Προβολή όλων των 20 αποτελεσμάτων

Λίκνο μωρού

Όταν έρθει η ώρα να φτάσει το νεογέννητο στο σπίτι, το πιο σημαντικό μέλημα είναι η ασφάλειά του, ειδικά κατά τη διάρκεια του ύπνου. Οι ειδικοί συνιστούν τα μωρά έως 6 μηνών να κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους, αλλά όχι στο ίδιο κρεβάτι. Το λίκνο μωρού είναι ιδανικό γι’ αυτή τη δουλειά, καθώς επιτρέπει στο μωρό να κοιμάται δίπλα στο κρεβάτι των γονιών, έτσι ώστε να μπορούν να το ελέγχουν.
Πάμε λοιπόν να δούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να επιλέξετε το λίκνο μωρού αυτό που θα εξασφαλίσει άνεση και ασφάλεια για το μικρό σας.

Ασφάλεια

Το βασικότερο κριτήριο που πρέπει να εξετάσετε όταν επιλέγετε λίκνο μωρού είναι να πληρούνται όλα τα πρότυπα ασφαλείας. Είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι το είναι πιστοποιημένο με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας EN 1130 & EN 71. Επιπλέον, το λίκνο μωρού πρέπει να έχει στιβαρή και σταθερή κατασκευή, υποαλλεργικό στρώμα που να στηρίζει κατάλληλα το σώμα του μωρού, και κατασκευασμένο έτσι ώστε να μην προεξέχουν μέρη που θα μπορούσαν να το τραυματίσουν. Εάν επιλέξετε ένα λίκνο που προσαρμόζεται στο κρεβάτι σας, φροντίστε να στερεώσετε τους ιμάντες που περιλαμβάνονται έτσι ώστε το λίκνο να παραμένει σε σταθερή θέση.

Μέγεθος

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη για το λίκνο μωρού είναι το μέγεθος. Ενώ τα περισσότερα είναι κατάλληλα για χρήση έως και 6 μηνών και βάρος περίπου 9 κιλά, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν όλα το ίδιο μέγεθος. Μερικά είναι πιο ογκώδη, ενώ άλλα έχουν μικρότερο μέγεθος. Καλό είναι πριν την αγορά, να σκεφτείτε το διαθέσιμο χώρο που έχετε, και επιλέξτε το μέγεθος που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Φορητότητα

Αν σκοπεύετε να μετακινείτε το λίκνο μωρού από δωμάτιο σε δωμάτιο, τότε η φορητότητα αποτελεί σημαντικό χαρακτηριστικό. Αναζητήστε λίκνο με ρόδες και φρένο που επιτρέπει την εύκολη μετακίνηση. Ωστόσο, εάν η φορητότητα δεν είναι προτεραιότητά σας, μπορείτε να επιλέξετε λίκνο χωρίς ρόδες.

Άνεση

Φυσικά η άνεση για το μωράκι, είναι πολύ σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή σας. Το βασικότερο στοιχείο που εξασφαλίζει την άνεση είναι το στρώμα. Θα πρέπει να είναι καινούργιο, ανατομικό, υποαλλεργικό, και ανθεκτικό, έτσι ώστε να μην χάνει την ανατομική του ποιότητα με την πάροδο του χρόνου.

Πρακτικότητα

Θα κληθείτε να βάζετε το μωρό σας μέσα και έξω από το λίκνο μωρού πολλές φορές την ημέρα, επομένως είναι σημαντικό να επιλέξετε αυτό που κάνει τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο εύκολη. Εάν επιλέξετε λίκνο μωρού που προσαρμόζεται στο κρεβάτι σας, θα πρέπει να έχει μια λειτουργία ρύθμισης επιπέδου που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το ύψος στο επιθυμητό επίπεδο, και ένα πλευρικό άνοιγμα που διευκολύνει την τοποθέτηση του μωρού μέσα και έξω, ενώ επιτρέπει την εύκολη επίβλεψη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Όποιο λίκνο μωρού κι αν επιλέξετε, είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι πληροί τις όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, έτσι ώστε να είναι άνετο για το μωρό σας, και πρακτικό στη χρήση από εσάς!

 

Call Now Button