15 βρεφικά αξεσουάρ που θα σας λύσουν τα χέρια | Οδηγός για νέους γονείς

βρεφικά αξεσουάρ που θα σας λύσουν τα χέρια

Το να γίνει κανείς γονιός είναι αναμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα δώρα της ζωής. Η ευτυχία της δημιουργίας ενός ανθρώπου δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο συναίσθημα. Εάν το έχετε βιώσει, σίγουρα καταλαβαίνετε αυτό που περιγράφουμε. Αν πάλι πρόκειται να γίνετε γονείς σύντομα, σας προτρέπουμε να ζήσετε κάθε δευτερόλεπτο αυτού του μαγικού και μοναδικού ταξιδιού!

Ωστόσο κάθε γονιός μπορεί να σας διαβεβαιώσει πως το να συμβάλει κάνεις σωστά στη διαδικασία της βρεφανάπτυξης, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όλα τα παιδιά, και ιδίως τα βρέφη, απαιτούν αμέριστη καθημερινή φροντίδα και προσοχή, γεγονός που συχνά αγχώνει τις μέλλουσες μαμάδες και τους μελλοντικούς μπαμπάδες.

Στο superbaby.gr ειδικευόμαστε στη φροντίδα του παιδιού, και είμαστε εδώ για να σας πούμε ότι πολλά από τα πράγματα για τα οποία αγχώνεστε, είναι πιο απλά αρκεί να έχετε όλα όσα χρειάζεστε. Γι΄αυτό, δημιουργήσαμε μία λίστα με όλα τα βρεφικά είδη τα οποία θα κάνουν την καθημερινή φροντίδα του παιδιού σας αρκετά πιο εύκολη!

Αξεσουάρ φαγητού

Από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να μάθετε ως νέοι γονείς είναι το πώς θα μπορέσετε να ταΐσετε το μικρό σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εξασφαλίζοντας ασφάλεια, πρακτικότητα και άνεση. Σε ό,τι αφορά τη διατροφή των βρεφών, τα πράγματα είναι πολύ απλά μιας και το μητρικό γάλα είναι το μόνο που χρειάζονται τον πρώτο καιρό. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα αξεσουάρ που σχετίζονται με τη σίτισή του, που θα κάνουν την όλη διαδικασία πολύ πιο εύκολη.

Θήλαστρα

Τα οφέλη του θηλασμού και του μητρικού γάλακτος είναι πραγματικά μοναδικά. Μέσω αυτού, το μωράκι λαμβάνει όλα τα αναγκαία θρεπτικά συστατικά για την υγιή ανάπτυξή του. Ταυτόχρονα, τα οφέλη το θηλασμού είναι εξίσου σημαντικά και για τη μητέρα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο θηλασμός προστατεύει από τον καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών.

 

Συχνά όμως, για πολλούς λόγους οι μαμάδες δεν μπορούν πια να πραγματοποιήσουν φυσικό θηλασμό. Γεννάται έτσι η ανάγκη να βρεθεί μια εναλλακτική λύση. Τα θήλαστρα, δίνουν τη δυνατότητα στις μαμάδες να δημιουργήσουν τη δική τους “τράπεζα” γάλακτος, απαλλάσσοντας τες ταυτόχρονα και από το άγχος σχετικά με την ποσότητα που παράγουν. Σε ό,τι αφορά την επιλογή του κατάλληλου θηλάστρου για εσάς, μπορείτε να συμβουλευτείτε το αντίστοιχο άρθρο μας: “Τι θήλαστρο να επιλέξω;

Μαξιλάρια θηλασμού

Αναφέραμε επιγραμματικά τα ευεργετικά οφέλη του θηλασμού και του μητρικού γάλακτος. Ωστόσο, κάτι σημαντικό που συχνά παραβλέπεται είναι η διατήρηση σωστής στάσης σώματος τόσο από το βρέφος, όσο και από τη θηλάζουσα. Αυτό θα συμβάλλει όχι μόνο σε μία πιο ασφαλή διαδικασία αλλά και σε μεγαλύτερη άνεση και για τους δύο.


Το αξεσουάρ που εξασφαλίζει τα παραπάνω είναι το μαξιλάρι θηλασμού. Το σχήμα του “αγκαλιάζει” με τον καλύτερο τρόπο το κορμάκι του μωρού όσο εσείς το θηλάζετε. Ταυτόχρονα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και κατά τη διάρκεια που ταΐζετε το μωράκι με το μπιμπερό

Θερμαντήρες μπιμπερό

Ο χρόνος για κάθε γονιό είναι πραγματικά πολύτιμος. Το να ζεστάνετε και να ελέγξετε τη θερμοκρασία του γάλακτος του μωρού, είναι μια διαδικασία που θα χρειαστεί να κάνετε καθημερινά. Τι θα λέγατε αν υπήρχε μία συσκευή που μπορεί να το κάνει σε μόλις 5 λεπτά, ενώ ταυτόχρονα εξουδετερώνει το 99% των οικιακών βακτηρίων και μικροβίων. O θερμαντήρας μπιμπερό κάνει ακριβώς αυτό, γλιτώνοντας σας πολύτιμο χρόνο που θα χάνατε πάνω από ένα μπρίκι. 

Βούρτσες καθαρισμού μπιμπερό

Το να ταΐσετε το μωράκι σας προετοιμάζοντας το γαλατάκι του με τον κατάλληλο τρόπο είναι το ένα τμήμα της διαδικασίας. Όπως και με τα περισσότερα βρεφικά αξεσουάρ φαγητού, μετά τη χρήση τους απαιτείται επιμελές καθάρισμα. Αυτό, ειδικά στην περίπτωση των μπιμπερό μπορεί να αποδειχθεί αρκετά δύσκολο χρησιμοποιώντας ένα συμβατικό σφουγγάρι.

 

Η βούρτσα καθαρισμού μπιμπερό επιταχύνει και διευκολύνει το πλύσιμο τους έτσι ώστε να μπορείτε να περνάτε περισσότερο χρόνο με το μωράκι σας και όχι πάνω από τον νεροχύτη. Επιπλέον η βάση της βούρτσας στέκεται όρθια για να στεγνώνει γρήγορα και να αποφεύγεται η συγκέντρωση μικροβίων αφού τελειώσετε.

Σαλιάρες σιλικόνης με συλλέκτη τροφίμων

Γνωρίζουμε πως το φαγητό του μωρού συχνά αποδεικνύεται ιδιαίτερα περιπετειώδες καθώς συνοδεύεται από “ατυχήματα”. Έτσι, καταλήγετε να πλένετε τα ρουχαλάκια του πολύ πιο συχνά απ’ ότι θα θέλατε. Οι σαλιάρες  προστατεύουν τα ρούχα του μωρού από ανεπιθύμητους λεκέδες ενώ ταυτόχρονα κρατούν το κορμάκι του στεγνό.

 

Αυτό που διαφοροποιεί τις σαλιάρες σιλικόνης με συλλέκτη, από τις παραδοσιακές υφασμάτινες, είναι η αδιαβροχοποίηση που διαθέτουν, καθώς και ο συλλέκτης ο οποίος μαζεύει τα υπολείμματα τροφών που διαφορετικά θα έπεφταν στο πάτωμα ή στα ρουχαλάκια του.

Αποστειρωτές

Τα βρέφη δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένα, με αποτέλεσμα να έχουν ευάλωτο ανοσοποιητικό σύστημα. Έτσι, πολλά μικρόβια που για έναν ενήλικα θα ήταν “άκακα”, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στο μωράκι. Επομένως η αποστείρωση των αντικειμένων που χρησιμοποιεί είναι εξαιρετικά απαραίτητη ιδίως τους πρώτους 6 μήνες. Ένας αποστειρωτής μπορεί να πετύχει πλήρη αποστείρωση σε μόλις 5 λεπτά!

Αξεσουάρ αλλαγής πάνας

Η αλλαγή της πάνας του μωρού, και τα ανεπιθύμητα “ατυχήματα”, συχνά τρομάζουν τους νέους γονείς. Είναι αλήθεια πως με την εξάσκηση και την εμπειρία έρχεται η άνεση, παρ΄όλα αυτά, βάζοντας στην καθημερινότητά σας ορισμένα αξεσουάρ, όλα όσα σχετίζονται με την αλλαγή της πάνας και τη διαχείριση των “ διαρροών” μπορούν να γίνουν πολύ πιο απλά και εύκολα!

Αδιάβροχα σελτεδάκια – καλύμματα

 Το να καθαρίσετε το λερωμένο στρωματάκι του παιδικού κρεβατιού, είναι δύσκολη υπόθεση. Αντ΄ αυτού, μπορείτε να τοποθετήσετε αδιάβροχα σελτεδάκια – καλύμματα πάνω από το στρώμα, έτσι ώστε να γλιτώσετε την πιθανή ανεπανόρθωτη ζημιά.

 

Τα καλύμματα αυτά είναι ειδικά κατασκευασμένα έτσι ώστε να επιτρέπουν στο ευαίσθητο δερματάκι του μωρού να αναπνέει προσφέροντας μέγιστη υγιεινή προστασία, ενώ τοποθετούνται πολύ εύκολα σε κάθε τύπο στρώματος.

Αλλαξιέρες

Ίσως το πιο πρακτικό αξεσουάρ για την αλλαγή της πάνας. Τοποθετείται συνήθως πάνω στη συρταριέρα. Είναι σημαντικό να επιλέξετε αλλαξιέρα η οποία θα έχει ανατομικό σχήμα και θα είναι αναπαυτική για το μωράκι σας. Ένα επίσης σημαντικό χαρακτηριστικό που θα πρέπει να έχει, είναι ο εύκολος καθαρισμός έτσι ώστε να γλιτώνετε πολύτιμο χρόνο καθημερινά.

 

Για τη μέγιστη ευκολία στο καθάρισμα, προτείνουμε την αγορά αλλαξιέρας με αδιάβροχο κάλυμμα από PVC. Μπορείτε φυσικά να επιλέξτε και υφασμάτινη αλλαξιέρα σε περίπτωση που θέλετε κάτι πιο “τρυφερό” για το μωράκι σας. 

Κάδος απόρριψης πάνας

Αν έχετε δοκιμάσει να πετάξετε τις χρησιμοποιημένες πάνες σε έναν συμβατικό κάδο, θα έχετε διαπιστώσει σίγουρα πως οι δυσάρεστες οσμές παραμένουν σε έντονο βαθμό. Ο ειδικός κάδος απόρριψης πάνας, σας απαλλάσει από αυτή τη δυσάρεστη αίσθηση, καθώς με το που τοποθετείτε  την πάνα μέσα, το σύστημα σφραγίσματος και περιστροφής απομονώνει μυρωδιές και τα μικρόβια, ενώ το αντιβακτηριδιακό φιλμ σκοτώνει το 99% των μικροβίων. Επιπλέον, τα χέρια σας θα μείνουν καθαρά καθώς το ενσωματωμένο έμβολο σπρώχνει αυτόματα την πάνα προς τα μέσα.

Αξεσουάρ για τη βόλτα του μωρού

Επιτέλους, ώρα για βόλτα στο πάρκο, ή εκδρομή με το αυτοκίνητο. Τι γίνεται όμως όταν ενώ είστε ήδη εκτός σπιτιού, αντιλαμβάνεστε πως δεν έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα για την αλλαγή πάνας, ή για το τάισμα του μωρού;
Τα παρακάτω αξεσουάρ σίγουρα θα σας απαλλάξουν από αυτού του είδους τα άγχη στις βολτούλες με το μωράκι σας!

Τσάντα αλλαξιέρα

O καλύτερος σύντροφος στη βόλτα με το μωράκι. H τσάντα αλλαξιέρα χωράει κυριολεκτικά όλα όσα χρειάζεστε. Μπουκάλια, μπιμπερό, πάνες, μαντηλάκια, αλλαξιέρα και πολλά άλλα! Ειδικότερα, οι θήκες για τα μπιμπερό και το φαγητό του μωρού είναι ισοθερμικές έτσι ώστε να διατηρείται η επιθυμητή θερμοκρασία. Η τσάντα αλλαξιέρα είναι κατάλληλη για χρήση ως τσάντα χειρός ή πλάτης, και μπορεί επίσης να κρεμαστεί στο καρότσι προσφέροντάς σας μεγαλύτερη ευελιξία κινήσεων.

Πιπίλες

Τα μωρά από τη φύση διαθέτουν το ένστικτο του θηλασμού. Η πιπίλα προσφέρει ευχαρίστηση στα βρέφη, καθώς λειτουργεί ως υποκατάστατο της μητρικής θηλής. Έχει αποδειχθεί πως το πιπίλισμα βοηθάει στην έκκριση ορμονών που συνδέονται με την ευτυχία, στη μείωση του άγχους και τον ύπνο. Επομένως η ηρεμία του βρέφους κατά τη διάρκεια της βόλτας σας, είναι κάτι που θα σας διευκολύνει σημαντικά.

Οργανωτές αυτοκινήτου

Για να κυλήσει “ομαλά” η βόλτα με το αυτοκίνητο, είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα για την φροντίδα και την απασχόληση του μωρού όπως μπιμπερό, παιχνίδια, τάμπλετ κ.α. Οι οργανωτές αυτοκινήτου τοποθετούνται και αφαιρούνται πολύ γρήγορα, ταιριάζουν στα περισσότερα καθίσματα αυτοκινήτου, και καθαρίζονται εύκολα.

Οργανωτής καροτσιού

Βασισμένος στην ίδια φιλοσοφία, ο οργανωτής καροτσιού είναι ουσιαστικά ένα τσαντάκι το οποίο κρεμιέται συνήθως στο χερούλι του καροτσιού και μπορεί να χωρέσει όλα τα βασικά αξεσουάρ που θα χρειαστείτε στη βόλτα με το μωράκι σας, ενώ τα καθιστά άμεσα προσβάσιμα ανά πάσα στιγμή.

Αξεσουάρ προστασίας του μωρού

Κάθε γονιός θέλει να ξέρει πως το παιδάκι του δεν κινδυνεύει. Δυστυχώς δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης έλεγχος των πιθανών κινδύνων εκτός σπιτιού. Μπορεί όμως να υπάρξει σε πολύ μεγάλο βαθμό εντός του. Η λίστα με τα παρακάτω βρεφικά αξεσουάρ, θα διασφαλίσει τόσο την επίβλεψη, όσο και την προστασία του μωρού από βασικούς κινδύνους μέσα στο σπίτι.

Ενδοεπικοινωνία μωρού

Το να μπορείτε να επιβλέπετε το μωράκι σας ανά πάσα στιγμή ακόμα και όταν δεν βρίσκεστε στο ίδιο δωμάτιο, σας δίνει μία απίστευτη αίσθηση ασφάλειας. Η ενδοεπικοινωνίες μωρού, εκτός του ότι σας επιτρέπουν να ακούσετε αν το μωράκι κλάψει, σας επιτρέπουν επίσης να το βλέπετε μέσω κάμερας. Μάλιστα, ορισμένα μοντέλα μπορούν να συνδεθούν με το κινητό σας τηλέφωνο έτσι ώστε να έχετε εικόνα του μικρού σας όπου και αν βρίσκεστε!

Προστατευτικά για μωρά

Όταν αναφερόμαστε σε προστατευτικά για μωρά, εννοούμε μια σειρά από αξεσουάρ που εξασφαλίζουν την σωματική ασφάλεια του μωρού μέσα στο σπίτι. Μερικά από αυτά είναι τα προστατευτικά για πρίζες, οι μπάρες ασφαλείας για τις σκάλες ή γενικότερα για χώρους στους οποίους θέλετε να περιορίσετε την πρόσβαση του μωρού, προστατευτική μπάρα για κρεβάτι έτσι ώστε να μην ανησυχείτε για πιθανή πτώση, ασφάλειες ντουλαπιών, και τέλος ειδικές βρεφικές επιγονατίδες για την προστασία των γονάτων του μωρού κατά το μπουσούλημα.

Δείτε χρήσιμες συμβουλές & tips για την επιλογή των βρεφικών αξεσουάρ που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη!

Βρεφικά αξεσουάρ συμβουλές
Βρεφικά αξεσουάρ συμβουλές 4
Βρεφικά αξεσουάρ συμβουλές 5
Βρεφικά αξεσουάρ συμβουλές 6

Στο superbaby.gr έχοντας πάντα ως γνώμονα τη φροντίδα του παιδιού και τη διευκόλυνση των γονέων, δημιουργήσαμε την παραπάνω λίστα με βρεφικά αξεσουάρ που θα κάνουν τις περισσότερες από τις καθημερινές δραστηριότητες με το μωράκι σας πολύ πιο άνετες!

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Προτεινόμενα προϊόντα

Δείτε επίσης:

* Οποιαδήποτε πληροφορία παρέχεται σε αυτόν τον ιστότοπο, δίνεται μόνο ως συμβουλή και δεν πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη ως επαγγελματική ιατρική διάγνωση ή γνώμη. Σας συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντα τον παιδίατρό σας για ιατρικά θέματα.

Call Now Button