Βλέπετε 1–50 από 97 αποτελέσματα

Σαλιάρες

Κάθε γονιός ξέρει πως οι σαλιάρες είναι απαραίτητες κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε γεύματος είτε εντός, είτε εκτός σπιτιού. Κλασικές σαλιάρες, με μανίκια, σιλικόνης, Αδιάβροχες, είναι τα κυριότερα είδη που μπορείτε να βρείτε στην αγορά. Γιατί όμως οι σαλιάρες είναι ένα τόσο απαραίτητο αξεσουάρ;

Γιατί να επιλέξτε σαλιάρα;
Όταν το μωράκι περάσει στη φάση που αρχίζει να τρέφεται με βρεφικές τροφές, φρούτα κλπ, όπως είναι φυσικό συχνά συμβαίνουν “ατυχήματα”, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λεκέδες στα ρουχαλάκια του, και να βρέχεται το σώμα του.
Επίσης, όταν το μωράκι αρχίζει να εμφανίζει τα πρώτα του δοντάκια, είναι συχνό φαινόμενο να τρέχουν σαλάκια έντονα. Σε μία τέτοια κατάσταση, οι σαλιάρες προφυλάσσουν με τον καλύτερο τρόπο από λεκέδες στα ρούχα. Έτσι, δεν θα χρειάζεται να βάζετε αμέτρητα πλυντήρια! Όπως αναφέραμε και παραπάνω, εκτός από της προστασίας από λεκέδες κατά τη διάρκεια των γευμάτων, βοηθούν και στον περιορισμό των συμπτωμάτων της σιελόρροιας του μωρού που συμβαίνει κατά την εμφάνιση των πρώτων δοντιών. Επιπλέον, ο σχεδιασμός τους, με πολύχρωμα και ζωηρά σχέδια, κεντρίζουν το ενδιαφέρον των μωρών, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξή τους, και διεγείροντας τις γνωστικές και κινητικές τους δεξιότητες.

Πότε μπορεί το μωράκι να χρησιμοποιήσει σαλιάρα;
Καλό είναι  η αγορά της σαλιάρας να γίνει αρκετά νωρίς, καθώς τα μωράκια μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν από την ηλικία των 1-2 εβδομάδων!
Αν το μωράκι τρέφεται με μπιμπερό, η σαλιάρα είναι χρήσιμη ακόμα και πριν από την πρώτη εβδομάδα.

Τι τύπο να επιλέξω;
Κατά την έρευνά σας, θα διαπιστώσετε πως δεν είναι όλες ίδιου τύπου.

Aδιάβροχες σαλιάρες
Σαλιάρες σιλικόνης
Με μανίκια
Σαλιάρες μπαντάνα

Κάθε τύπος εξυπηρετεί και διαφορετικές ανάγκες:

 • Κλασικές

  Οι κλασικές σαλιάρες είναι η ασφαλέστερη επιλογή για γεύματα. Έχουν ορθογώνιο σχήμα με στρογγυλεμένες τις άκρες τους, και είναι κατασκευασμένες από πολύ απαλά βαμβακερά υφάσματα, με μεγάλη απορροφητικότητα. Ορισμένες διαθέτουν και τσέπη για να πέφτουν τα ψίχουλα. “Δένουν” με κουμπιά ή Velcro.

 • Μπαντάνα

  Μοιάζουν με μαντίλι, και έχουν τριγωνικό σχήμα. Έχουν ιδιαίτερο σχεδιασμό, και μπορούν να αποτελέσουν μια όμορφη προσθήκη στο ντύσιμο του μωρού.  Είναι ιδανικές για εξόδους, αλλά και για καθημερινή χρήση στο σπίτι. Κατασκευάζονται από βαμβακερό ύφασμα.

 • Σιλικόνης

  Αποτελούν μια πολύ δημοφιλή επιλογή, λόγω του ανθεκτικού και άνετου υλικού τους. Είναι πλήρως αδιάβροχες, διαθέτουν τσέπη  και κλείσιμο που προσαρμόζεται με το μέγεθος του μωρού.

 • Με μανίκια

  Οι σαλιάρες με μανίκια εγγυώνται το μέγιστο της προστασίας από λεκέδες, μιας και καλύπτουν πλήρως τον κορμό και τα χεράκια του μωρού. Είναι κατασκευασμένες από 100% ασφαλή υλικά, και διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων!

  Στην παραπάνω κατηγορία, θα βρείτε όλα τα είδη σαλιάρας για αγόρι και κορίτσι, καθώς και μία μεγάλη ποικιλία σχεδίων, για κάθε γούστο. Για να απολαμβάνει το μωράκι σας τα γεύματά του, χωρίς λεκέδες! 

Call Now Button