Δείτε επίσης:

* Οποιαδήποτε πληροφορία παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο, δίνεται μόνο ως συμβουλή και δεν πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη ως επαγγελματική ιατρική διάγνωση ή γνώμη. Σας συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντα τον παιδίατρό σας για ιατρικά θέματα.

Call Now Button