-Καλύτερος τρόπος ζωής: Η πατρότητα πολλές φορές αποτελεί κίνητρο για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, περισσότερη γυμναστική, λιγότερο αλκόολ και λιγότερο στρες.

– Κίνητρο να σταματήσουν το κάπνισμα: Είναι αρκετοί οι μπαμπάδες που με την είδηση της εγκυμοσύνης αποφασίζουν να κόψουν τελείως το κάπνισμα ώστε να μην υποβάλλουν το μωρό τους σε παθητικό κάπνισμα. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες είναι πιο ανοιχτοί να κόψουν το τσιγάρο μετά από “σημαντικά γεγονότα της ζωής τους” με την πατρότητα να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

-Υγιή καρδιά: Ένα μωρό προστατεύει την καρδιά του πατέρα, υποστηρίζουν ερευνητές από Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Σε μια μελέτη που έγινε σε 135.000 παντρεμένους άνδρες, όσοι ήταν μπαμπάδες και είχαν δύο ή περισσότερα παιδιά είχαν 17% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή ανακοπή σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν.

Λιγότερο στρες: Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας των Η.Π.Α.οι άντρες που ζουν σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον παρουσιάζουν λιγότερα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το στρες και το άγχος. Προβλήματα όπως χρόνιοι μυϊκοί πόνοι, αϋπνία, στομαχικά προβλήματα και υπερκόπωση είναι πιο σπάνια και ηπιότερης μορφής ανάμεσα στους μπαμπάδες, που έχουν ένα σταθερό οικογενειακό περιβάλλον, από ότι στον υπόλοιπο ανδρικό πληθυσμό.

Πηγή: 4moms.gr