Γιο γιο ή παιδικό κάθισμα τουαλέτας; | Τι να επιλέξω για το παιδί μου;

Γιο γιο ή παιδικό κάθισμα τουαλέτας

Το να μάθει το παιδάκι σας να κάνει την ανάγκη του εκτός πάνας, αποτελεί κομβικό σημείο στη βρεφανάπτυξη. Η εκπαίδευση τουαλέτας είναι μία διαδικασία που απαιτεί υπομονή, επιμονή και γνώση.

Στο “ταξίδι” από την πάνα στην τουαλέτα, τις περισσότερες φορές είναι απαραίτητη η “στάση” στο γιο – γιο ή το παιδικό κάθισμα τουαλέτας. Για να αποφασίσετε ποιο από τα δύο θα επιλέξετε, είναι απαραίτητο να κατανοήσετε τη φύση τους, τις διαφορές τους, και τα πλεονεκτήματά τους.

Γιο – γιο

Το γιο – γιο είναι ουσιαστικά μια μικρογραφία της λεκάνης του μπάνιου. Πρόκειται για ένα πλαστικό δοχείο που τοποθετείται στο πάτωμα έτσι ώστε να είναι κοντά στο ύψος του παιδιού. Υπάρχουν πολλά είδη γιο γιο για να επιλέξτε όπως:

 • Κλασικά γιο γιο
 • Γιο γιο τουαλέτα
 • Γιο γιο ταξιδιού
 • Γιο γιο με χειρολαβή
 • Γιο γιο “παιχνίδια”

Τα πλεονεκτήματα του γιο γιο

 • Είναι φορητό
  Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να το τοποθετήσετε πολύ εύκολα σε όποιο χώρο επιθυμείτε, αλλά και να το πάρετε μαζί σας στο ταξίδι ή τις διακοπές.
 • Εύκολα προσβάσιμο από το παιδί
  Όταν το παιδάκι νιώθει πως είναι έτοιμο να κάνει την ανάγκη του, μπορεί απλά να πάει στο γιο γιο του, να κάτσει και να κάνει τσίσα ή κακάκια. Με άλλα λόγια, δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη βοήθεια από εσάς.
 • Το παιδί νιώθει ασφάλεια 
  Το παιδί σας νιώθει ότι έχει τον πλήρη έλεγχο, καθώς η θέση του γιο γιο είναι κατασκευασμένη έτσι ώστε να εφαρμόζει τέλεια στη λεκάνη του, κρατώντας το σταθερό.
 • Ποικιλία σχεδίων 
  Τα γιο γιο κυκλοφορούν στην αγορά σε μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων, σχεδίων και σχημάτων. Έτσι, το παιδάκι σας μπορεί να επιλέξει αυτό που του αρέσει περισσότερο, κάνοντας τη διαδικασία να μοιάζει με παιχνίδι!

Παιδικά καθίσματα τουαλέτας

Τα παιδικά καθίσματα τουαλέτας είναι ουσιαστικά μικρά καθίσματα τουαλέτας που τοποθετούνται πάνω από το υπάρχον κάθισμα της λεκάνης έτσι ώστε να βοηθήσουν τα νήπια να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν την τουαλέτα. Έχουν μικρότερο άνοιγμα από το κάθισμα τουαλέτας ενηλίκων για να αποτρέψουν τα παιδιά από το να πέσουν.
Διαθέτουν αντιολισθητικά μαξιλαράκια στο κάτω μέρος, τα οποία εφαρμόζουν σφιχτά στο υπάρχον κάθισμα τουαλέτας για να μην γλιστράει, διασφαλίζοντας την ασφάλεια του παιδιού.

Τα πλεονεκτήματα του καθίσματος τουαλέτας 

 • Εξοικείωση με τη λεκάνη
  Χρησιμοποιώντας το ειδικό κάθισμα τουαλέτας, το παιδί συνδέει με πιο άμεσο και γρήγορο τρόπο τη διαδικασία της “τουαλέτας” με τον αντίστοιχο χώρο του σπιτιού.
 • Πρακτικότητα
  Εφόσον το παιδάκι σας τοποθετείται με το σωστό τρόπο πάνω στο κάθισμα, η διαδικασία κυλάει ομαλά, χωρίς “ατυχήματα”, και έτσι αποφεύγετε το συνεχές καθάρισμα.
 • Τόνωση του ηθικού
  Με το να χρησιμοποιεί το παιδί το κάθισμα τουαλέτας, τονώνεται το ηθικό και η αυτοπεποίθησή του καθώς νιώθει πως ακολουθεί ακριβώς την ίδια διαδικασία με τους “μεγάλους”.
 • Δεν καταλαμβάνει χώρο
  Σε αντίθεση με το γιο γιο που πρέπει να τοποθετηθεί στο πάτωμα, τα εκπαιδευτικά καθίσματα τουαλέτας τοποθετούνται ακριβώς πάνω από το κανονικό χείλος της λεκάνης. Έτσι, δεν χρειάζεται να σκεφτείτε που να το τοποθετήσετε για να βολεύει και το μωράκι αλλά και εσάς.

Στο superbaby.gr θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από γιο γιο και παιδικά καθίσματα τουαλέτας που θα βοηθήσουν το παιδάκι σας να διακόψει τη χρήση της πάνας, και να “φτάσει” πιο κοντά στη χρήση της τουαλέτας!

Προτεινόμενα προϊόντα:

Δείτε επίσης:

* Οποιαδήποτε πληροφορία παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο, δίνεται μόνο ως συμβουλή και δεν πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη ως επαγγελματική ιατρική διάγνωση ή γνώμη. Σας συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντα τον παιδίατρό σας για ιατρικά θέματα.

Call Now Button