8 Χρήσιμες συμβουλές για τα πρώτα Χριστούγεννα με το μωρό σας!

8 Χρήσιμες συμβουλές για τα πρώτα Χριστούγεννα με το μωρό σας!

Συμβουλές για τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού σας

Η πιο όμορφη γιορτή του χρόνου, τα Χριστούγεννα, αγγίζει την τελειότητα τώρα που είσαι γονιός. Δες τις συμβουλές μας για να σου μείνει πραγματικά αξέχαστη !

 

1) Βγείτε φωτογραφίες ! Παντού !
Το ξέρουμε ότι, έτσι και αλλιώς, αυτόν τον πρώτο χρόνο της ζωής του, έχετε βγάλει αμέτρητες φωτογραφίες το μωράκι σας. Τα Χριστούγεννα είναι μια ευκαιρία, αν δεν το έχετε ήδη κάνει, να ξεκινήσετε να βγαίνετε οικογενειακές φωτογραφίες που θα τις κοιτάζετε με νοσταλγία για όλη την υπόλοιπη ζωή σας.. Και μην ξεχνάτε ! Οι φωτογραφίες αποτελούν το πιο καλοδεχούμενο και οικονομικό δώρο για τους παππούδες !

2) Χουχουλιάστε οικογενειακά με χριστουγεννιάτικες πιτζάμες
Τίποτα δεν είναι πιο χαριτωμένο από ένα αγουροξυπνημένο μωρό ντυμένο χριστουγεννιάτικα. Το ξέρουμε ότι με την ταχύτατη ανάπτυξή που έχει θα τις φοράει μόνο για ένα μήνα, αλλά αν διαλέξετε ένα unisex σχέδιο θα μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε στο επόμενο μωρό σας ή να τις δώσετε εκεί όπου τις χρειάζονται.

3) Δημιουργείστε οικογενειακές παραδόσεις
Στολίστε το σπίτι οικογενειακά, μαγειρέψτε όλοι μαζί, φτιάξτε γλυκά, τυλίξτε δώρα, παίξτε επιτραπέζια… Διαλέξτε τι σας αρέσει να κάνετε και κάντε το νέο μέλος της οικογένειάς σας μέρος της παράδοσης.

4) Επισκεφθείτε τον Άη – Βασίλη
Σε κάθε πόλη γίνονται χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και φυσικά, σε κάθε εκδήλωση υπάρχει ένας Αη – Βασίλης. Βγάλτε το μωρό σας φωτογραφία μαζί του ή απλά επισκεφθείτε τον και αφήστε την μαγεία των εορτών να σας συναρπάσει !

5) Φτιάξε ένα ιδιαίτερο στολίδι για το δέντρο
Αν είστε από τα άτομα που συνδέουν τα στολίδια με αναμνήσεις, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ιδιαίτερο στολίδι που θα σας θυμίζει τα πρώτα σας Χριστούγεννα ως γονείς. Αυτό μπορεί να είναι είτε ένα ξύλινο στολίδι με χαραγμένο το όνομα του παιδιού σας, είτε ένα στολίδι – κορνίζα με μια οικογενειακή φωτογραφία μέσα, είτε οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε!

6) Αγοράστε του ένα συμβολικό δώρο ζωής
Τα Χριστούγεννα είναι μια ευκαιρία για να πάρουμε δώρα στους αγαπημένους μας. Μπορείτε να αγοράσετε ένα δώρο για το παιδί σας το οποίο θα το έχει για ολόκληρη τη ζωή του και ίσως καταφέρει να το δώσει κάποτε και στα δικά του παιδιά. Χρειάζεστε ιδέες; Μπορείτε να πάρετε ένα καρουζέλ, ένα μουσικό κουτί ή μια χιονόμπαλα. Οτιδήποτε πιστεύετε εσείς πως μπορεί να συμβολίσει αυτή τη μοναδική περίοδο της ζωής σας.

7) Μην ταλαιπωρείστε χωρίς λόγο στα ταξίδια σας
Αν αποφασίσατε να γιορτάζετε κάπου μακριά από το σπίτι σας θυμηθείτε: δεν υπάρχει κανένας λόγος να γεμίσετε βαλίτσες με πάνες, παιδικές τροφές και εκατοντάδες ρουχαλάκια για το μωρό. Πάνες και τροφές μπορούν να αγοραστούν και από εκεί που θα πάτε, ενώ μπορείτε να βάλετε ένα πλυντήριο μέσα στις διακοπές σας για τα ρούχα του μωρού που λερώθηκαν.

8) Μην ξοδέψετε μια περιουσία για να αγοράσετε δώρα

Σε αυτήν την ηλικία τα μωρά ούτε θα εκτιμήσουν, ούτε θα ενδιαφερθούν ιδιαίτερα με τα δώρα τους. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανόν να βρουν περισσότερο ενδιαφέρον στο χαρτί περιτυλίγματος και τις συσκευασίες. Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι λογικά θα πάρει πολλά δώρα από άλλους. Οπότε μην αγχώνεστε να βρείτε το τέλειο δώρο – πιστέψτε μας, η αγάπη σας του είναι υπέρ – αρκετή !

 

Πηγή:  babyradio.gr

Call Now Button