5 λόγοι που το παιδί σας είναι νευρικό

5 λόγοι που το παιδί σας είναι νευρικό

Αν το παιδί σας είναι διαρκώς μέσα στα νεύρα και δεν μπορείτε να καταλάβετε το γιατί, ήρθε η ώρα να αναζητήσετε με μεγαλύτερη συνέπεια τις αιτίες. Το mother.gr καταγράφει τις πέντε πιο συνηθισμένες…

  • Το πρώτο που πρέπει να διερευνηθεί σε περιπτώσεις που το παιδί είναι σχεδόν μόνιμα νευρικό είναι αν υπάρχουν παθολογικά αίτια που έχουν ως αποτέλεσμα τη συγκεκριμένη ψυχολογική κατάσταση.
  • Από εκεί και πέρα, η συνεχόμενη νευρικότητα του παιδιού σας οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες, εντός κι εκτός σπιτιού. Μήπως, για παράδειγμα, κατά κανόνα επικρατεί αναστάτωση στο οικογενειακό του περιβάλλον; Μήπως οι εντάσεις μεταξύ των γονιών του είναι στην ημερήσια διάταξη και έτσι δεν μπορεί να βρει γαλήνη.
  • Παρόμοια κατάσταση με την παραπάνω είναι όταν η μανούλα, προσπαθώντας να τα προλάβει όλα, είναι συνεχώς νευρική και πολλές φορές απότομη απέναντι στο παιδί. Όταν το παιδί λοιπόν εισπράττει τέτοια ερεθίσματα από τη γυναίκα που το έφερε στον κόσμο, νομοτελειακά δε θα αισθάνεται όμορφα. Κάθε άλλο!
  • Αναρωτηθείτε επίσης αν παρέχετε ως γονείς στο παιδί τη συναισθηματική και γενικότερη κάλυψη που έχει ανάγκη. Αν κάνετε μια έντιμη ενδοσκόπηση, μπορεί να διαπιστώσετε ότι το παραμελείτε, δεν του δίνετε τη δέουσα σημασία και γενικά δεν επιτελείτε με τον καλύτερο τρόπο το ρόλο σας.
  • Τέλος, η νευρικότητα του παιδιού μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη δραστηριοτήτων. Είναι σε μια ηλικία που έχει ανάγκη από δραστηριότητες εκτός σπιτιού και όχι να είναι κλεισμένο στους τέσσερις τοίχους. Η συσσωρευμένη, καταπιεσμένη ενέργειά του λοιπόν εκτονώνεται με νεύρα!

 

Πηγή: mother.gr

Call Now Button