Πώς να κόψω τα νύχια του μωρού;

Πώς να κόψω τα νύχια του μωρού

Μια διαδικασία που συχνά τρομάζει τους νέους γονείς λόγω της λεπτότητας των κινήσεων που απαιτούνται, είναι το κόψιμο και η περιποίηση των νυχιών του μωρού.

Ωστόσο, είναι μια διαδικασία που με λίγη υπομονή και τα σωστά αξεσουάρ μπορεί να γίνει πολύ εύκολη. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε τα βήματα για το πώς να κόψετε τα νύχια του μωρού σας με σωστό και ασφαλή τρόπο.

Επιλέξτε τα κατάλληλα αξεσουάρ

Το πρώτο βήμα πριν κόψετε τα νύχια του μωρού σας είναι η επιλογή των σωστών “εργαλείων”. Αυτά είναι το ψαλιδάκι για μωρά ή ο νυχοκόπτης όπως και η βρεφική λίμα νυχιών.

Ψαλιδάκι νυχιών για μωρά

Το βρεφικό ψαλιδάκι νυχιών είναι μικρό, με στρογγυλεμένες άκρες, ειδικά σχεδιασμένες για να διευκολύνουν το χειρισμό γύρω από τα δάχτυλα των χεριών και ποδιών του μωρού.

Έτσι, η διαδικασία γίνεται με ασφάλεια, και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως τραυματίσετε κατά λάθος το μωρό σας.

Νυχοκόπτης μωρού

Οι νυχοκόπτες μωρών είναι παρόμοιοι με τους κανονικούς νυχοκόπτες, απλά είναι μικρότεροι και πιο συμπαγείς, καθιστώντας τους ιδανικούς για χρήση στα μικροσκοπικά νυχάκια του μωρού.

Διαθέτουν κυρτή άκρη διευκολύνοντας το κόψιμο των νυχιών χωρίς τον κίνδυνο τραυματισμού του μωρού. 

Βρεφική λίμα νυχιών

Οι λίμες για νύχια είναι μια πολύ καλή εναλλακτική για το ψαλιδάκι ή το νυχοκόπτη έτσι ώστε να λειάνετε τα νυχάκια. Για μεγαλύτερη ευκολία χρήσης και ευελιξία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρική βρεφική λίμα.

Ηλεκτρική Παιδική Λίμα Trimo B0142 Bbluv

Προετοιμασία

Αφού έχετε τα κατάλληλα αξεσουάρ περιποίησης νυχιών, ήρθε η ώρα να προετοιμάσετε το μωρό σας. Πάμε λοιπόν να δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές:

  • Βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας είναι ήρεμο και χαλαρό.
  • Επιλέξτε μια καλά φωτισμένη περιοχή, ώστε να μπορείτε να βλέπετε τι κάνετε.
  • Βεβαιωθείτε ότι τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών του μωρού σας είναι ζεστά, καθώς αυτό θα κάνει τα νύχια του πιο μαλακά και ευκολότερα στο να τα κόψετε.

Πώς να κόψετε τα νύχια του μωρού βήμα - βήμα

Αφού είστε έτοιμοι, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα: 

1.Κρατήστε το χέρι ή το πόδι του μωρού σας σταθερά αλλά όχι πολύ σφιχτά.

2.Πιέστε απαλά το δαχτυλάκι του μωρού σας για να φανεί καλύτερα η άκρη του νυχιού.

3.Χρησιμοποιήστε το εργαλείο που έχετε επιλέξει για να κόψετε προσεκτικά το νύχι, ακολουθώντας την καμπύλη του δακτύλου ή του ποδιού.

4.Επαναλάβετε για κάθε νύχι.

 

Αφού κόψετε τα νυχάκια του μωρού σας, είναι σημαντικό να τα διατηρείτε περιποιημένα με το να τα κόβετε τακτικά. Μερικές γενικές συμβουλές για
τη διαδικασία περιποίησης των νυχιών του μωρού είναι:

  • Περιποιήστε τα νυχάκια του μωρού μία με δύο φορές την εβδομάδα, ή όταν παρατηρείτε ότι έχουν μεγαλώσει αρκετά.
  • Εάν το μωρό σας είναι ακόμα μικρό και τα νύχια του είναι λεπτά, χρησιμοποιήστε μια λίμα για να τα σχηματίσετε και να τα λειάνετε.
  • Εάν το μωρό σας ξύνεται, φροντίστε να κόβετε τα νύχια του τακτικά για να αποφύγετε τυχόν γρατσουνιές ή τραυματισμούς.

Η διαδικασία περιποίησης των νυχιών του μωρού μπορεί αρχικά να φαντάζει δύσκολη, ωστόσο με εξάσκηση και τα κατάλληλα αξεσουάρ, μπορεί να γίνει πολύ εύκολα.

Θυμηθείτε ότι χρειάζεται να έχετε υπομονή και καλή διάθεση!
Αν για οποιοδήποτε δυσκολεύεστε ή παρατηρείτε ότι το μωράκι πονάει κατά τη διαδικασία, συμβουλευτείτε τον/την παιδίατρό σας.

* Οποιαδήποτε πληροφορία παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο, δίνεται μόνο ως συμβουλή και δεν πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη ως επαγγελματική ιατρική διάγνωση ή γνώμη. Σας συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντα τον παιδίατρό σας για ιατρικά θέματα.

Προτείνονται:

Δείτε επίσης:

Call Now Button