Βλέπετε 1–50 από 59 αποτελέσματα

Μάρσιποι

Το να μπορείτε να έχετε το μωρό σας σφιχτά στην αγκαλιά σας ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνετε ελευθερία κινήσεων, είναι πραγματικά κάτι βγαλμένο από όνειρο! Ή μήπως όχι; Οι μάρσιποι αγκαλιάς καλύπτουν αυτή ακριβώς την ανάγκη!

Γιατί χρειάζεστε μάρσιπο;

Τα σημαντικά οφέλη της χρήσης μάρσιπου, το καθιστούν ένα από τα πιο απαραίτητα αξεσουάρ για κάθε γονιό.

 • Τα χέρια ξεκουράζονται, καθώς δεν είναι απαραίτητο να κρατάτε το μικρό σας για να το έχετε μέσα στην αγκαλιά.
 • Σας επιτρέπει να κάνετε και άλλα πράγματα κρατώντας το μωρό σας.
 • Λαμβάνετε τα ευεργετικά οφέλη της οξυτοκίνης (η ορμόνη της αγάπης) όταν έχετε σωματική επαφή με το μωρό σας, η οποία προάγει το δέσιμο και μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του άγχους που μπορεί να νιώθετε τον πρώτο καιρό.
 • Μπορείτε να απολαύσετε τη βόλτα με το μωράκι σας,  χωρίς να χρειάζεται να έχετε μαζί σας καρότσι.
 • Έρευνες δείχνουν ότι τα μωρά που “μεταφέρονται” με αγκαλιά  τρεις ώρες την ημέρα, κλαίνε 43% λιγότερο συνολικά και 54% λιγότερο το βράδυ.

Τι να προσέξετε κατά την επιλογή μάρσιπου

Όταν θα επιλέξετε τον μάρσιπο που θα συντροφεύσει εσάς και το μικρό σας στις βολτούλες σας, είναι σημαντικό να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε ορισμένα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει.

 • Να έχει εργονομικό σχεδιασμό τόσο για εσάς, όσο και για το μωράκι.
  Ο μάρσιπος θα πρέπει σας παρέχει ευκολία και άνεση στη χρήση. Είναι σημαντικό να κουμπώνει ή να δένει με ευκολία καθώς και να διαθέτει ιμάντες που επιτρέπουν την εύκολη προσαρμογή του. Ιδανικά, καλό θα είναι να δοκιμάζετε έναν μάρσιπο προτού τον επιλέξετε. Φυσικά το να είναι ο μάρσιπος άνετος για εσάς δεν είναι το μοναδικό πράγμα που πρέπει να εξετάσετε, καθώς είναι απαραίτητο και το μωρό σας να αισθάνεται άνετα όταν βρίσκεται μέσα στο μάρσιπο
 • Να είναι κατάλληλος για το βάρος και την ηλικία του μωρού.
  Δεν είναι όλοι οι μάρσιποι κατάλληλοι για όλα τα μωρά.
  πολλοί ενδείκνυνται για χρήση από νεογέννητο, ενώ άλλοι προτείνονται για χρήση μετά τους 3 μήνες.
 • Ο σχεδιασμός του να σας επιτρέπει να ταυτόχρονα να θηλάζετε
  Τα ευεργετικά οφέλη του θηλασμού τόσο για το μωράκι, όσο και για τη θηλάζουσα μανούλα είναι αμέτρητα. Είναι λοιπόν σημαντικό να διαθέτετε έναν μάρσιπο που θα αγκαλιάζει με κατάλληλο τρόπο το κορμί σας όσο θηλάζετε.
 • Να μπορεί να καθαριστεί εύκολα. Είναι σημαντικό, ο μάρσιπος που θα επιλέξετε να είναι κατασκευασμένος από υλικά που δεν λεκιάζουν εύκολα, και πλένονται στο πλυντήριο.
 • Να αποτελείται από μαλακά και φιλικά προς το δερματάκι του μωρού υφάσματα. Ως γνωστόν, το δερματάκι του μωρού είναι πολύ ευαίσθητο. Γι’ αυτό, είναι απαραίτητο, τα υφάσματα με τα οποία έρχεται σε επαφή, να είναι εξαιρετικά απαλά.

Τι μάρσιπο να επιλέξω;

Οι μάρσιποι χωρίζονται σε  3 τύπους

 • Κλασικοί μάρσιποι

Οι κλασικοί μάρσιποι αποτελούνται από 2 λουριά για τους ώμους και αναπαυτικό κάθισμα για το μωράκι. Φοριούνται είτε μπροστά στο στήθος (προτείνεται για νεογέννητα), είτε πίσω στην πλάτη. Όσο λοιπόν το μωράκι είναι ακόμα μικρό, θα πρέπει να κοιτάζει προς το στήθος σας καθώς ο αυχένας του δεν μπορεί ακόμα να στηρίξει επαρκώς το κεφαλάκι του. Μετά τους 6 μήνες, μπορείτε να το γυρίσετε να κοιτάει μπροστά έτσι ώστε να εξερευνήσει καλύτερα τον κόσμο!

 • Μάρσιποι Sling

Οι μάρσιποι sling, αποτελούνται από μία φαρδιά λωρίδα υφάσματος που φοριέται κατά μήκος του στήθους σας και πάνω από τον ώμο. Έχουν μαλακή επένδυση για το μωρό, και είναι μικροί σε όγκο και βάρος.

 • Μάρσιποι Wrap

Οι μάρσιποι wrap, αποτελούνται από ελαφρύ και μαλακό ύφασμα, και φοριούνται γύρω από το σώμα και πάνω από τους ώμους. “Τυλίγονται”  με πολλούς τρόπους, ενώ προσαρμόζονται απλά τραβώντας το ύφασμα.

Call Now Button