Ερχομός νεογέννητου στο σπίτι, τι πρέπει να πάρω;

Ερχομός νεογέννητου στο σπίτι, τι πρέπει να πάρω

Είστε έτοιμη να φέρετε στον κόσμο το πρώτο σας παιδάκι. Πλησιάζει η ώρα που θα μπείτε στο μαιευτήριο, και θα αποχωρήσετε από αυτό με ένα καινούριο μέλος της οικογένειας στην αγκαλιά σας. Γνωρίζουμε πως έχετε πολλές ανησυχίες σχετικά με την εγκυμοσύνη, τη διαδικασία της γέννας, και γενικότερα με τη βρεφανάπτυξη και με το πώς θα προστατέψετε ένα τόσο μικρό και ευαίσθητο πλασματάκι.

Σε περίπτωση που ένα μεγάλο τμήμα των ανησυχιών σας έχει να κάνει με το αν έχετε όλα όσα χρειάζεται ένα νεογέννητο μωρό στο σπίτι, τότε δεν είστε μόνοι. Όλοι οι νέοι γονείς, έχουν αγωνία να προσφέρουν στο μωράκι τους όλα όσα χρειάζεται για μια ομαλή, ασφαλή και άνετη ανάπτυξη.


Στο παρακάτω άρθρο θα αναφερθούμε σε μερικά από τα βασικά βρεφικά είδη που είναι απαραίτητο να βρίσκονται στο σπίτι σας κατά τον ερχομό του μωρού σας.

Καθισματάκι αυτοκινήτου

κάθισμα αυτοκινήτου

Το πρώτο που χρειάζεστε από τη στιγμή που θα βγείτε από το μαιευτήριο και θα μπείτε στο αυτοκίνητο που θα σας πάει σπίτι, είναι το καθισματάκι αυτοκινήτου.

Αποτελεί τον μοναδικό ασφαλή τρόπο μεταφοράς του μικρού σας οδικώς, και αυτό σημαίνει πως πρέπει να προμηθευτείτε αυτό που πληροί όλα τα απαραίτητα κριτήρια ασφαλείας που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου, και φυσικά ταιριάζει στις ανάγκες, και την αισθητική σας

Τα καθισματάκια αυτοκινήτου χωρίζονται στις εξής βασικές κατηγορίες: κυρίως με βάση το βάρος και ηλικιακό group του παιδιού ( Group 0+, Group 1, Group 2, Group 3)

 • Group 0+: Κατάλληλα μέχρι 13 κιλά.
 • Group 1: Από 9 κιλά έως 18 κιλά ή 9 μηνών έως 3 ετών.
 • Group 2 : Από 15 κιλά έως 25 κιλά και 3 έως 6 ετών.
 • Group 3: Για 22 έως 36 κιλά & 6 έως 12 ετών.

Σύμφωνα με τα νέα πρότυπα ασφαλείας ‘’isize’’, τα καθισματάκια αυτοκινήτου ταξινομούνται με βάση το ύψος του παιδιού, και είναι κατάλληλα από νεογέννητο περίπου 40cm έως 150cm περίπου 12 ετών. για το μωράκι σας είναι:

 

 • Να εφαρμόζει με ασφάλεια στο πίσω κάθισμα κατά προτίμηση με ISOFIX
 • Να διαθέτει πλευρική προστασία
 • Να έχει ρυθμιζόμενο ύψος/πλάτος
 • Να διαθέτει λειτουργία ανάκλησης

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα καθίσματα αυτοκινήτου μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

Πως να επιλέξουμε το καλύτερο κάθισμα αυτοκινήτου;
Τα 5 καλύτερα καθίσματα αυτοκινήτου 2022 0-36 κιλά Isofix
Τι είναι isofix;

Για το τάισμα

Ένα από τα πρώτα πράγματα με τα οποία θα πρέπει να εξοικειωθείτε ώς νέος γονιός, είναι το πώς θα ταΐσετε το μωράκι σας. Είτε πρόκειται για μητρικό γάλα, είτε για “φόρμουλα”, το μόνο σίγουρο είναι πως θα χρειαστείτε ορισμένα προϊόντα και αξεσουάρ, που θα βοηθήσουν το μωράκι αλλά και εσάς, στο να κάνετε τη διαδικασία του ταΐσματος πιο ασφαλή και εύκολη χωρίς άγχος!

μπιμπερό

Μπιμπερό
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε σε ένα μπιμπερό πριν την αγορά του, είναι το να μην περιέχει υλικά βλαβερά για την υγεία το παιδιού ( να είναι BPA free), και να διαθέτει τεχνολογία κατά των κολικών. Στη συνέχεια, επιλέξτε με βάση το επιθυμητό υλικό κατασκευής και το μέγεθος

Μέγεθος
Το μέγεθος ενός μπιμπερό, εξαρτάται κυρίως από την ηλικία του μωρού, και κατ΄ επέκταση τις διατροφικές του ανάγκες. Συνήθως τα μπιμπερό κατηγοριοποιούνται βάση ηλικίας.

Πλαστικό ή γυάλινο;
Σε ότι αφορά το υλικό, στην αγορά θα συναντήσετε δύο κατηγορίες μπιμπερό. Τα πλαστικά και τα γυάλινα.
Τα πλαστικά μπιμπερό, έχουν λιγότερο βάρος από τα γυάλινα, και έτσι είναι πιο εύκολα και πρακτικά στη μεταφορά. Από την άλλη όμως, ευνοούν την απορρόφηση οσμών, και καθαρίζονται πιο δύσκολα από τα γυάλινα.

Τα γυάλινα μπιμπερό, αν και βαρύτερα, είναι πιο εύκολα στο καθάρισμα, δεν συγκρατούν οσμές, και παράγονται πάντα από ανακυκλώσιμα, οικολογικά υλικά.

Μη ξεχάσετε, μαζί με τα μπιμπερό, να προμηθευτείτε και τα ειδικά βουρτσάκια καθαρισμού, τα οποία θα σας διευκολύνουν αφάνταστα στο πλύσιμό τους.

Θήλαστρο

θήλαστρα

Το θήλαστρο, αποτελεί το ιδανικό εργαλείο για τις μαμάδες οι οποίες είτε δυσκολεύονται με τη διαδικασία του φυσικού θηλασμού, είτε έχουν περιορισμένο χρόνο, και θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους “τράπεζα” μητρικού γάλακτος. Μπορείτε να επιλέξετε ηλεκτρικά ή χειροκίνητα θήλαστρα ανάλογα με τις ανάγκες σας. Κατά την επιλογή σας θα πρέπει να προσέξετε:

Αν είναι ηλεκτρικό:

 

 • Να είναι αθόρυβο και διακριτικό 
 • Να διαθέτει πολλά επίπεδα άντλησης
 • Να έχει ευρύ, μαλακό σιλικονούχο στόμιο 
 • Να είναι εύκολο στο καθάρισμα
 • Να είναι BPA free
 • Αν είναι χειροκίνητο:
 • Να διαθέτει άνετη λαβή
 • Μικρό βάρος
 • Να έχει ευρύ, μαλακό σιλικονούχο στόμιο 
 • Να καθαρίζεται εύκολα
 • Να είναι BPA Free

Δείτε επίσης: Τι θήλαστρο να πάρω;

Ψευδοθηλές

ψευδοθηλές

Πολλές μαμάδες αισθάνονται τοπικό πόνο στις θηλές τους  κατά το θηλασμό. Ωστόσο δεν θέλουν να διακόψουν την πολύτιμη αυτή διαδικασία. Οι ψευδοθηλές σιλικόνης είναι ένα προϊόν χαμηλού κόστους που προστατεύουν το στήθος και επιτρέπουν την συνέχιση του θηλασμού.

Το σχήμα των δίσκων και η λεπτή του επιφάνειά τους επιτρέπουν τη φυσική ροή γάλακτος κατά τον μητρικό θηλασμό, προστατεύοντας ταυτόχρονα από τυχόν δυσφορία ή πόνους.

Αποστειρωτής

αποστειρωτής

Τα νεογέννητα μωράκια έχουν σχετικά αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορούν να καταπολεμήσουν ορισμένα μικρόβια όπως οι ενήλικες.

Γι’ αυτό κρίνεται απαραίτητη η αποστείρωση όλων των αξεσουάρ που σχετίζονται με τη διατροφή τους. Ο αποστειρωτής, αποτελεί το κατάλληλο εργαλείο γι’ αυτή τη δουλειά. Αυτά που πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε έναν αποστειρωτή, είναι:

Να λειτουργεί με θερμό ατμό
Με τη χρήση θερμού ατμού, ένας αποστειρωτής, απολυμαίνει πλήρως τα αντικείμενα που τοποθετούνται στο εσωτερικό του, χωρίς τη χρήση χημικών.

Να διατηρεί την αποστείρωση για 24 ώρες
Είναι πολύ σημαντικό αλλά και πρακτικό, τα αντικείμενα και αξεσουάρ που τοποθετείτε στον αποστειρωτή, να διατηρούνται αποστειρωμένα για όσο βρίσκονται στο εσωτερικό του, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία κάθε φορά που περνάνε λίγες ώρες. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείτε χρόνο αλλά και ενέργεια!

Να διαθέτει πολλές θέσεις
Ως νέος γονιός, θα αντιληφθείτε πολύ γρήγορα πως ο χρόνος σας είναι περιορισμένος. Επομένως , το να γίνονται οι καθημερινές διαδικασίες όπως η αποστείρωση των σκευών του μωρού γρήγορα και σωστά, θα σας λύσει τα χέρια! Ένας αποστειρωτής για παράδειγμα 6 θέσεων σας επιτρέπει μέσα σε πολύ λίγο χρόνο, να αποστειρώσετε μέχρι και 6 μπιμπερό ταυτόχρονα!

Να είναι συμβατός με τα περισσότερα θήλαστρα και μπιμπερό
Κύριο χαρακτηριστικό ενός θηλάστρου, είναι η συμβατότητα. Καλό θα είναι να επιλέξετε έναν αποστειρωτή που θα είναι συμβατός  με τα περισσότερα μπιμπερό και θήλαστρα που κυκλοφορούν, έτσι ώστε να μην σας  δεσμεύσει σχετικά με τη μάρκα που θα επιλέξετε.

Θερμαντήρας

θερμαντήρας

Ένα εξίσου χρήσιμο και πρακτικό αξεσουάρ για το τάισμα του μωρού, είναι ο θερμαντήρας. Σας επιτρέπει να ζεστάνετε, ή να αποψύξετε το γαλατάκι του μωρού, σε ελάχιστο χρόνο, και χωρίς να χαθούν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που περιέχει. Μάλιστα, μπορείτε να βρείτε θερμαντήρες που συνδυάζουν και λειτουργία αποστείρωσης, για διπλό όφελος!

Πιπίλες

πιπίλες

Η σχέση ενός νεογέννητου με τη πιπίλα, διαφέρει από μωράκι σε μωράκι. Ορισμένα  δεν τη χρειάζονται, και άλλα τη θέλουν από τις πρώτες κιόλας ημέρες. Οι πιπίλες, είναι ένα πολύ απλό αξεσουάρ, το οποίο όμως σε πολλές περιπτώσεις που το κλάμα του μωρού γίνεται ανεξέλεγκτο, αποδεικνύεται σωτήριο.

Εννοείται πως πάντα θα πρέπει να είστε βέβαιοι πως το κλάμα δεν προέρχεται από κάποια σοβαρή αιτία όπως πληγή, πόνος, δυσκολία στην αναπνοή κ.α
Ενδεικτικά, σχετικά με την επιλογή πιπίλας, αυτά που θα πρέπει να προσέξετε είναι:

 • Να είναι μαλακή και απαλή με την επιδερμίδα του μωρού
 • Να είναι ανθεκτική
 • Να είναι βολική, και να μην ενοχλεί το μωράκι κατά τη διάρκεια του ύπνου
 • Να διαθέτει τρύπες αερισμού έτσι ώστε να διαπερνά ο αέρας, και να μην μένει υγρασία από τα σαλάκια.

  Η χρήση της πιπίλας από το βρέφος θα πρέπει να γίνεται με μέτρο, και να μη θεωρείται πανάκεια για την ηρεμία του μωρού, καθώς η υπέρμετρη χρήση της μπορεί να οδηγήσει σε εξάρτηση του μωρού από αυτή. Συμβουλευτείτε τον/την παιδιατρο σας σχετικά.

Αλλαξιέρα

αλλαξιλέρα

Η αλλαγή της πάνας, είναι μια διαδικασία που θα χρειαστεί να επαναλάβετε πολλές φορές. Είναι λοιπόν απαραίτητο να γίνεται με άνεση και ασφάλεια για το μωρό. Χρησιμοποιώντας αλλαξιέρα, το μωράκι σας θα ξαπλώνει αναπαυτικά, όσο εσείς το αλλάζετε!

Η αλλαξιέρα του μωρού σας είναι σημαντικό:

 • Να είναι κατασκευασμένη από 100% ασφαλή και υποαλλεργικά υλικά
 • Να τοποθετείται εύκολα σε κούνια ή κρεβατάκι 
 • Να έχει αδιάβροχο κάλυμμα
 • Να είναι κατασκευασμένη από PVC, για εύκολο καθαρισμό

Πώς θα αλλάξω την πάνα του μωρού;

Πάνες

πάνες

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει πάντα να θυμάστε σχετικά με τις πάνες είναι πως ποτέ δεν έχετε αρκετές. Πάντα θα πρέπει να υπάρχει στο σπίτι σας μεγάλο απόθεμα, καθώς πιστέψτε μας, δεν θα θέλατε να βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να αλλάξετε το μωράκι σας, και να έχετε ξεμείνει.


Ανάλογα με τη κάθε εταιρεία, υπάρχουν διάφορα μεγέθη. Εσείς επιλέξτε αυτό που εφαρμόζει καλύτερα στο κορμάκι του μωρού σας, και είναι φιλικό με την επιδερμίδα του.

Μη ξεχάσετε:
Πέρα από τις πάνες, είναι σημαντικό να τοποθετήσετε στο κρεβατάκι του μωρού αδιάβροχα σελτεδάκια – καλύμματα, τα οποία θα προστατεύσουν το στρώμα του μωρού από πιθανά “ατυχήματα”

Κάδος απόρριψης πάνας

κάδος για πάνες

Σίγουρα η αλλαγή της πάνας δεν είναι και η πιο ευχάριστη διαδικασία  για το νέο γονιό. Ένα αξεσουάρ που μπορεί να την κάνει λίγο πιο εύκολη, είναι ο ειδικός κάδος απόρριψης πάνας, ο οποίος μέσω το μηχανισμού του, τυλίγει ξεχωριστά κάθε πάνα προστατεύοντας από δυσάρεστες οσμές και μικρόβια, ενώ χωράει έως και 30 πάνες!

Για το μπάνιο

Μία από τις διαδικασίες που συνήθως τρομάζει το νέο γονιό, είναι το μπάνιο του μωρού. Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Τα νεογέννητα μωρά είναι πολύ ευαίσθητα. Ωστόσο, με τη σωστή προετοιμασία και τα κατάλληλα “εργαλεία”, το μπάνιο του μωρού σας, πολύ γρήγορα θα αποτελεί μια συνηθισμένη διαδικασία. Τα κυριότερα αντικείμενα και αξεσουάρ που θα χρειαστείτε για το μπάνιο είναι:

Βρεφική μπανιέρα

Επιλέξτε μπανιέρα για το μωράκι σας η οποία:

 • Έχει πτυσσόμενη βάση για εύκολη αποθήκευση  
 • Διαθέτει θήκες για σαμπουάν και αφρόλουτρο
 • Έχει σταθερή και στιβαρή κατασκευή

Μαξιλάρι στήριξης μπάνιου

Επιλέξτε ένα μαξιλαράκι για την μπανιέρα του μωρού σας, το οποίο να είναι αντιολισθητικό με μαλακή και απαλή υφή, και να παρέχει επαρκή υποστήριξη για το μωράκι

Θερμόμετρο μπάνιου

Πριν τοποθετήσετε το μωράκι στη μπανιέρα, θα πρέπει να σιγουρευτείτε πως το νερό βρίσκεται στη κατάλληλη θερμοκρασία για το κορμάκι του. Αυτό, μπορεί να διασφαλιστεί με ακρίβεια μόνο με ένα θερμόμετρο.

Σφουγγαράκι

Όπως θα γνωρίζετε, το δερματάκι του μωρού είναι πολύ ευαίσθητο. Γι’ αυτό και το πλύσιμό του θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά, με εξαιρετικά μαλακά σφουγγαράκια, φιλικά για την επιδερμίδα του.

Πετσέτα

Όσο σημαντικό είναι να μην κρυώσει το μωράκι όταν βρίσκεται στη μπανιέρα, άλλο τόσο σημαντικό είναι να μην κρυώσει όταν το βγάλετε από αυτή. Είναι απαραίτητο λοιπόν, μετά το μπάνιο να τυλίξετε το μωράκι με μια μαλακή, βαμβακερή, απορροφητική πετσέτα, η οποία θα καλύπτει και το κεφαλάκι του με κουκούλα.

Περισσότερα σχετικά με το μπάνιο του μωρού: “Πως να κάνω μπάνιο το μωράκι μου;”

Για το βρεφικό δωμάτιο

Κρεβατάκι

Σε ότι αφορά το κρεβατάκι του μωρού, η ασφάλεια θα πρέπει να είναι το πρώτο σας μέλημα. Από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε πριν την αγορά του, είναι:

 • Να έχει σταθερή και στιβαρή κατασκευή
 • Το πτυσσόμενο τμήμα του (που ανοίγει και κλείνει), να ασφαλίζει καλά
 • Το άνοιγμα στα κάγκελα να μην είναι πάνω από 6 εκατοστά
 • Να μην έχει μέρη που εξέχουν και μπορεί να τραυματίσουν το μωράκι

  Αφού διασφαλίσετε ότι το κρεβατάκι που θέλετε να αγοράσετε, πληροί όλα τα παραπάνω κριτήρια, στη συνέχεια επιλέξτε το χρώμα και το σχεδιασμό που ταιριάζει περισσότερο στην αισθητική του βρεφικού δωματίου.

Στρώμα

Ωστόσο, αυτό που προσφέρει άνεση στο μωράκι όταν κοιμάται, δεν είναι το κρεβατάκι, αλλά το στρώμα που βρίσκεται μέσα σε αυτό. Είναι σαφές λοιπόν, πως το βρεφικό στρώμα, θα πρέπει να είναι άριστης ποιότητας, και η επιλογή του θα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή.


Εννοείται ότι το στρώμα που θα τοποθετήσετε στο κρεβατάκι, θα πρέπει να είναι καινούργιο, και όχι μεταχειρισμένο, καθώς ένα παλιό στρώμα κρύβει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του μωρού, διότι  μπορεί να έχει μικρόβια ή μικροφθορές που θα επηρεάσουν τη σκληρότητά του.

Το σωστό στρώμα θα πρέπει:

 • Να “αγκαλιάζει” το σώμα του μωρού, χωρίς να το πιέζει
 • Να στηρίζει την σπονδυλική του στήλη.
 • Να αποτελείται από υλικά, φιλικά προς το ευαίσθητο δέρμα του μωρού
 • Να διαθέτει υποαλλεργικό ύφασμα που να “αναπνέει”
ριλάξ

Ρηλάξ

Η χαλάρωση και ο σωστός  ύπνος του μωρού, αποτελούν κύρια συστατικά της υγιούς ανάπτυξης του, και πολύ σημαντικά συστατικά για τη δική σας ξεκούραση. Πλέον, οι κούνιες (ρηλάξ) δεν έχουν καμία σχέση με τις παλαιότερες.

Είναι εξοπλισμένες με πολλά προγράμματα κίνησης και χαλάρωσης, διαθέτουν πολλές επιλογές ταλάντευσης, ελέγχονται από απόσταση με τηλεχειρισμό, ενώ πολλές διαθέτουν νανουρίσματα, ήχους της φύσης και υποδοχή για mp3!

Ένα ρηλάξ θα πρέπει:

 • Να είναι ειδικά σχεδιασμένο για την σωστή και ασφαλή υποστήριξη του μωρού
 • Να είναι κατασκευασμένο από 100% ασφαλή υλικά
 • Να είναι αθόρυβο
 • Να είναι πτυσσόμενο
 • Να έχει αντιολισθητική βάση
 • Να διαθέτει αψίδα με παιχνίδια

Βρεφικό καρότσι

καρότσι μωρού

Όταν έρθει η ώρα να βγείτε τη πρώτη βόλτα με το μωράκι σας θα χρειαστείτε φυσικά καρότσι. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως δεν είναι όλα τα καρότσια κατάλληλα για νεογέννητα. Για παράδειγμα, τα καρότσια “μπαστούνι” συστήνονται για μωρά 6 μηνών και άνω.
Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αναζητήσετε καρότσια που:

 • Είναι κατάλληλα για ηλικίες 0+
 • Διαθέτουν ρυθμιζόμενη πλάτη
 • Έχουν ιμάντες 5 σημείων για μεγαλύτερη ασφάλεια
 • Διαθέτουν αφαιρούμενη μπάρα ασφαλείας
 • Είναι εξοπλισμένα με ρυθμιζόμενο σκίαστρο που προστατεύει το μωρό από την ηλιακή ακτινοβολία
 • Είναι ελαφριά και εύκολα στη μεταφορά και αποθήκευση  
 • Να προσφέρουν καλή οδηγική συμπεριφορά
 • Έχουν συμπαγή και ανθεκτική κατασκευή

  Μια επίσης πολύ καλή και δημοφιλής επιλογή, αποτελούν τα πολυκαρότσια. Συνδυάζουν πολλές χρήσεις μαζί (καρότσι, καλαθούνα, καθισματάκι αυτοκινήτου), και μπορούν να αποτελέσουν έναν πρακτικό και έξυπνο “σύμμαχο” στη καθημερινότητά σας!

  Στο Super Baby θα βρείτε:
  Πολυκαρότσια 3 σε 1
  Συνδυάζουν καρότσι μεταφοράς με καθισματάκι αυτοκινήτου και πορτ μπεμπέ (καλαθούνα).
  Πολυκαρότσια 2 σε 1
  Συνδυάζουν συνήθως καρότσι μεταφοράς με πορτ μπεμπέ. Ωστόσο υπάρχουν και ορισμένα, των οποίων η δεύτερη λειτουργία είναι καθισματάκι αυτοκινήτου.

  Πως να επιλέξουμε το καλύτερο καρότσι;

Βρεφικά ρούχα

βρεφικά ρούχα

Ας ξεκινήσουμε από τα απαραίτητα. Σίγουρα θα χρειαστείτε  τουλάχιστον 7-9 φορμάκια έτσι ώστε να έχετε εναλλακτική σε περίπτωση που λερωθούν, μερικά καλτσάκια, και ένα καπελάκι που θα προστατεύει το κεφαλάκι του μωρού από τον ήλιο.

Όλα τα προϊόντα ένδυσης θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από 100% βαμβάκι και το πλύσιμό τους να γίνεται από ειδικά βρεφικά απορρυπαντικά

Μάθετε περισσότερα: Τι ρούχα χρειάζεται το νεογέννητο μωράκι; | Η απαραίτητη λίστα

Μπορεί, όλη η παραπάνω λίστα να σας αγχώνει με μια πρώτη ματιά, αλλά πιστέψτε μας, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Προετοιμαστείτε κατάλληλα, και απολαύστε το μοναδικό ταξίδι της μητρότητας!
Το superbaby.gr θα είναι δίπλα σε εσάς και το μωράκι σας σε κάθε βήμα.

Τι χρειάζεται το νεογέννητο στο σπίτι 1
Τι χρειάζεται το νεογέννητο στο σπίτι 4
Τι χρειάζεται το νεογέννητο στο σπίτι 5
Τι χρειάζεται το νεογέννητο στο σπίτι 6
Τι χρειάζεται το νεογέννητο στο σπίτι 7
Τι χρειάζεται το νεογέννητο στο σπίτι 8

Προτεινόμενα προϊόντα

Δείτε επίσης:

* Οποιαδήποτε πληροφορία παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο, δίνεται μόνο ως συμβουλή και δεν πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη ως επαγγελματική ιατρική διάγνωση ή γνώμη. Σας συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντα τον παιδίατρό σας για ιατρικά θέματα.

Call Now Button