Βλέπετε 1–50 από 112 αποτελέσματα

Παιδικά πατίνια

Όλα τα παιδιά, κυρίως από μία ηλικία και έπειτα έχουν ανάγκη από εκτόνωση και παιχνίδι εκτός σπιτιού. Τα πατίνια είναι από τις πρώτες επιλογές των παιδιών που συνδυάζουν βόλτα και διασκέδαση μαζί! Ωστόσο, τα παιδικά πατίνια, διατίθενται σε τόσο μεγάλη ποικιλία, που συχνά οι γονείς δυσκολεύονται να αποφασίσουν ποιο είναι το κατάλληλο για το παιδάκι τους. Παρακάτω θα εξετάσουμε τα κριτήρια που πρέπει να λάβετε υπόψη, όπως επίσης και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα παιδικά πατίνια γενικότερα.

Γιατί να επιλέξετε παιδικό πατίνι για το παιδί σας;

Η χρήση παιδικών πατινιών από τα παιδιά:
1. Τα βοηθάει στο να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση αναπτύσσοντας τις κινητικές τους δεξιότητες
2. Αποτελεί έναν πρόσθετο τρόπο δραστηριότητας και άσκησης
3. Τα προετοιμάζει για την εκμάθηση χρήσης ποδηλάτου 
4. Τα βοηθάει να αντιληφθούν καλύτερα την αίσθηση απόστασης – ταχύτητας 
5. Μπορεί να αποτελέσει μια όμορφη δραστηριότητα για όλη την οικογένεια 

Ασφάλεια
Η ασφάλεια πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα στη βόλτα με το πατίνι. Κράνος, επιγονατίδες και επιαγκωνίδες αποτελούν τον απαραίτητο εξοπλισμό που κάθε παιδάκι θα πρέπει να φοράει πριν από τη βόλτα του. Εξίσου σημαντική είναι και η επιλογή της τοποθεσίας. Θα πρέπει να επιλέξετε έναν δρόμο χωρίς αυτοκίνητα, ένα πάρκο ή μια μεγάλη αλάνα όπου μπορείτε να επιβλέπετε συνεχώς το παιδάκι σας.

Είναι το παιδί μου έτοιμο για πατίνι; 
Το σημείο ανάπτυξης των κινητικών δεξιοτήτων διαφέρει από παιδί σε παιδί. Γι’ αυτό το λόγο, η ικανότητα ενός παιδιού να περπατήσει με σταθερό ρυθμό μπορεί συνήθως να καθοριστεί εάν ένα παιδί είναι έτοιμο για πατίνι. Αυτό συνήθως ξεκινάει  από την ηλικία των 2 ετών.

Τύποι παιδικών πατινιών 
Οι διαθέσιμοι τύποι πατινιών, καθορίζονται κυρίως από την ηλικία και το επίπεδο ανάπτυξης της ικανότητας ισορροπίας του παιδιού. Έτσι, στην αγορά θα βρείτε:

  • Δίτροχα παιδικά πατίνια

    Πρόκειται για τα κλασικά πατίνια που όλοι γνωρίζουμε.  Είναι σχεδιασμένα για λίγο μεγαλύτερα παιδιά (περίπου 7-8 ετών), και αντέχουν συνήθως μέγιστο βάρος έως 100 κιλά γεγονός που τα καθιστά κατάλληλα ακόμη και για ενήλικες. Στα πατίνια αυτά, σε αντίθεση με τα τρίτροχα, περιστρέφεται πλήρως το τιμόνι. Πολλές φορές διαθέτουν και χειρόφρενο πέρα από το ποδόφρενο στον πίσω τροχό, προσφέροντας μεγαλύτερο έλεγχο  κατά το φρενάρισμα.

  • Τρίτροχα πατίνια 

    Τα τρίτροχα πατίνια απευθύνονται σε μικρότερα παιδιά (από 3 ετών και άνω), διαθέτουν τιμόνι που δεν περιστρέφεται, έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη σταθερότητα και ασφάλεια. Ο χειρισμός της κατεύθυνσης του πατινιού γίνεται μόνο με τη μεταβολή του βάρους του παιδιού προς την αντίστοιχη κατεύθυνση. Έτσι βελτιώνεται η ικανότητα της ισορροπίας του παιδιού. Τα τρίτροχα πατίνια φρενάρουν μέσω του ποδόφρενου που υπάρχει στον πίσω τροχό. Το ύψος του τιμονιού μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε να συμβαδίζει με την ανάπτυξη του παιδιού. Τα πατίνια αυτά είναι κατάλληλα συνήθως για παιδιά μέχρι 40 ή 50 κιλά ανάλογα με τον εκάστοτε κατασκευαστή, και περιλαμβάνουν φωτιζόμενες ρόδες που ξετρελαίνουν τα παιδιά!

  • Μετατρεπόμενα τρίτροχα πατίνια

    Τα μετατρεπόμενα τρίτροχα πατίνια είναι κατάλληλα  για ακόμα μικρότερα παιδιά (από 1 – 2 έτος και άνω). Τα πατίνια αυτά διαθέτουν ειδικό κάθισμα, βάση ποδιών και λαβή για το γονέα. Με τη λαβή αυτή  ο γονέας  χειρίζεται το πατίνι, έτσι ώστε να εξοικειωθεί το μωράκι με μεγαλύτερη ασφάλεια στον κόσμο του πατινιού. Το ύψος του καθίσματος είναι ρυθμιζόμενο ανάλογα με την ανάπτυξη του παιδιού, και μόλις μεγαλώσει αφαιρείται μαζί με τη λαβή γονέα, δίνοντας στο πατίνι την τελική του μορφή για να μπορεί το παιδί να το χειρίζεται μόνο του.

Πρακτικότητα
Η βόλτα με το πατίνι, πολλές φορές σημαίνει ότι θα πρέπει πρώτα να το φορτώσετε στο αυτοκίνητο ή να χρειαστεί να το αποθηκεύσετε μετά την επιστροφή σας. Επομένως η φορητότητά του μπορεί να είναι πολύ σημαντική για εσάς. Υπάρχουν πατίνια τα οποία αναδιπλώνονται έτσι ώστε να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο στο πορτ μπαγκάζ ή το σπίτι σας, διευκολύνοντας έτσι την αποθήκευσή τους.

Call Now Button