Βλέπετε 1–50 από 81 αποτελέσματα

Περπατούρα 

Η περπατούρες, ή αλλιώς στράτα είναι ένα πολύ δημοφιλές αξεσουάρ που χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τα βρέφη να μάθουν πώς να περπατούν. Μια περπατούρα αποτελείται συνήθως από ένα πλαίσιο με ρόδες και ένα κάθισμα για το μωρό.

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα που έχει η περπατούρα, είναι ότι παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον στα μωρά, έτσι ώστε να μάθουν πώς να περπατούν. Το κάθισμα της στράτας μωρού κρατούν το βρέφος σε όρθια θέση, και το προστατεύουν από πτώσεις, κάτι που μπορεί να συμβεί συχνά όταν μαθαίνει να περπατάει για πρώτη φορά. Οι τροχοί στο κάτω μέρος της περπατούρας, επιτρέπουν στο μωρό να κινείται με ευκολία, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για σπίτια με περιορισμένο χώρο.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που έχει η στράτα μωρού είναι ότι αποτελεί εξαιρετική πηγή ψυχαγωγίας για τα βρέφη! Πολλές περπατούρες έχουν ενσωματωμένα παιχνίδια όπως κουμπιά, καθρέφτες και κουδουνίστρες. Αυτό βοηθάει στο να ψυχαγωγούνται τα μωρά καθώς μαθαίνουν να περπατάνε, και έτσι είναι πιο εύκολο προσπαθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η περπατούρα βολεύει ιδιαίτερα και τους γονείς, καθώς τους επιτρέπει να κάνουν και άλλες εργασίες στο σπίτι, όπως να ετοιμάσουν το βρεφικό γάλα, ενώ το μωρό τους βρίσκεται στη στράτα. Είναι ωστόσο απαραίτητο να έχουν πάντα οπτική επαφή με το μικρό τους, και να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση έτσι ώστε να παρέμβουν άμεσα αν αυτό απαιτηθεί.

Εκτός από τα παραπάνω οφέλη, οι περπατούρες έχουν θετική επίδραση και στη γνωστική ανάπτυξη του μωρού. Τα παιχνίδια που βρίσκονται στην περπατούρα, βοηθούν στην τόνωση των αισθήσεών του, και το ενθαρρύνουν να εξερευνήσει το περιβάλλον του. Αυτό βοηθάει στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και της ικανότητας της μάθησης.

Πώς να επιλέξω περπατούρα / Στράτα;

  • Ηλικία
    Είναι σημαντικό να επιλέξετε περπατούρα που είναι κατάλληλη για την ηλικία και το αναπτυξιακό στάδιο του μωρού σας. Πολλές στράτες είναι σχεδιασμένες για βρέφη από 6 μηνών και άνω, ενώ άλλες από 12 μηνών και πάνω. Επομένως είναι σημαντικό να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες του κατασκευαστή για να βεβαιωθείτε ότι η περπατούρα είναι κατάλληλη για το μωρό σας.
  • Βάρος
    Ό,τι ισχύει και για τη ηλικία, ισχύει και για το βάρος, καθώς οι περισσότερες στράτες έχουν μέγιστο όριο βάρους περίπου 30 κιλά, αν και μερικοί μπορεί να μπορούν να φιλοξενήσουν και ελαφρώς βαρύτερα μωρά. Είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή σε αυτά τα όρια για να διασφαλίσετε ότι η στράτα είναι ασφαλής για χρήση από το μωρό σας.
  • Ασφάλεια
    Όταν αγοράζετε μια περπατούρα / στράτα μωρού, είναι σημαντικό να εντοπίσετε ότι υπάρχουν όλα τα απαραίτητα πρότυπα ασφαλείας (EN 1273), και χαρακτηριστικά όπως: αντιολισθητικοί τροχοί, φρένα, και άνετο κάθισμα που αποτρέπει την πτώση.

Οι περπατούρες είναι ένα χρήσιμο αξεσουάρ που βοηθά τα βρέφη να μάθουν πώς να περπατούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Μπορούν επίσης να αποτελέσουν μια εξαιρετική πηγή ψυχαγωγίας.
Ωστόσο, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τις στράτες με προσοχή και να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή, καθώς και τις υποδείξεις του παιδιάτρου σας.

Call Now Button