Πώς να επιλέξετε το καλύτερο καρεκλάκι φαγητού

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο καρεκλάκι φαγητού

Το παιδικό καρεκλάκι φαγητού ή αλλιώς “καθισματάκι φαγητού”, είναι το κατάλληλο αξεσουάρ που σας επιτρέπει να κάνετε την ώρα του γεύματος, μια ευχάριστη εμπειρία τόσο για εσάς, όσο  και για το μωράκι σας! Πριν επιλέξετε όμως, είναι απαραίτητο να μάθετε για τα χαρακτηριστικά, τις λειτουργίες αλλά και τις ανάγκες που καλύπτει το καθένα.

Πότε μπορούν τα μωράκια να χρησιμοποιήσουν καρεκλάκια φαγητού;

Η ηλικία των 6 μηνών, είναι συνήθως μία καλή ηλικία για να χρησιμοποιήσει ένα μωρό το καρεκλάκι φαγητού. Είναι η ηλικία που μπορεί να κάτσει καθώς αρχίζουν να ‘’δένουν’’ η σπονδυλική στήλη και ο αυχένας του. Όταν λοιπόν το μωράκι αναπτύξει αυτή την ικανότητα, τότε σημαίνει πως είναι έτοιμο.

Πως να επιλέγουμε καθισματάκια φαγητού;

Έχοντας ως δεδομένο ότι το καρεκλάκι φαγητού θα χρησιμοποιείται για μεγάλο διάστημα, θα πρέπει να πληροί τα κριτήρια που θα το κάνουν κατάλληλο για το μωρό σας.

Ασφάλεια

Η ασφάλεια θα πρέπει να είναι προτεραιότητα στην επιλογή σας.
Το καρεκλάκι είναι αναγκαίο να έχει σταθερή κατασκευή ενώ θα πρέπει επίσης να διαθέτει ιμάντες τριών ή πέντε σημείων που θα διατηρούν το μωράκι σταθερό και ασφαλές. Πολλά μοντέλα έχουν ροδάκια τα οποία προσφέρουν μεγαλύτερη ευκολία στη μετακίνηση. Σε αυτά, θα πρέπει να υπάρχουν φρένα ή μηχανισμός κλειδώματος που θα διασφαλίζουν τη σταθερότητά του καθίσματος.

Λειτουργικότητα

Αφού σιγουρευτείτε πως το καρεκλάκι πληροί όλα τα απαραίτητα κριτήρια σχετικά με την ασφάλεια, το επόμενο βήμα είναι να ελέγξετε το κατά πόσο διαθέτει όλες τις λειτουργίες που θα το κάνουν εύχρηστο. Θα πρέπει λοιπόν να έχει φυσικά ανθεκτικό δίσκο για το φαγητό, ρόδες που κλειδώνουν και κρατούν το καρεκλάκι σταθερό, και να μην πιάνει πολύ χώρο.

Πολλά καρεκλάκια φαγητού διαθέτουν ειδικό καλάθι για παιχνίδια, και μηχανισμό αναδίπλωσης, καθιστώντας τα μια πολύ πρακτική επιλογή για μικρούς χώρους. Τα περισσότερα καρεκλάκια φαγητού είναι κατάλληλα από 6 μηνών έως 15 κιλά (περίπου 3 ετών).

Άνεση

Όσο το μωράκι σας βρίσκεται στο καρεκλάκι φαγητού, θα πρέπει να κάθεται άνετα και αναπαυτικά. Όπως είναι λογικό, το τμήμα το οποίο διασφαλίζει την άνεση αυτή, είναι η θέση.  Μια επαρκώς ενισχυμένη και μαλακή θέση, μπορεί να υποστηρίξει το κορμάκι και τον αυχένα του μωρού.

Καθαριότητα

Πολύ συχνά το φαγητό του μωρού εξελίσσεται σε μια περιπετειώδη διαδικασία με συχνά “ατυχήματα”. Αυτό σημαίνει πως το να καθαρίζεται το καρεκλάκι εύκολα μετά από ένα γεύμα κρίνεται απαραίτητο. Τα περισσότερα διαθέτουν κάθισμα κατασκευασμένο από pvc που προσφέρει εξαιρετική ευκολία στον καθαρισμό.

Πως χρησιμοποιείται το καρεκλάκι φαγητού;

Αν και ο σκοπός της χρήσης του γίνεται εύκολα αντιληπτός, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να προσέχετε κάθε φορά που τοποθετείτε το μωράκι σας στο καρεκλάκι φαγητού

1. Στερεώστε καλά τον ώμο, τα ποδαράκια και τη μέση του.

2. Μην τοποθετείτε το καρεκλάκι κοντά σε πολύ ζεστά ή επικίνδυνα αντικείμενα. Το μωράκι στη προσπάθειά του να τα επεξεργαστεί, μπορεί να χτυπήσει.

  1. Μην αφήνετε σε καμία περίπτωση το μωρό στο καρεκλάκι χωρίς επίβλεψη.
  2. Μην επιτρέπετε  στα μεγαλύτερα παιδιά να σκαρφαλώνουν στο καρεκλάκι ή να παίζουν με αυτό, καθώς μπορεί να ρίξουν το μωράκι.
  3. Σιγουρευτείτε ότι το τραπεζάκι που διαθέτει είναι αρκετά δυνατό και άκαμπτο ώστε να αντέχει το βάρος του μωρού και να μην υπάρχει πιθανότητα να αναποδογυρίσει.

Χρήσιμη συμβουλή:

Εκτός από τα κλασικά καρεκλάκια φαγητού πολλοί γονείς επιλέγουν τα φορητά καθισματάκια φαγητού. Τα φορητά καθισματάκια μπορούν να δεθούν με ασφάλεια σε καρέκλα ενήλικα καθώς περιλαμβάνουν ιμάντες που στερεώνουν το κάθισμα.

Τα φορητά καθισματάκια φαγητού είναι ιδιαίτερα πρακτικά καθώς είναι πτυσσόμενα, καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο και μεταφέρονται εύκολα καθώς είναι πολύ ελαφριά. Έτσι σε κάθε επίσκεψή σας ή βόλτα εκτός σπιτιού μπορείτε να έχετε πάντα μαζί σας αυτό το χρήσιμο προϊόν

Το καρεκλάκι φαγητού αποτελεί ένα διαχρονικό και απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε κουζίνα. Ωστόσο, όσο περνούν τα χρόνια, οι απαιτήσεις και τα στάνταρ ασφαλείας έχουν ανέβει σημαντικά. Θα πρέπει λοιπόν να επιλέξετε ένα καρεκλάκι φαγητού που συμβαδίζει με όλα τα σύγχρονα πρότυπα. Τέτοια καρεκλάκια φαγητού θα βρείτε στο  superbaby.gr στις καλύτερες προσφορές για εσάς!

Προτεινόμενα:

Δείτε επίσης:

* Οποιαδήποτε πληροφορία παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο, δίνεται μόνο ως συμβουλή και δεν πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη ως επαγγελματική ιατρική διάγνωση ή γνώμη. Σας συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντα τον παιδίατρό σας για ιατρικά θέματα.

Call Now Button