Πως θα μάθει το παιδί να κοιμάται πάλι στο κρεβάτι του;

Πως θα μάθει το παιδί να κοιμάται πάλι στο κρεβάτι του;

Οι νέες μαμάδες συχνά αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα με τα μωράκια τους που δεν ξέρουν πως να τα διαχειριστούν.

Οι περισσότερες παραπονιούνται για τις ώρες του ύπνου και συνδυάζουν αυτή την ανησυχία των παϊδιών τους με το χαρακτηριστικό της υπερκινητικότητας. Παραπονιούνται ότι από τους πρώτους μήνες τα μωράκια τους έμαθαν να κοιμούνται στην αγκαλιά τους και μεγαλώνοντας είναι αρκετά δύσκολο να συνηθίσουν διαφορετικά.

Συνήθως παρατηρούν ότι οποιοσδήποτε άλλος τρόπος καταλήγει σε γοερά κλάματα. Εκτός αυτού κατά τη διάρκεια της νύχτας ξυπνούν αρκετές φορές με αποτέλεσμα οι ίδιες να προσπαθούν συνεχώς να τα καθησυχάσουν.

Η ερώτηση είναι μια και είναι πραγματικά από τις συνηθέστερες: ”Πως θα μάθει το παιδί να κοιμάται πάλι στο κρεβάτι του;”

Σίγουρα ΄χετε να διανύσετε ένα δύσκολο δρόμο τώρα που το μικρό σας έχει μάθει να κοιμάται μαζί σας. Φυσικά, αυτό του είναι πιο ευχάριστο από το να κοιμάται μόνο του, γι’ αυτό και δεν θα συμβιβαστεί εύκολα, όταν θα θελήσετε να του στερήσετε τη νυχτερινή επαφή μαζί σας.

Οι λύσεις είναι δύο:

Ή θα πρέπει να το πάρετε απόφαση ότι το παιδί σας θα κοιμάται μαζί σας, επειδή το έχει ανάγκη, και να μην αγχώνεστε, γιατί μεγαλώνοντας κάποια στιγμή θα το σταματήσει.

Ή θα πρέπει να μένετε μαζί του στο δωμάτιό το μέχρι να κοιμηθεί.

Βέβαια, για ένα διάστημα θα υπάρχουν τα βραδινά κλάματα και χρειάζεται να δείξετε υπομονή. Συνιστάται όμως η κίνηση – όποια κι αν είναι – να γίνει πριν γεννηθεί ένα δεύτερο παιδί στην οικογένεια. Γιατί αν με την έλευση του δεύτερου παιδιού, απομακρυνθεί από το δωμάτιό σας, τότε θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα και θα του δημιουργηθεί η λανθασμένη πεποίθηση ότι το αγαπάτε λιγότερο.

 

Πηγή:  faysbook.gr

Call Now Button