Πώς να επιλέξω μπιμπερό για το μωρό μου;

Πώς να επιλέξω το καλύτερο μπιμπερό για το μωρό μου

Η επιλογή του σωστού μπιμπερό για το μικρό σας μπορεί να μοιάζει σαν μια απλή διαδικασία, ωστόσο με τόσες διαθέσιμες επιλογές, πολλοί γονείς δυσκολεύονται να αποφασίσουν ποιο είναι το καλύτερο.

Λαμβάνοντας υπόψη κάποια βασικά χαρακτηριστικά, μπορείτε να σχηματίσετε μια τεκμηριωμένη άποψη, η οποία θα σας βοηθήσει να πάρετε τη σωστή απόφαση που θα εξασφαλίσει το καλύτερο για το μωράκι σας!

Υλικό κατασκευής

Το πρώτο χαρακτηριστικό που πρέπει να λάβετε υπόψη, είναι το υλικό του μπιμπερό. Τα γυάλινα μπιμπερό, αποτελούν εξαιρετική επιλογή, καθώς δεν περιέχουν χημικά, και καθαρίζονται εύκολα. Παρ΄όλα αυτά, έχουν σχετικά μεγάλο βάρος, και υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν αν πέσουν.

Τα πλαστικά μπιμπερό έχουν μικρότερο βάρος, και αποτελούν μία πολύ καλή λύση για γονείς που θέλουν να είναι ευέλικτοι. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να μην περιέχουν χημικές ουσίες όπως BPA (δισφαινόλη Α) και PVC . Για να αποφύγετε την έκθεση σε αυτές τις χημικές ουσίες, αναζητήστε μπουκάλια που έχουν την ένδειξη “BPA free”.

Μέγεθος

Το μέγεθος του μπουκαλιού είναι ένας επίσης καθοριστικός παράγοντας για την επιλογή σας. Τα νεογέννητα χρειάζονται μικρά μπιμπερό, ενώ όσο μεγαλώνουν, αυξάνονται και οι ανάγκες τους. Συνήθως οι εταιρείες κατηγοριοποιούν τα μπιμπερό ως:

0m+ 1m+ 2m+ 4m+

Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι το μωρό σας αναπτύσσεται γρήγορα, επομένως ίσως είναι καλύτερο να προμηθευτείτε διαφορετικά μεγέθη για να καλύψετε τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του.

Θηλή

Σε ό,τι αφορά τη θηλή, και πάλι είναι απαραίτητο να επιλέξετε αυτή που είναι κατάλληλη για την ηλικία και την ανάπτυξη του μωρού σας. Οι θηλές αργής ροής είναι ιδανικές για νεογέννητα, καθώς μιμούνται τη ροή του μητρικού γάλακτος της μητέρας, ενώ οι θηλές μέσης και γρήγορης ροής είναι καλύτερες για μεγαλύτερα μωρά.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το σχήμα της θηλής. Οι θηλές έχουν διαφορετικά σχήματα, όπως στρογγυλές, επίπεδες ή ορθοδοντικές. Μερικά βρέφη, προτιμούν στρογγυλή θηλή, ενώ άλλα μπορεί να προτιμούν πιο επίπεδη. Δοκιμάσετε μερικά διαφορετικά σχήματα έτσι ώστε να δείτε ποιο προτιμά το μωρό σας.

Θηλές Σιλικόνης 2 Τεμάχια Μέτριας Ροής 2m+ Physio Chicco 20323-00

Κατά των κολικών

Μπιμπερό Πλαστικό Natural Feeling 0m+ 150ml Σιλικόνης Κανονικής Ροής Σιέλ Chicco 80811-21

Πολλά μπιμπερό διαθέτουν σύστημα διαφυγής αέρα, που βοηθά στη μείωση της ποσότητας αέρα που καταπίνει το μωρό σας ενώ χρησιμοποιεί το μπιμπερό. Αυτό βοηθάει σημαντικά στην πρόληψη των κολικών και των αερίων, που είναι δυστυχώς συνήθη προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μωράκια.

Καθαρισμός & αποστείρωση

Από τους σημαντικότερους παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπ’ όψην κατά την επιλογή μπιμπερό, είναι ο καθαρισμός και η αποστείρωσή τους. Αναζητήστε για όσα πλένονται εύκολα, είτε τοποθετούνται στο πλυντήριο πιάτων και στους περισσότερους αποστειρωτές.


Ένας άλλος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι το μπιμπερό θα παραμείνει καθαρό είναι να επιλέξετε όσα αποσυναρμολογούνται πλήρως, καθώς τα περισσότερα που έχουν αρκετά μέρη ή σχισμές που είναι δύσκολο να καθαριστούν από υπολείμματα γάλακτος ή βακτηρίων.

Σετ Βούρτσα Καθαρισμού Σιλικόνης Μπιμπερό Και Θηλών 2 Τεμάχια Pink Kikkaboo 31303040076


Το μπιμπερό είναι ένα βρεφικό αξεσουάρ που θα κληθείτε να χρησιμοποιήσετε καθημερινά. Λαμβάνοντας υπόψη βασικά χαρακτηριστικά όπως το υλικό κατασκευής, το μέγεθος και το είδος της θηλής, μπορείτε να επιλέξετε αυτό που βολεύει καλύτερα το μωρό σας αλλά και εσάς!


Θυμηθείτε πως κάθε μωράκι είναι διαφορετικό, επομένως είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε τον/την παιδίατρό σας για εξειδικευμένες συμβουλές σχετικά με τα μπιμπερό.

* Οποιαδήποτε πληροφορία παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο, δίνεται μόνο ως συμβουλή και δεν πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη ως επαγγελματική ιατρική διάγνωση ή γνώμη. Σας συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντα τον παιδίατρό σας για ιατρικά θέματα.

Προτείνονται:

Δείτε επίσης:

Call Now Button