Βλέπετε 1–50 από 78 αποτελέσματα

Καρεκλάκια φαγητού

Το να επιλέξετε καρεκλάκια φαγητού ή αλλιώς καθισματάκι φαγητού, είναι το κλειδί για να κάνετε την ώρα του γεύματος, μια ευχάριστη εμπειρία για εσάς και το μωράκι σας. Πριν κάνετε την επιλογή σας, είναι σημαντικό να μάθετε τα χαρακτηριστικά, τις λειτουργίες αλλά και τις ανάγκες που καλύπτουν.

Πότε χρησιμοποιούμε καρεκλάκι φαγητού;

Συνήθως η ηλικία των 6 μηνών, είναι καλό στάδιο για να χρησιμοποιήσει το μωράκι σας καρεκλάκι φαγητού, καθώς είναι η ηλικία που μπορεί να κάτσει χωρίς να αναποδογυρίζει. Σε κάθε περίπτωση, όταν το μωράκι σας αναπτύξει αυτή την ικανότητα, τότε θα ξέρετε πως είναι έτοιμο.

Πως να επιλέξω καρεκλάκι φαγητού;

Δεδομένου ότι το καρεκλάκι φαγητού θα χρησιμοποιείται για αρκετό καιρό από το μωράκι σας, είναι αναγκαίο να πληροί όλα τα κριτήρια που θα το κάνουν κατάλληλο.

  • Ασφάλεια
    Η ασφάλεια πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα στην επιλογή που θα κάνετε. Το καθισματάκι φαγητού θα πρέπει αρχικά να έχει σταθερή κατασκευή που δεν λυγίζει ή μετακινείται χωρίς να το θέλετε. Θα πρέπει επίσης να έχει ιμάντες καθίσματος που κουμπώνουν και ξεκουμπώνουν εύκολα, και ζώνη τριών ή πέντε σημείων που διατηρούν το μικρό σας ασφαλές. Απαραίτητο επίσης είναι το σταθερό χώρισμα στα πόδια έτσι ώστε το μωράκι να μη μπορεί να γλιστρήσει καθώς βρίσκεται στο κάθισμα. Πολλά μοντέλα διαθέτουν ρόδες που προσφέρουν μεγαλύτερη ευκολία στη μετακίνηση. Σε αυτά τα μοντέλα θα πρέπει να υπάρχουν φρένα και μηχανισμός κλειδώματος που θα διασφαλίζουν τη σταθερότητά του.
  • Λειτουργικότητα
    Αφού βεβαιωθείτε πως το καρεκλάκι φαγητού πληροί όλα τα κριτήρια ασφαλείας, το επόμενο βήμα είναι να εξετάσετε το κατά πόσο διαθέτει όλες τις λειτουργίες οι οποίες θα κάνουν τη χρήση του πιο εύκολη. Θα πρέπει λοιπόν να έχει δίσκο που μπορείτε να τον χειριστείτε με ένα χέρι, ρόδες που κλειδώνουν για να κρατούν το καρεκλάκι ακίνητο, και να μην πιάνει πολύ χώρο. Ορισμένα καρεκλάκια φαγητού διαθέτουν ειδικό καλάθι για τα παιχνίδια του μωρού και μηχανισμό που τα επιτρέπει να αναδιπλώνονται, καθιστώντας τα μια πολύ πρακτική επιλογή.
  • Άνεση
    To μωράκι σας, θα χρειαστεί να παραμένει στο καρεκλάκι φαγητού για εύλογο χρονικό διάστημα. Αυτό σημαίνει πως για να στεφθεί με επιτυχία αυτή η “αποστολή”, θα πρέπει το καρεκλάκι να είναι άνετο και αναπαυτικό. Όπως είναι λογικό, το σημαντικότερο τμήμα το οποίο διασφαλίζει την άνεση του μωρού, είναι η θέση.  Θα πρέπει να είναι επαρκώς ενισχυμένη και μαλακή, για να υποστηρίζει το κορμάκι και τον αυχένα του, επιτρέποντας συγχρόνως το δέρμα του να αναπνέει.
  • Καθαριότητα
    Το φαγητό του μωρού μπορεί να αποδειχθεί μια περιπετειώδης διαδικασία με πολλά “ατυχήματα”. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να είναι εύκολο να καθαρίσετε το καρεκλάκι φαγητού μετά από ένα γεύμα. Τα περισσότερα διαθέτουν κάθισμα από pvc που τα καθιστά εξαιρετικά εύκολα στον καθαρισμό.

Πως να το χρησιμοποιήσετε
Αν και ο σκοπός που εξυπηρετεί ένα καρεκλάκι φαγητού είναι εύκολα αντιληπτός, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να προσέχετε κάθε φορά που τοποθετείτε το μωράκι σας.
1. Φροντίστε να στερεώνετε καλά τον ώμο, τη μέση και τα ποδαράκια του.
2. Μην τοποθετείτε το καθισματάκι κοντά στον πάγκο ή το τραπέζι και μην το τοποθετείτε κοντά σε ζεστά, επικίνδυνα ή αιχμηρά αντικείμενα. Το μωρό, στη προσπάθειά του να τα φτάσει, μπορεί να τα ρίξει πάνω του ή να πέσει.
3. Μην αφήνετε το παιδί μόνο του.
4. Μην αφήνετε τα μεγαλύτερα παιδιά να σκαρφαλώνουν στο παιδικό καρεκλάκι ή να παίζουν σε αυτό καθώς υπάρχει κίνδυνος να πέσει το μωράκι.
5. Βεβαιωθείτε ότι το τραπεζάκι είναι αρκετά δυνατό ώστε να αντέχει το βάρος του παιδιού και να μην υπάρχει κίνδυνος να  αναποδογυρίσει.

Call Now Button