Πώς να επιλέξω την κατάλληλη αλλαξιέρα μωρού;

Πώς να επιλέξω την κατάλληλη αλλαξιέρα

Ο ερχομός ενός μωρού στο σπίτι είναι μια ευτυχισμένη στιγμή που όμως συνοδεύεται από πολλές αλλαγές, τόσο στις καθημερινές συνήθειες, όσο και στο χώρο. Ακόμα και πριν τη γέννηση του μωρού σας, θα πρέπει να έχετε προμηθευτεί διάφορα έπιπλα, αντικείμενα, αξεσουάρ και γενικά μωρουδιακά ώστε να του προσφέρετε το καλύτερο.

Η βρεφική αλλαξιέρα είναι ένα από τα πιο απαραίτητα αξεσουάρ, καθώς διευκολύνει την αλλαγή της πάνας. Ωστόσο, μια γρήγορη αναζήτηση θα σας φέρει μια πληθώρα από επιλογές, πράγμα που μπορεί να σας μπερδέψει. “Τι αλλαξιέρα να επιλέξω;”


Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να μάθετε τι ν’ αναζητήσετε σε μια αλλαξιέρα ώστε να βρείτε την ιδανική για το μωρό σας.

Σ’ αυτό το άρθρο, θα μάθετε τα κριτήρια για να επιλέξετε αυτή που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του παιδιού σας.

  • Ο Πάτος της αλλαξιέρας

Ο πρώτος βασικός διαχωρισμός της αλλαξιέρας είναι ο πάτος που διαθέτει. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν αλλαξιέρες με σκληρό ή μαλακό πάτο. 

Αυτές που διαθέτουν σκληρό και άκαμπτο πάτο έχουν συνήθως μεγάλες διαστάσεις. Έτσι, μπορείτε να τις τοποθετήσετε οπουδήποτε, όπως πάνω στην κούνια, το κρεβάτι, ή τη συρταριέρα. Οι συγκεκριμένες αλλαξιέρες έχουν ένα στρώμα από αφρώδες υλικό πάνω από το σκληρό πάτο, ώστε να είναι άνετες και βολικές για το μωρό σας.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και αλλαξιέρες με μαλακό πάτο. Αυτές είναι εύκαμπτες και γι’ αυτό μπορείτε να τις διπλώσετε. Πλέον, μπορείτε να τις βρείτε σε αρκετές διαστάσεις ώστε να εντοπίσετε αυτή που σας βολεύει περισσότερο. Σε κάθε περίπτωση, η αλλαξιέρα είναι αναπαυτική για το μωρό σας.  

  • Το υφασμα της αλλαξιέρας 

Το επόμενο στοιχείο που πρέπει να ελέγξετε σε μια αλλαξιέρα είναι το ύφασμά της. Όπως αντιλαμβάνεστε, η αλλαξιέρα λερώνεται συχνά, κι έτσι, θα πρέπει να μπορείτε να την καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα. Πλέον, οι περισσότερες αλλαξιέρες για τα μωρά είναι κατασκευασμένες από αδιάβροχο ύφασμα PVC, το οποίο καθαρίζει εύκολα και στεγνώνει γρήγορα. Επιπλέον, θα βρείτε και αλλαξιέρες με αφαιρούμενο κάλυμμα, το οποίο μπορείτε να πλύνετε ξεχωριστά.

  • Οι διαστάσεις της αλλαξιέρας

Άλλο ένα στοιχείο που πρέπει να αποφασίσετε από πριν είναι το μέγεθος της αλλαξιέρας. Μετρήστε το μέρος όπου σκοπεύετε να την τοποθετήσετε και βρείτε μία που να αντιστοιχεί στις διαστάσεις αυτές. Έτσι, θα έχετε μια πρακτική αλλαξιέρα που ταιριάζει ακριβώς στο χώρο σας.

  • Η ασφάλεια του μωρού

Η ασφάλεια του μωρού σας αποτελεί τη βασική προτεραιότητα, ανεξάρτητα από το αντικείμενο ή το έπιπλο που χρειάζεστε. Κατά την επιλογή της αλλαξιέρας, θα πρέπει να ελέγξετε τις άκρες της. Θέλετε να βρείτε μία που να έχει ανασηκωμένα τα πλαϊνά ώστε να μην αφήνει το μωρό να κυλίσει εκτός. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αλλαξιέρες έχουν ανασηκωμένες άκρες στις τρεις πλευρές.

  • Η φορητότητα της αλλαξιέρας

Πριν αγοράσετε μια αλλαξιέρα, θα πρέπει να σκεφτείτε εάν θα την έχετε σε ένα σταθερό σημείο ή εάν θα τη μετακινείτε. Στη δεύτερη περίπτωση, θα πρέπει να ελέγξετε πόσο εύκολο είναι να διπλωθεί ώστε να μεταφέρεται εύκολα. Ακόμα, υπάρχουν φορητές αλλαξιέρες σε στιλ πορτοφόλι, τις οποίες μπορείτε να τις κουβαλάτε πάντα μαζί σας.

Η επιλογή της κατάλληλης αλλαξιέρας είναι μια σημαντική απόφαση που θέλει αρκετή αναζήτηση. Στο superbaby μας θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από αλλαξιέρες ώστε να εντοπίσετε αυτή που σας βολεύει περισσότερο!

Προτείνονται:

Δείτε επίσης:

* Οποιαδήποτε πληροφορία παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο, δίνεται μόνο ως συμβουλή και δεν πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη ως επαγγελματική ιατρική διάγνωση ή γνώμη. Σας συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντα τον παιδίατρό σας για ιατρικά θέματα.

Call Now Button