Μάθε στο παιδί σου να περιμένει | 4 τρόποι για να το καταφέρεις

Μάθε στο παιδί σου να περιμένει | 4 τρόποι για να το καταφέρεις

Δεν είναι εύκολο για κάθε ενήλικα να μάθει να περιμένει υπομονετικά, πόσο μάλλον για ένα παιδί! Όμως, υπάρχουν μέθοδοι με τις οποίες μπορείς να διδάξεις στο παιδί σου τον αυτοέλεγχο. Η απλότητα είναι το «κλειδί» που έχεις στα χέρια σου, αξιοποίησέ την στο έπακρο!

Aπεικόνισε την ώρα

Τα παιδιά αρχίζουν ν’ αναπτύσσουν την αφηρημένη σκέψη γύρω στην ηλικία των 9 ετών. Πριν από αυτό, το μυαλό τους λειτουργεί μ’ έναν πιο συγκεκριμένο τρόπο, γι ‘αυτό ίσως είναι δύσκολο γι’ αυτά να διακρίνουν τη διαφορά μεταξύ 15 και 45 λεπτών. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να απεικονίσεις την ώρα.

Λάθος: «Φεύγουμε σε μια ώρα». «Έχεις 10 λεπτά για να μαζέψεις τα παιχνίδια σου».

Σωστό: «Ο μπαμπάς θα είναι σπίτι απ’ τη δουλειά όταν ο ήλιος κατέβει πίσω από εκείνη την οροφή».

Η αναμονή δεν θα είναι τόσο σοβαρή για ένα παιδί εάν μπορεί να κάνει μια σύγκριση.

Μάθε στο παιδί σου παιχνίδια που μπορεί να παίζει μόνο του

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους το παιχνίδι μόνο του είναι σημαντικό για τα παιδιά. Ένας από αυτούς είναι ότι μπορεί να το διασκεδάσει οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Η φαντασία των παιδιών δεν έχει όρια και αυτά τα παιχνίδια δεν απαιτούν προετοιμασία ή ειδικά αντικείμενα.

Λάθος είδος παιχνιδιών: Τα παιχνίδια σε smartphone ή tablet γιατί εμποδίζουν την ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας.

Σωστά παιχνίδια: Παζλ, κυνήγι θησαυρού, φτιάχνοντας παραμύθια, παιχνίδια ρόλων, κλπ.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να διδάξεις ένα παιδί να παίζει μόνο του και τα αποτελέσματα θα ξεπεράσουν όλες τις προσδοκίες!

Ένα παιχνίδι για δημόσιους χώρους που θα σε σώσει

Είναι πάντα βαρετό για τα παιδιά να περιμένουν μέχρι να έρθει το λεωφορείο ή να γυρίσει η μαμά απ’ το κατάστημα. Γι’ αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει ένας εξαιρετικός τρόπος για ν’ αποσπάσεις την προσοχή του παιδιού σου απ’ τον χρόνο!

Το παιχνίδι: Δύο συμμετέχοντες κάνουν μια ευχή και συμφωνούν σ’ ένα χαρακτηριστικό που θα αναζητήσουν στα γύρω αντικείμενα (χρώμα, σχήμα, πρώτο γράμμα ενός ονόματος). Ο πρώτος που θα μετρήσει 20 αντικείμενα με το επιλεγμένο χαρακτηριστικό κερδίζει και έχει το δικαίωμα να απαιτήσει την εκπλήρωση της επιθυμίας του.

Ένας απλός τρόπος να μην ενοχλεί τους ενήλικες

Η Allison Hendrix είναι μια blogger και μητέρα δύο παιδιών, της οποίας ο κανόνας που έχει για να μην ενοχλούν τα παιδιά τους ενήλικες, χαρακτηρίστηκε ως λαμπρός κι απλός!

Ο κανόνας: Όταν ένα παιδί θέλει να πει κάτι ενώ ο γονέας του μιλάει σε κάποιον άλλο, θα πρέπει απλά να βάλει το χέρι στο χέρι ή τον ώμο του γονέα του. Εάν ο γονιός αγγίξει το χέρι τους σε απάντηση, αυτό σημαίνει ότι το παιδί έχει «ακουστεί» και ο γονέας θα του απαντήσει το συντομότερο δυνατό!

Γιατί λειτουργεί: Διατηρώντας την επαφή, ο ενήλικας καθιστά σαφές ότι το παιδί αντιμετωπίζεται με σεβασμό και δεν αγνοείται.

 

Πηγή: ipop.gr

Call Now Button