6 ράτσες σκύλων ιδανικές για παιδιά

6 ράτσες σκύλων ιδανικές για παιδιά

Μήπως ήρθε η ώρα να αποκτήσει το παιδί σου ένα σκυλάκι;

Τα σκυλιά δίπλα σε ένα παιδί είναι πολύ σημαντικά γιατί παρέχουν έξτρα παρέα, ενώ παίζουν μαζί τους, κάνοντας τα ευτυχισμένα. Τα σκυλιά δίνουν στα παιδιά αγάπη, ενώ αναπτύσσουν μαζί τους ξεχωριστούς δεσμούς, που οδηγούν στην ασφάλεια αλλά και στην προστασία τους πολλές φορές.

Πριν αποκτήσεις όμως ένα σκυλί βεβαιώσου πως έχεις πάρει το κατάλληλο και καλύτερο πολυκαρότσι και κάθισμα αυτοκινήτου.

Και επειδή σίγουρα το παιδί σου θα έχει ζητήσει σκυλάκι, τότε καλό θα είναι πριν αποκτήσεις ένα να λάβεις υπόψιν σου μια από τις παρακάτω ράτσες!

Bulldog

Τα bulldogs είναι από τα πιο αγαπητά σκυλιά. Έχουν χαρακτηριστικά που θα λατρέψει ένα παιδί, ενώ και τα ίδια είναι προστατευτικά απέναντι στα παιδιά. Είναι φιλικά και ο κάθε γονιός αισθάνεται άνετα αφήνοντας το παιδί του στο σπίτι μόνο του με τον σκύλο. Από τα θετικότερα στοιχεία, είναι πως τα bulldogs είναι υποαλλεργικά, οπότε δεν προκαλούν προβλήματα στα παιδιά.

 

Golden Retriever

Ακόμη μια ενεργητική και παιχνιδιάρικη ράτσα. Είναι φιλικά με αγνώστους ενώ από την πρώτη ημέρα γίνονται οι καλύτεροι φίλοι των παιδιών. Είναι αφοσιωμένα και πιστά, ενώ παίρνουν μέρος σε όποιο παιχνίδι τους ζητηθεί.

 

Beagle

Ένα σκυλί που το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Ιδανική ράτσα για παιδιά, καθώς είναι ένα σκυλί ευγενικός, παιχνιδιάρικο και… τρέχει διαρκώς! Το beagle θεωρείται ως ένα από τα σκυλιά με τις λιγότερες πιθανότητες να νοσήσει, οπότε είναι ασφαλές για το παιδί σας. Η συγκεκριμένη ράτσα θεωρείται ως μια από τις εξυπνότερες.

 

Boxer

Μια από τις πιο δημοφιλής ράτσες σκυλιών για παιδιά. Μεγαλόσωμα αλλά ευγενικά με τους μικρούς τους φίλους, αναλαμβάνουν ενστικτωδώς την φύλαξη των παιδιών και την διασκέδαση τους. Το κοντό τους τρίχωμα απαιτεί δεν συχνή φροντίδα και αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματά τους.

Labrador

Το δημοφιλέστερο σκυλί σε οικογένεια. Το λαμπραντόρ είναι το ιδανικό σκυλί αν υπάρχει παιδί στο σπίτι. Εκδηλώνει την αγάπη του για το παιδί που βρίσκεται στο σπίτι σε κάθε ευκαιρία ενώ είναι αφοσιωμένο στον μικρό του φίλου και δίπλα του ανά πάσα στιγμή. Είναι από τα εξυπνότερα σκυλιά και δεν υπάρχει πρόβλημα στην εκπαίδευση του.

Collie

Ακόμη μια σπουδαία ράτσα για συντροφιά στο παιδί. Ενστικτωδώς προστατεύει τα μωρά από την πρώτη στιγμή, ενώ είναι ενεργητικά και έξυπνα. Ένα από τα θετικότερα στοιχεία του χαρακτήρα τους είναι πως ακούν εντολές και από τα παιδιά, κάτι που τα κάνει την ιδανική συντροφιά!

 

Πηγή : thedot.gr

Call Now Button