Βλέπετε 1–50 από 78 αποτελέσματα

Χαλάκι δραστηριοτήτων

Το χαλάκι δραστηριοτήτων και τα παζλ δαπέδου αποτελούν σημαντικές προσθήκες στη ρουτίνα του μωρού σας. Όχι μόνο αποτελούν μια ασφαλή και άνετη επιφάνεια για να παίξει, αλλά μέσω αυτών λαμβάνει μια σειρά από οφέλη για την ανάπτυξή του. Από την αισθητηριακή διέγερση έως τη γνωστική μάθηση, ένα χαλάκι δραστηριοτήτων μπορεί να βοηθήσει το μωρό σας να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί με διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο! Παρακάτω θα δούμε τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή σας.

Υλικό κατασκευής

Το υλικό του βρεφικού γυμναστηρίου είναι ένας πολύ βασικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη για την άνεση και την ασφάλεια του μωρού σας. Επιλέξετε  υποαλλεργικά, μη τοξικά υλικά που είναι απαλλαγμένα από επιβλαβείς χημικές ουσίες όπως PVC, BPA και φθαλικές ενώσεις. Τα περισσότερα χαλάκια δραστηριοτήτων είναι κατασκευασμένα από αφρό, καουτσούκ, ύφασμα, βαμβάκι ή πολυεστέρα. Τα αφρώδη είναι ιδανικά για την απορρόφηση των κραδασμών σε περίπτωση πτώσης, και παρέχουν μια πιο σταθερή επιφάνεια, ενώ τα υφασμάτινα και πολυεστερικά είναι επίσης μαλακά και άνετα για τα μωρά. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένα υλικά μπορεί να είναι πιο επιρρεπή στη φθορά, οπότε σκεφτείτε και την ανθεκτικότητα του υλικού.

Μέγεθος και σχήμα

Το μέγεθος και το σχήμα είναι επίσης σημαντικό χαρακτηριστικό. Επιλέξετε ένα χαλάκι παιχνιδιού που να είναι αρκετά μεγάλο ώστε το μωρό σας να παίζει άνετα. Τα ορθογώνια χαλάκια είναι το πιο συνηθισμένο σχήμα, ωστόσο μπορείτε να βρείτε και χαλάκια δραστηριοτήτων σε πολλά σχήματα και σχέδια.

Xαρακτηριστικά

Τα χαλάκια δραστηριοτήτων διατίθενται σε διάφορα σχέδια και χαρακτηριστικά που τα κάνουν να ταιριάζουν στις ανάγκες του εκάστοτε μωρού. Μερικά έχουν ενσωματωμένα παιχνίδια, καθρέφτες και κουδουνίστρες που διεγείρουν τις αισθήσεις του μωρού και το ενθαρρύνουν να τα φτάσει, να τα πιάσει και να παίξει. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ιδιαίτερα χρήσιμα καθώς βοηθούν στην ανάπτυξη των γνωστικών και κινητικών τους δεξιοτήτων. Άλλα χαλάκια έχουν πολύχρωμα σχέδια, σχήματα και αριθμούς που μπορούν να βοηθήσουν στην πρώιμη μάθηση και τη γνωστική ανάπτυξη. Πολλά είναι διπλής όψεως με διαφορετικά σχέδια σε κάθε πλευρά προσφέροντας μεγαλύτερη ποικιλία και διάρκεια ζωής.

Ηλικία του μωρού

Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το ηλικιακό στάδιο του μωρού σας. Τα χαλάκια δραστηριοτήτων είναι σχεδιασμένα για συγκεκριμένα στάδια ανάπτυξης. Ορισμένα είναι σχεδιασμένα για νεογέννητα, ενώ άλλα είναι κατάλληλα για χρήση από 6 μηνών και άνω.

Φορητότητα και αποθήκευση

Εάν σκοπεύετε να ταξιδεύετε ή να μετακινείτε συχνά και θέλετε να έχετε μαζί σας το χαλάκι δραστηριοτήτων, θα πρέπει σκεφτείτε τις επιλογές φορητότητας και αποθήκευσής του. Ορισμένα είναι ελαφριά και αναδιπλώνονται εύκολα, ενώ άλλα έρχονται με θήκες μεταφοράς ή τσάντες για εύκολη αποθήκευση και μεταφορά. Μερικά χαλάκια  διαθέτουν επίσης ενσωματωμένες λαβές.

Το να επιλέξετε το κατάλληλο χαλάκι δραστηριοτήτων για το μωράκι σας απαιτεί προσεκτική εξέταση των χαρακτηριστικών που μπορείτε να βρείτε στην αγορά. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, μπορείτε να επιλέξτε αυτό που θα προσφέρει στο παιδάκι σας έναν άνετο και ασφαλή χώρο για να παίξει και να μάθει! 

Call Now Button