Πού να βάλω την κούνια του μωρού;

Πού να βάλω την κούνια του μωρού

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι νέοι γονείς, είναι το πώς θα διαμορφώσουν το παιδικό δωμάτιο. Ανεξάρτητα από τη διακόσμηση που θέλετε, πρέπει να σκεφτείτε που θα μπει το κάθε έπιπλο. Φυσικά, τη μεγαλύτερη βαρύτητα μέσα στο χώρο την έχει η κούνια, μέσα στην οποία θα περνάει ώρες το μωρό σας. 

Όταν προσπαθήσετε να ετοιμάσετε το χώρο θα πρέπει να έχετε ήδη σκεφτεί την τοποθεσία της κούνιας. Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που θα σας βοηθήσουν σ’ αυτή τη διαδικασία. Παρακάτω, θα μάθετε τι πρέπει να έχετε κατά νου για να βρείτε την καλύτερη θέση για την κούνια του μωρού σας

  • Τοποθετήστε την κούνια σε εύκολο σημείο

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να προσέξετε στο σχεδιασμό του βρεφικού δωματίου είναι η εύκολη πρόσβαση στην κούνια. Θυμηθείτε πως κατά τους πρώτους μήνες το μωρό θα ξυπνάει συχνά, ακόμα και μέσα στη νύχτα. Γι’ αυτό το λόγο, η κούνια θα πρέπει να είναι τοποθετημένη σε εύκολο σημείο, στο οποίο θα μπορείτε να φτάσετε γρήγορα. Για παράδειγμα, μπορείτε να την τοποθετήσετε κοντά στην πόρτα του δωματίου.

  • Αφήστε έναν ελεύθερο διάδρομο

Ένας απλός τρόπος για να είστε βέβαιοι πως η κούνια είναι τοποθετημένη στο σωστό σημείο είναι να ελέγξετε τους διαδρόμους που έχουν δημιουργηθεί. Πιο συγκεκριμένα, τα έπιπλα στο δωμάτιο θα πρέπει να δημιουργούν έναν άνετο διάδρομο προς την κούνια. Έτσι, θα τη φτάνετε γρήγορα και δε θα χτυπάτε κατά λάθος στα έπιπλα μέσα στο σκοτάδι.

  • Τοποθετήστε την μακριά από παράθυρα

Ακόμα ένα στοιχείο που πρέπει να προσέξετε είναι τα ρεύματα αέρα που δημιουργούνται μέσα στο δωμάτιο. Εάν τοποθετήσετε την κούνια μπροστά από το παράθυρο ή την μπαλκονόπορτα, τότε το μωρό σας θα είναι εκτεθειμένο στο ρεύμα που δημιουργείται από την ανοιχτή πόρτα. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει διάφορες ενοχλήσεις ή ακόμα και να προκαλέσει κρύωμα στο μωρό.

  • Απομακρύνετε την κούνια από τα ράφια του τοίχου

Κατά τη διαμόρφωση του παιδικού δωματίου, θα πρέπει να μειώσετε τις πιθανότητες ατυχημάτων. Έτσι, μια καλή συμβουλή είναι να τοποθετήσετε την κούνια σ’ ένα σημείο όπου δε θα υπάρχουν ράφια. Μ’ αυτό τον τρόπο, δε θα χρειάζεται ν’ ανησυχείτε μήπως πέσει κάποιο διακοσμητικό ή μπιμπελό πάνω στο μωρό σας όταν είναι ξαπλωμένο στην κούνια.

  • Μην την τοποθετείτε δίπλα στο καλοριφέρ

Θυμηθείτε να μην τοποθετήσετε την κούνια δίπλα στο καλοριφέρ ή σε κάποια άλλη πηγή θέρμανσης. Συνήθως αυτό το σημείο έχει υψηλή θερμοκρασία και το μωρό σας θα ζεσταίνεται. Αυτό είναι επικίνδυνο καθώς η θερμοκρασία στο υπόλοιπο δωμάτιο θα του φαίνεται πιο κρύα κι έτσι ενδέχεται να κρυολογήσει.

  • Αφήστε τον αέρα να κυκλοφορήσει ελεύθερα στην κούνια

Μια καλή συμβουλή είναι να τοποθετήσετε την κούνια του μωρού σας με τέτοιο τρόπο ώστε να κυκλοφορεί ο αέρας άνετα. Για παράδειγμα, αποφύγετε να την τοποθετήσετε σε κάποια γωνία που θα κλείσει τις δύο από τις τέσσερις πλευρές της. Ιδανικά, θέλετε να έχετε και τις τέσσερις πλευρές ανοιχτές. Ωστόσο, εάν αυτό δεν είναι δυνατό, προσπαθήστε να είναι οι τρεις πλευρές ελεύθερες.

Η κούνια του μωρού σας είναι μαζί με την αλλαξιέρα τα σημαντικότερα έπιπλα στο βρεφικό δωμάτιο. Στο superbaby.gr θα βρείτε ό,τι χρειαστείτε για να το ετοιμάσετε!

Προτείνονται:

Δείτε επίσης:

* Οποιαδήποτε πληροφορία παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο, δίνεται μόνο ως συμβουλή και δεν πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη ως επαγγελματική ιατρική διάγνωση ή γνώμη. Σας συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντα τον παιδίατρό σας για ιατρικά θέματα.

Call Now Button