Προβολή όλων των 28 αποτελεσμάτων

Μαξιλάρι θηλασμού

Ο θηλασμός είναι μια μοναδική εμπειρία δεσμού μεταξύ της μητέρας και του παιδιού της. Παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στο βρέφος, ενώ προσφέρει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία τόσο για της μητέρας όσο και του μωρού. Ωστόσο, ο θηλασμός μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολος, ιδιαίτερα για τις νέες μαμάδες. Το μαξιλάρι θηλασμού είναι ένα αξεσουάρ που βελτιώνει αυτή την εμπειρία κάνοντάς την πιο άνετη για τη θηλάζουσα και το μωράκι. Παρακάτω, θα δούμε  τους τύπους των μαξιλαριών θηλασμού, τα οφέλη και τα χαρακτηριστικά τους έτσι ώστε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς και το μωρό σας.

Τι είναι το μαξιλάρι θηλασμού;

To μαξιλάρι θηλασμού και εγκυμοσύνης είναι ειδικά σχεδιασμένο για να προσφέρει υποστήριξη στις μητέρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και στα μωρά κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Συνήθως είναι σε σχήμα μισοφέγγαρου, και διαθέτουν μια επίπεδη επιφάνεια στη μία πλευρά και καμπύλη στην άλλη. Το μαξιλάρι τοποθετείται στη μέση της μητέρας, με το μωρό τοποθετημένο στο μαξιλάρι για να στηρίζεται επαρκώς το κεφάλι και το σώμα του κατά τη διάρκεια του ταΐσματος.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το μαξιλάρι θηλασμού;

 • Βρείτε μια άνετη θέση
  Επιλέξτε ένα άνετο σημείο όπως μια πολυθρόνα ή ένα κρεβάτι. Βεβαιωθείτε ότι η περιοχή είναι άνετη τόσο για εσάς όσο και για το μωρό σας.

 • Τοποθετήστε το μαξιλάρι θηλασμού
  Τοποθετήστε το μαξιλάρι στη μέση σας, φροντίζοντας να παραμένει στη θέση του.

 • Τοποθετήστε το μωρό σας
  Τοποθετήστε το μωρό σας στο μαξιλάρι για να θηλάσει, με το κεφάλι και το σώμα του στραμμένο προς εσάς και την κοιλιά του απέναντι στη δική σας.

 • Υποστηρίξτε το μωρό σας
  Χρησιμοποιήστε το μαξιλάρι θηλασμού για να στηρίξετε το κεφάλι και τον λαιμό του μωρού σας κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο μαξιλάρι θηλασμού

Το να επιλέξετε το καλύτερο μαξιλάρι θηλασμού είναι πολύ σημαντικό καθώς θα το χρησιμοποιείτε συχνά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και κατά το θηλασμό. Γι΄αυτό λάβετε υπόψη τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Υλικό
  Τα μαξιλάρια θηλασμού διατίθενται σε διάφορα υλικά, όπως βαμβάκι ή πολυεστέρας. Το βαμβάκι είναι μια δημοφιλής επιλογή λόγω της απαλότητας και της δυνατότητας που προσφέρει στο δέρμα να αναπνέει.

 • Σχήμα
  Τα μαξιλάρια θηλασμού έχουν διάφορα σχήματα, με πιο συνηθισμένα το μισοφέγγαρο και το σχήμα U. Επιλέξτε ένα σχήμα που παρέχει βέλτιστη άνεση και υποστήριξη για εσάς και το μωρό σας.

 • Μέγεθος
  Τα μαξιλάρια θηλασμού διατίθενται σε διάφορα μεγέθη. Επιλέξτε το μέγεθος που είναι κατάλληλο για το σώμα σας και το μέγεθος του μωρού σας.
 • Ευκολία καθαρισμού:
  Ατυχήματα μπορεί να συμβούν με ένα νεογέννητο, γι' αυτό επιλέξτε ένα μαξιλάρι θηλασμού που καθαρίζεται εύκολα. Ιδανικά, θα πρέπει να πλένεται στο πλυντήριο ή να έχει αφαιρούμενο κάλυμμα.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε μαξιλάρι θηλασμού

 • Βελτιωμένη στάση του σώματος
  Το μαξιλάρι θηλασμού παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη στην πλάτη, τον λαιμό και τα χέρια σας, αποτρέποντας την κλίση και μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης πόνου στην πλάτη και στον αυχένα.

 • Άνεση για το μωρό σας
  Ένα καλό μαξιλάρι θηλασμού διασφαλίζει ότι το μωρό σας υποστηρίζεται καλά και είναι άνετο κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

 • Δεσμός με το μωρό
  Το μαξιλάρι θηλασμού σας επιτρέπει να εστιάσετε στην επαφή με το μωρό σας, κάνοντας κάθε συνεδρία θηλασμού μια ευχάριστη εμπειρία.

Το μαξιλάρι θηλασμού είναι εξαιρετικά χρήσιμο τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό. Κάνοντας την καλύτερη επιλογή για τις ανάγκες σας, μπορείτε να εξασφαλίσετε άνεση τόσο για εσάς, όσο και για το μικρό σας. Λάβετε υπόψη όλα τα παραπάνω και είναι σίγουρο ότι θα διαλέξετε το καλύτερο μαξιλάρι θηλασμού!

Call Now Button